Kellemetlen helyzetbe kerülhet az MNB az infláció miatt. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint holnap reggel 9 órakor 4%-os éves inflációs adatot közölhet áprilisra vonatkozóan a Központi Statisztikai Hivatal, amely hat és fél éves csúcsot jelentene a hazai áremelkedési ütemben. Bár a szakértők többsége arra számít, hogy a fő inflációs index értéke a következő hónapokban csökkenésnek indul, illetve néhány hónapon belül a nagy figyelemmel kísért éves adószűrt maginflációs index is tetőzhet valamivel 4% alatt, komoly kockázatok övezik a hazai inflációs pályát. A Magyar Nemzeti Bank inflációs forgatókönyve, miszerint jelenleg nincs szükség több kamatemelésre, mert az erős belső inflációt 2019 végétől kezdve ellensúlyozni fogja a romló külső környezet hűtő hatása, még mindig védhetőnek tűnik, azonban ha nem jön el hamarosan a várt fordulat, illetve a jegybank által vártnál érdemben magasabb inflációs pálya rajzolódik ki, az kellemetlen helyzetbe hozhatja a laza monetáris...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
bocs, de pontosítsunk: ennyit kénytelenek bevallani a valós kis töredékét! =))
Yoda69
A nyugdijasoknak meg odavagtak 2% emelest, es a egy 5000 forintos bonusszal akarjak jovatenni a hazugsagukat.
Kivancsi lennek melyik nyugdijas szavaz ezek utan a fideSSre?
RonaGyuri
bocs, de pontosítsunk: ennyit kénytelenek bevallani a valós kis töredékét! =))
Sziszifusz
@Yoda69: 14:29
Ne legyen kétséged. Sok nyugdíjas istenként imádja O. Viktort.
Ők még a s...art is beveszik, ha azt szeretett vezérük produkálja.
Azt, hogy átvágja őket, még a konkrét számadatok feltárása után sem veszik tudomásul, nem hiszik el.
Yoda69
@Sziszifusz: De aki a pénztárcajan érzi az csak nem szavaz erre a csaló gecire
szaboria1
Másfél hónappal ezelőtt már Orbán pedzegette, hogy egy kisebb válság lesz. Pénteken még 1kg karaj itt nálunk 1400.-ft volt ma 1800.-ft lett. Ez majdnem 30% áremelkedés. A TV ben 10-15% beszéltek a cukor is 189.-ft helyett 245.-ft lett. Egy hentes nyilatkozta, hogy 10 évvel ezelőtt pl az akkori infláció miatt még tudtak az emberek átlag 40 kg csirke mellett venni mostanra ez már csak 20 kg ha tudnak venni.
Yoda69
@szaboria1: A maginflacio sosem volt 10% alatt nalunk. Eleg megnezni az uzemanyag arat, vagy a tej kenyer tojas, stb. Ezek az arak 10 ev alatt amiota afideSS sanyargatja a magyar nepet megsokszorozodtak. A fizetes es a nyugdij a nyomaba sem er az inflacios emelkedesnek. Raadasul a bankok meg 0% kamatot fizetnek, igy az atlag magyar ember meg megtakaritani sem tud.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.