Három kínai városból is indulhatnak új légi járatok Budapestre, miután a kínai légügyi hatóság engedélyezte ezt.

Újabb kínai városokból indulhatnak repülőjáratok Budapestre
Fotó: Jászai Csaba/MTI

Az airportal.hu légiközlekedési szaklap az Airline Routes információira hivatkozva szerdán azt írta, a China Eastern Hszianból, a Hainan Airlines Csunkingból, valamint Hszian érintésével Sencsenből indíthat járatokat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A légitárasaságok még nem közölték a járatok pontos menetrendjét.

A Hainan Airlines a Malév csődjéig, 2012-ig már repült Budapestre, akkor Pekingből, de a magyar állami társaság leállása után beszüntették a járatot. Peking és Budapest között jelenleg az Air China közlekedik.

A China Eastern leányvállalata, a Shanghai Airlines június 4-én indítja el Sanghaj és Budapest közötti járatát, amelyet Boeing 787 Dreamlinerekkel teljesít majd.

A Budapest Airport várakozásai szerint idén elérheti a 300 ezret a Kínából repülővel Magyarországra érkezők száma, az új, Sanghaj és Budapest közötti járattól 35 ezer új utast várnak idén, az Air China mintegy 70 ezer utast kezelhet, a forgalom többi része pedig csatlakozó járatokkal érkezhet az országba.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DURBINOS
Jönnek a vasútépítő munkások???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.