"Örömmel látnánk a magyar és a lengyel kormánypártot a Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) frakcióban a májusi európai parlamenti választásokat követően" – jelentette ki vasárnap Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Összefogás vezetője.

Marine Le Pen örömmel látná a magyar és a lengyel kormánypártot egy közös frakcióban

Fotó: EMMANUEL DUNAND / AFP

Szívesen fogadjuk mindazokat, akik szerint valójában nekünk van igazunk, és csatlakozni kívánnak – emelte ki Le Pen a jobboldali populista Flamand Érdek (Vlaams Belang) brüsszeli kampányrendezvényén, elsősorban a Fideszt és a lengyel kormánypártot, a Jog és Igazságosságot (PiS) említve.

"Orbán úron áll, hogy úgy látja-e, jobban összetartozik politikailag az Európai Néppárt tagjaival, akik ellene szavaztak, akik megszavazták a migránsok kötelező áthelyezését (...), mint a miénkhez hasonló mozgalmakkal" – mondta.

A sajtótájékoztatón Le Pent megkérdezték arról, hogy pártja, illetve az olasz Liga oroszbarátsága akadályát jelentheti-e az Oroszországgal szemben hagyományosan gyanakvó és keményvonalasabb politikát támogató PiS csatlakozásának, de szerinte ez nem jelent problémát. "Ha Lengyelország nem akar szorosabb viszonyt Oroszországgal, senki nem kötelezi erre. Lehetnek ilyen, történelmi okokból eredő nézetkülönbségek, azonban nem szabadna, hogy ezek útjába álljanak egy nagy frakció megalakításának" – fogalmazott.

Bár a Fidesz tagságát felfüggesztették márciusban a konzervatív erőket összefogó Európai Néppártban, kilépésre vagy kizárásra még nem került sor.

Orbán Viktor kormányfő csütörtökön Budapesten fogadta Matteo Salvini olasz belügyminisztert, a populista Liga vezetőjét, akivel együttműködésről egyeztek meg. A Le Point című francia hetilap cikke szerint ugyanakkor nemrég leszögezte: "nincs semmilyen kapcsolatban Le Pennel, semmi esetre sem fog vele szövetségre lépni".

MTI

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
@Pegero: @durbincs: Esküszöm ez most viccesre sikerült, de azért szopjátok ki mindketten! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@durbincs: használt és ütödött @durbincs bontásra ! ingyen elvihetö !
tulipan
@durbincs: : Agyatlan, kretén, narancsos seggnyaló, Félfaroknyi romány, onnan a Ploestibeli denevérszaros, ammóniás-vizeletes bányaecódból, mond csak, téged most éppen mickelinek ? rád aktiválják a Janicsar cardot a nick-hez ? 850 euro/hó
munka nékűl S csak 1 nick kő hozzá ? akad van 200 kb az 850x200 Euród? de az rettenet lóvé ,s ebből veszitek mind azokat, a narancsos a bányát ? ezért itt az a sok narancysos orbáni Picsogó fejenkint - 4-5 bankártyával ? na de majd az adóhatoság lecsap rátgok,visszamenöleg ,s évekre ? S belegondoltál már ebbe te @Durbincs a nagy..., szarszagú, bedes narancsos vizeletes ? s nincs közeledbe semmi Sobri Jóska, ,ki majd megmentsen ? " S lecsapá a fejjedet-megené a kimetszett szivedet"
tulipan
@durbincs: Ejnye te vizeletes viseletes , hidratálját már, hiszen nagyon beteg vagy? aza lábújj-kórómnyi Húgyköved már igazán nem gyerekjáték ? Na, majd Te félbolond @Shikari:, a moslékajkú-rúzsös férfi ápol - keneget, ugyi ?
tulipan
@durbincs: : Agyatlan, kretén, narancsos seggnyaló, Félfaroknyi romány, onnan a Ploestibeli denevérszaros, ammóniás-vizeletes bányaecódból, mond csak, téged most éppen mickelinek ? rád aktiválják a Janicsar cardot a nick-hez ? 850 euro/hó
munka nékűl S csak 1 nick kő hozzá ? akad van 200 kb az 850x200 Euród? de az rettenet lóvé ,s ebből veszitek mind azokat, a narancsos a bányát ? ezért itt az a sok narancsos orbáni Picsogó fejenkint - 4-5 bankártyával, amit mind az oroszoktól kaptatok ? na de majd az adóhatoság lecsap rátgok,visszamenöleg ,s évekre ? S belegondoltál már ebbe te @Durbincs a nagy..., szarszagú, bedes narancsos vizeletes ? s nincs közeledbe semmi Sobri Jóska, ,ki majd megmentsen ? " S lecsapná a fejjedet-megené a kimetszett szivedet"
Ejnye, bűzös te vizeletes, viseletes , hidratálját már, hiszen nagyon beteg vagy? az a lábújj-kórómnyi Húgyköved már igazán nem gyerekjáték ? Na, majd Te félbolond @Shikari: , a moslékajkú-rúzsös férfi leápol - keneget, ugyi ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.