Május 10-ével valamennyi egyetemi munkája és feladata alól felmentették a Debreceni Egyetemen a nemzetközileg is ismert és elismert népegészségügyi szakembert, prof. dr. Ádány Rózát – értesült a MedicalOnline.

Nagy a felháborodás: kirúgta a világ egyik legelismertebb professzorát a Debreceni Egyetem
Fotó: unideb.hu

A lap úgy tudja, Debreceni Egyetem (DE) Népegészségügyi Kar Megelőző Orvostani Intézetének egyetemi tanárát, az Egészségügyi Világszervezet Európai Tanácsadó Testületének társelnökét a MedicalOnline információi szerint nyugdíjazták. Bár a törvény szerint ehhez be kell töltenie a 70. életévét, a DE szenátusa korábban olyan határozatot fogadott el, amely szerint a 65. életévüket betöltött egyetemi tanárok alkalmazását évente kell jóváhagyni.

Ádány Rózának az intézetet május 10-ével el kell hagynia, ezután be sem járhat az intézetbe, a DE-n semmilyen munkát nem vállalhat.

A professzor neve fémjelezte azt a népegészségügyi konferenciát, amelyet egy hete nagy sikerrel tartottak meg Debrecenben; részt vettek rajta a V4 országok népegészségügyi kutatóintézeteinek és társaságainak vezetői mellett az Európai Népegészségügyi Szövetség volt és jelenlegi elnökei, a Népegészségügyi Iskolák Európai Szövetségének elnöke, valamint Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár.

Az egyetemi tanár – aki az Európai Népegészségügyi Társaság (EUPHA) egyik szekcióvezetője is – évtizedek óta szívós kitartással szorgalmazza a roma lakosság egészségi állapotának javítását, ehhez komplex adatbázist és cselekvési tervet dolgozott ki csapatával.

Ádány Róza korábban találkozott Kásler Miklós emberi erőforrás miniszterrel is, aki arra kérte, hogy legyen a tárcánál kidolgozott népegészségügyi program „arca”, azonban a lap informátora szerint ez a gyümölcsözőnek ígérkező kapcsolat megszakadt.

A professzor nem kívánt nyilatkozni, ellenben a lap információi szerint

„komoly mozgolódás” van az intézményben a szakember méltatlan eltávolítása nyomán

