Az MSZP meghívására jövő héten szombaton Frans Timmermans, az Európai Szocialisták csúcsjelöltje Budapestre jön és részt vesz a párt kongresszusán – jelentette be Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti (EP-)képviselő pénteken Budapesten.

Ujhelyi István beszámolt arról is, hogy

a szocialisták európai csúcsjelöltje arra készül, hogy az Euronews hírcsatorna meghívására televíziós politikai vitán vegyen részt Orbán Viktorral.

Mint mondta, Timmermans nem az a politikus, aki megkerülné a konfliktusokat, ezért pénteken délelőtt úgy döntött, hogy beleáll abba a politikai vitába, amit Európa legnagyobb hírcsatornája, a Euronews kezdeményezett közte és Orbán Viktor között.

Timmermans az MSZP képviselőit kérte fel, hogy tájékoztassák a döntéséről a magyar közvéleményt – tette hozzá Ujhelyi István, felszólítva a magyar miniszterelnököt, hogy fogadja el a felkérést.

Timmermans Orbán Viktorral akar vitázni – videó

Frans Timmermans, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) listavezetője az európai parlamenti választásokra az Unió helyzete című firenzei konferencián 2019. május 2-án. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Claudio Giovannini

Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy mikor lenne a vita, azt felelte, hogy Frans Timmermans az MSZP meghívására jövő hét szombaton érkezik Budapestre, hogy részt vegyen a párt kongresszusán.

Ha a magyar kormányfő komolyan gondolja, hogy vannak érvei, akkor aznap, vagyis május 18-án délelőtt az Euronews szerkesztőségében leülhetnek egymással vitázni

- közölte.

Ujhelyi István azt mondta, Európa egyik legfontosabb kérdése, hogy milyen irányba indul el az EU a következő hetekben.

A kontinens előtt két út áll: az egyik azoké az "Európa-ellenes, populista erőké, nacionalistáké és újfasisztáké", akik egy olyan tömörülésbe igyekeznek, aminek "egyik zászlóvivője Orbán Viktor (...) lesz a következő években", a másik pedig a Frans Timmermans és az európai szocialisták által kijelölt szociális Európa víziója – hangoztatta az EP-képviselő.

Forrás: MTI, 24.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
"Európa-ellenes, populista erőké, nacionalistáké és újfasisztáké"
vagyis aki nem egy európai egyesült lószart akar arra ezt a jelzőt használja majd a Timmermans is ?
...ezek már az anyatejjel magukba szívták e nevezgető jelzőket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@durbincs: Várod már a sittet, sokat fántáziálsz róla látom.. Ne aggódj fogunk látogatni páran. Szerinted a beszélöről fog nélkül mész majd vissza az gáz? Vagy csak örülnek neki bent, mert hasznosabb leszel mindenki szàmára fog nélkül..
Nessy
O.V. itthon egy csapat diákkal sem merne kiállni vitázni, nem hogy egy olyan politikussal, akinek vannak saját érvei! Az természetes, hogy mindenki a saját lovát dicséri, de O.V. még erre is képtelen!
gyáva szájhős.
SystemError
@durbincs: Dehogy falom Fanti, de tudod Engels bácsival több máig használatos alapgondolatot vetettek papírra. De ne menjünk bele ebbe a műveltségi vetélkedőbe, mert elvetélkednél szopi fantika
tulipan
@durbincs: Ejnye te @Durbincs: Te hülyegyerek, narancsos seggnyaldosó szaros pofájú Halfarok, onnan a romány Ploesti bányavidénn levő, denevérszaros, pisi-ammóniaszagú bányakecód mélyéról? Mit gagyarászol itt össze abból a sötétségből?Hiszen az a repedtagyad, csak 1 napot tárol ? S ezt felhánytorgatni felesleges,hisz másnapra úgysem emlékszel MÁR semmire ? nemde, te kretén ördögfajzat @Durbincs: , az a borzalmasan szerény képességű ?? Te Vérrontó babaszippancs ? azt hány döngetett lánytesódból szíttad már ki a magzatot, te moslékos, mocskos, narancsos gondolkodású féregbajnok ? Ploestiben nagyon utálhatnak már ? a múltad végett?? Te szörnyeteg, előkapart patkány-zombi 2db tavalyi avas dioért itt vizitálsz? Na meg persze, több ezernyi Euróért? Te szörny, rettenet alul-iskolázott ? Ezért hát, pedofilként szegény Marxot habzsolod ? S persze, Engels is megy ? Ballonkabátos agybeteg?
tulipan
@durbincs: durbincs: Ejnye te @Durbincs: Te hülyegyerek, narancsos seggnyaldosó szaros pofájú Halfarok, onnan a romány Ploesti bányavidénn levő, denevérszaros, pisi-ammóniaszagú bányakecód mélyéról? Mit gagyarászol itt össze abból a sötétségből?Hiszen az a repedtagyad, csak 1 napot tárol ? S ezt felhánytorgatni felesleges,hisz másnapra úgysem emlékszel MÁR semmire ? nemde, te kretén ördögfajzat @Durbincs: , az a borzalmasan szerény képességű ?? Te Vérrontó babaszippancs ? azt hány döngetett lánytesódból szíttad már ki a magzatot, te moslékos, mocskos, narancsos gondolkodású féregbajnok ? Ploestiben nagyon utálhatnak már ? a múltad végett?? Te szörnyeteg, előkapart patkány-zombi 2db tavalyi avas dioért itt vizitálsz? Na meg persze, több ezernyi Euróért? Te szörny, rettenet alul-iskolázott ? Ezért hát, pedofilként szegény Marxot habzsolod ? S persze, Engels is megy ? Ballonkabátos agybeteg? Te szaros disznó vagyis csak 1 réérő kazánfütő? esetleg egy csepegő vizeletvirtuóz ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.