A Péterfy kórházhoz tartozik az ország egyik legnagyobb traumatológiája, a Manninger Jenő Baleseti Központ, ahol most 84 traumatológus orvos lázadt fel, írt levelet a főigazgatónak, és mondta fel az önkéntes túlmunkaszerződését.

Fellázadtak az orvosok a Péterfy kórház traumatológiáján

Az ok: akkora óradíjat szeretnének, mint az altatóorvosok. Nekik nemrég emelték a bérüket, így két szakorvos órabére között 1000-2000 forint különbség is lehet, ami a hó végi elszámolásban százezres nagyságrendűre növekedhet – tudta meg a 444.hu. Ezt elégelték meg a baleseti sebészek.

Egy orvos a kötelező heti 48 órás munkavégzésen felül önként vállalhat még heti 12 órát. Ezt mondták fel az aláíró orvosok, és ígéretet tettek arra, hogy ezentúl csak az ÁNTSZ által előírt minimális feltételek mellett hajlandóak dolgozni. Például nem látnak el betegeket a járóbeteg-rendelésen, csak akkor, ha oda nővér is be van osztva. Emellett nem engedik, hogy a szakvizsgával nem rendelkező kollégák szakorvosi felügyelet nélkül operáljanak. A Népszava számításai szerint ha a főigazgató azonnal teljesítené az orvosok követeléseit, az havonta 16, évente 200 millióval növelné az intézmény adósságát. Ez lehetetlen helyzetbe sodorná az Péterfyt. A lap szerint a kórház működésében nem okoz fennakadást a lépés.

Blikk

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

creativehun
Na ná..a fideszes Népszava szerint nem okoz fennakadást a kórház működésében ez a lépés...persze,persze.Miért is okozna.??? Még az is hülye aki bármit elhisz nektek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.