– olvasható a közleményben.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Túlképzett, okos, értelmes és az egész világon elismert szakember ezekhez a kukázókhoz képest. Ez a tolvaj, tapló banda is tudja ezt, ezért az ilyen híresen okos embereket el kell távolítani a rendszerükből. Csutirém egyenesen irtózik az ilyenektől.
Nem véletlen mondta már Nyilas Misi is azt, h nem akar debreceni diák lenni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
A tudomány a SoroSS, mert a JELLEMBAJNOK nem bírja a forsite sagát, ki, mi lesz a következő
lampa laz
Túlképzett, okos, értelmes és az egész világon elismert szakember ezekhez a kukázókhoz képest. Ez a tolvaj, tapló banda is tudja ezt, ezért az ilyen híresen okos embereket el kell távolítani a rendszerükből. Csutirém egyenesen irtózik az ilyenektől.
Nem véletlen mondta már Nyilas Misi is azt, h nem akar debreceni diák lenni...
Nessy
Úgy látszik nem elég NER kompatibilis! A szakmai tudása erősebb a politikai tisztánlátásánál. Zavaró tényező!
Sámannus
Az ország lefejezését kezdik el az MTA kivéreztetésével is.
papa.49
Nem tudott beállni a sorba a ner. nél !!!
Sámannus
@papa.49: Lassan mindenki tökön rúgja saját magát, ez a ganyéj azt is túl fogja élni.
csak úgy....
szerintem a kósa mamából köll professzort csináni...
Sámannus
Ez a túlélés csak azért van, mert a valóságban a kormánymaffia csak díszlet a pohos körül. Akik irányítanak sötét limuzinokkal kerülik a nyilvánosságot, és ezt a paprikajancsit a madzagon rángatják, míg el nem hagyja a maradék esze.
Az oroszok a nyakukat is elvágják, ha nekik szarul csinyának valamit Ezért van csak félórája hogy pénteken misézzen a híveknek, amikor felmondhatja kedvenc leckéjét, amit összeírnak neki Moszkvából. A magabiztossága abból áll hogy fasírtot csinyának belőle, ha mást tesz.
csipetke
Mer' a puhos gazda így akarta...Nehogymá ilyen hiper-szuper-pengeagyú emberek tobzódjanak itt,mikor a fideszesek IQ-ja a cipőméretükhöz hasonló.
Rockxy
"Nagy a felháborodás: kirúgta..."
"...munkája és feladata alól felmentették..."
nem ugyanaz.
dr. prédikátor
Esetleg kell a hely a rühelkének??? Vagy a kancsi marcsinak???
justhpeter
Egyre jobban és egyre többször feslik fel a NER-lovagok alkalmatlansága. Ezt valamivel el kell takarni és erre a bunkóság a legalkalmasabb.
Hari
@Rockxy: a lényeg a lényeg, nem a körítés !!!
Hari
@lampa laz: amióta fidesz a fidesz az önálló gondolkodókat irtotta. Gyakorlatilag így járt Pokorny is, azzal a különbséggel, hogy alapító tagként nem likvidaltak, hanem szisztematikusan kiszorították, mert nem bégetett együtt a nyájjal.
staro2
Le kell vinni az egyetemet matolcsi és mocsai díszdoktorok tudományos szintjére.
maci0427
Idézet : -- " Az egyetemi tanár – aki az Európai Népegészségügyi Társaság (EUPHA) egyik szekcióvezetője is – évtizedek óta szívós kitartással szorgalmazza a roma lakosság egészségi állapotának javítását, ehhez komplex adatbázist és cselekvési tervet dolgozott ki csapatával. "" --- Gondolom, hogy ezt már hatszáz éve vagy amióta bejöttek kutatják ! Nem ezt kellene kutatni, hanem azt, hogy több száz éve a többség miért nem képes beilleszkedni a többségi társadalomba és a hagyományukat miért nem a négy fal között gyakorolják csendben ! A cigányságot Nem "kutatni kellene" mert már itt vannak, hanem úgy irányítani őket, hogy a többségi társadalomnak megfelelőek legyen, Magyarországon minden tekintetben ki van nyalva a valaguk , sok mindent elnéznek és eltűrnek nekik ! Szegények meg a Magyar lakosság körében is vannak, de furcsa módon a cigányok körében nagyon sokan kirívóan jól élnek megkérdezvén azt, hogy hogyan és miből, de válasz mindig van ! Egy sok évekre való vagyonellenőrzés sok furcsa dolgot tárna fel ! Ilyen szempontból Dr Ádány Róza jól elvolt ezzel a munkájával - "kutatásaival" , de értelme nem sok volt ez látható most is !!! Nincs több beteg a cigányok között sem mint a magyar magyarok között , de az egészségi állapotukról nagyrészt ők is tehetnek az életvitelükkel... !!!
görbetükör
@maci0427: Irányítani? A magyar embert lehet irányítani? Vagy kapásból megszeg minden szabályt, törvényt?
Egyébként tényleg a körülményeken kellene változtatni.
Néhány éve volt egy falusi fiatal tanító, aki a cigány diákjait elvitte egy budapesti egyetemre, hogy lássák, kapjanak kedvet a tanuláshoz.
Aki a családjától nem kap segítséget, nem kap megfelelő elvárást, annak bizony a környezete kellene hogy ezt pótolja.
Kétségtelen, hogy a törvények nem megfelelően szankcionálják a bűncselekményeket, sokkal szigorúbban kellene. Aki gyerekként szül, annak a családját büntetni, a kisgyereket elvenni, mert a körülményei nem megfelelőek.
Bizony, sokat, sokat lehetne tenni a témában, nem csak a sült galambot várni, hogy változzanak meg maguktól. Csak Háry tudta magát a gödörből saját hajánál fogva kihúzni.
De amig MINDEN politikai pártnak kellene pénzen megvásárolható szavazók, akik elég elesettek, kiszolgáltatottak, tanulatlanok, addig semmilyen változás nem lesz.
Mert az ellenségeskedés soha semmit és senkit nem vitt előbbre.
namihami
"" Majd megtanítjuk mi ennek is és a többi, hozzá hasonló renitensnek, hogy itt nincs szükség az ilyen NER-ellenes, gondolkodni képes és bátorságot vevő lázadókra. Erre már itt van a Mi Istenünk, aki megalkotta Az Igaz Magyar Rendszert, ami már évmilliókig eljár kerekén. Hiszen, mint már Madách is megírta a Mi Vezérünkről:: "" A gép forog, az alkotó (persze a Viktor az nagy A-val--Alkotó) pihen.""
namihami
Bocs, lemaradt a vége:
-nyilatkozta Gulyás Gergely (aztán a többi) a heti sajtóirányítási hegyibeszéd keretén belül.
advocat
Majd ha neki is lesz ötöszszámúpárttagkönyve!
lampa laz
@Hari: igen és van egy újabb áldozat is aki mert másképp gondolkodni mint az elmeroggyant, ezért neki is mennie kell a közvetlen környezetéből, ő Navracsics Tibor. Kíváncsi leszek hova száműzi majd ez rohadt patkány.
kokopelli
@lampa laz: ...a régi magyar szokás,még a XX.század elejétől talán egy "népi hagyomány"?
(később úgyis kitolja a nemzet a mellét: "...ő is egy magyar híresség,magyar elme...stb:"
Eladott Ország
Úgy látom hazánkban is megkezdődött az "Elena Ceaușescu " korszak, a tudományos karrier és „cokettő” a „doktorasszony” aki a szén-dioxid képletét, a CO2-t például „cokettőnek” mondja...
lampa laz
@kokopelli: ...főleg ha elmegy külföldre, mert ott szükségét érzik a tudásának. Majd akkor zengik büszkeségüket a magyar tudósról és lehet, h pont az a féreg aki mos elvette tőle azt a lehetőséget amit itthon is megtehetett volna. Egyszerűen tragédia, h mindenkit kicsinálnak aki nem fúj egy követ velük.
Peller Anikó
@Eladott Ország: Legyen igazad, de minél hamarabb.
nemfideszes
"kirúgta a világ egyik legelismertebb professzorát a Debreceni Egyetem" ... majd Díszdoktori címmel jutalmazták Schobert Norbertet, a cukor képletének, akarom mondani "vegyjelének" azonosításában végzett, áttörő tudományos munkájáért.
Peller Anikó
@nemfideszes: A cukor vegyjele: Cu

Nem is értem mit hőbölögnek a rézfaszú baglyok.
lampa laz
@Eladott Ország: 15:07 én akadémikus"cokettőnek" lölőnét tudnám igazán elképzelni mivel volt már tulajdonoselnökvezérigazgató orbán visszhang tvjénél, innen már csak egy tyúklépés a tudomány... az a hájfejü patkány palkovics szerintem már ki is nézte magának az új narancstudományosakadémia élére elnöknek.
Hari
@lampa laz: nem vagyok berken belüli, de úgy tűnik jelenleg levegőnek nézi, elengedi, lélekben a légüres térben.
Eladott Ország
@Peller Anikó: tegnap, 20:34; A rézfaszú bagoly nevében tiltakozom.
i.ytimg.com/vi/eZ1X3oPA1Dg/hqdefault.jpg
Kis hazánk summa cum laude ex-sétálórendőre, polihisztor celebje, Schobert Norbi üzletember retrotty aerobic oktatója, találta fel a cukor vegyjelét, a Cu-t, mely azonos a kokain vegyjelével, aki Mengyelejev és Marie Curi tudását is felülmúlta.
m.blog.hu/ki/kiesmi/image/sokoko8.jpg
m.blog.hu/ki/kiesmi/image/sokoko3.jpg
Peller Anikó
@Eladott Ország: kösz a helyreizgatást, nagyon bagoj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.