A hétvégén kis híján összeomlott a sürgősségi ellátás Budapesten. A Fidesz most megmondta: minden rendben, nincs válság. 

Összeomlik az egészségügy, de Fidesz szerint nincs válság – azért gyurcsányoztak egy rendeset

Azok után hogy a Honvédkórház lemondta ügyeletét a teljes hétvégére, a négy fővárosi sürgősségi kórház közül további kettő, előbb a Dél-Pesti Centrum Kórház Merényi úton működő traumatológiája majd a Szent János kórház is jelezte, hogy nem fogad beteget.

Erre reagálva a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatót tartott, és Molnár Csaba ügyvezető alelnök arról beszélt, hogy 2008-hoz képest ma már az albán és a macedón egészségügy is körözi a magyart. Szerinte úgynevezett európai egészségügyi minimumot, annak érdekében, hogy az EU állampolgárai egyforma ellátásban részesüljenek. Molnár odáig ment, hogy az Orbán-kormány szándékosan teszi tönkre a magyar egészségügyet.

A Fidesz erre reagálva már koradélután közleményt adott ki, amiben elmondták, hogy Gyurcsány. A kilenc éve kormányzó nagyobbik kormánypárt szerint ha Gyurcsányékon múlna, akkor tényleg válság lenne az egészségügyben, hiszen kormányzásuk alatt mindig csak elvettek az egészségügytől. A bevándorláspárti, kórházellenes DK-val szemben a kormány 2010 óta pótolta a kiszivattyúzott pénzeket, stabilizálta a kórházak működését, építi, felújítja és fejleszti a kórházakat.

„Ha a DK-n és a többi bevándorláspártin múlik, akkor az egészségügy is tényleg válságba kerülne, mert az európai baloldal legalizálni akarja a bevándorlást, amelynek az is a része, hogy egészségügyi ellátást akarnak biztosítani migránsok millióinak” – zárja közleményét a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség.

Forrás: 444.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ezek a másra mutogató nyilatkozatok már több,mint gusztustalanok.Gyurcsány olyan,amilyen,lehet szeretni,és nemszeretni,én se vagyok oda érte,(a felesége komolyabb politikus lesz,mint Gyurcsány),de az ő miniszterelnöksége alatt nem voltak kilométeres várólisták,és rend volt az egészségügyben.Ma szívesen fizetnénk vizitdíjat,ha legalább olyan lenne az egészségügy,mint Gyurcsány alatt.Szégyen,amennyire orbán hagyta teljesen tönkremenni az egészségügyet
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Ezek a másra mutogató nyilatkozatok már több,mint gusztustalanok.Gyurcsány olyan,amilyen,lehet szeretni,és nemszeretni,én se vagyok oda érte,(a felesége komolyabb politikus lesz,mint Gyurcsány),de az ő miniszterelnöksége alatt nem voltak kilométeres várólisták,és rend volt az egészségügyben.Ma szívesen fizetnénk vizitdíjat,ha legalább olyan lenne az egészségügy,mint Gyurcsány alatt.Szégyen,amennyire orbán hagyta teljesen tönkremenni az egészségügyet
csipetke
@csipetke: Ja,és a fidesznyikeket hol érdekli,hogy mi történik az állami ellátásban,hiszen megszavaztak maguknak milliós fizetéseket,abból mehetnek a magánorvoshoz
Nessy
@csipetke: Ezek egyedül ilyen ostobák, vagy csak minket néznek hülyének!
Ilyen orvos és szakdolgozó hiány nem volt! Sok intézmény még ma is azokat a műszereket, berendezéseket használja,amiket 2000-ben!
Az I. fidesz kormánynak is az első intézkedése volt a közalkalmazottak bérének a befagyasztása "uralkodásuk "idejére. Meggyesi ebbe bukott bele, hogy megemelte a béreket, és komoly pénzeket költöttek műszerekre, berendezésekre. Ma a fidesz "béremelés abból állt, hogy amennyit emelt annyit vett el a pótlékokból. Még szerencsés volt, akinek legalább nem csökkent bére,
A teljesítmény finanszírozás összege még az ellátás költségének 75 %-sem fedezi sok esetben. Tény, hogy nagy csinnadatrával átadtak osztályokat, csak esetenként a működéshez szükséges tárgyi és személyi feltételek hiányoztak. Az "ünneplés" idejére ahonnan csak lehetett, kölcsön kérték a berendezést.
Az amortizáció pártunk és kormányunk szerint nem létezik. Annál inkább a tvk (teljesítmény volumen korlát), minél kevesebbet kelljen fizetni, minél kevesebb beteg ellátásáért. Alig van pár terület, ahol nincs tvk.
Eladott Ország
Építik, fejlesztik a kórházakat, nos lássuk a Kútvölgyi kórházat.
uploads.disquscdn.com/images/dc8729f59d60049035eb36997e01aa7f5c7050bae5c8570ddba436449934b987.jpg?w=600&h=579
Csernobilben jobb állapotban vannak az épületek.
Ha még csak a Gyurcsány vóna az oka, de nem. Sokkal régebben köll keresni a beteg "nemzeth " okát, valahol Levédiában. De sebaj, Pityu majd megoldja ,ha újabb lehetőséget kap.
uploads.disquscdn.com/images/7ebf10f8178a053f015142740025c4e97ab51615a672cd3511c4a731795d4ff6.gif?w=600&h=338
görbetükör
Ez most vicclap?
Kedves kormánypártiak, ti ezt tényleg így látjátok, hogy Gyurcsány a hibás az egészségügy jelen helyzetében?
Magyarázzátok már el részletesen, hogy én is megértsem, miért!!!
kereső
Még a saját költségvetési törvényüket sem ismerik? Mert a szerint is csökkent az eü finanszirozás , ami nőtt az a lakossági teher/ gyógyszerár, gyógyászati segédeszközök/- az állami finanszirozás csökkent ,még a 2008-2010 évekhez képest is. akkor a gdp 4,9 %-át finanszirozta az állam. Most ez 4,4%- úgy.A ktgvetésben maradt a 4,9%, csak ebből a lakosságra terhelték a különbözetet.
kereső
Amúgy meg visszamutogatni tény adatok nélkül- az csak hazugság. Számokkal bizonyitsa az állampárt, amit hadovál. Tényeket elvtársak- !!!
simmering73
Igen. Az a kormány, aki tíz milliárdokat öl stadionok építésébe, miközben az egészségügy az összeomlás határán van, az a kormány szándékosan teszi tönkre azt.
relatív
A mai vezetésnek éghet a pofája a sok általa okozott problémák miatt, mert megoldani nincs érkezése, csak a minden alap nélkül vádaskodni tud !

A napi probléma gyökere bárhol, és bármely korban IS lehet, de megoldani mindig az adott időben, és az adott lehetőséggel rendelkezőnek kell, mely manapság a magát oly nagyra tartó kormány lehet. Sajnos sem eszük erre, sem akaratuk nincs. Minden mást hibáztatni pedig ott a kikiáltók siserehada, és a maguk alá gyúrt média !!!

Egyszer ezekért a problémákért a felelős felelni fog !
vacsi
Nincs válság?! Mintha ezt mondták volna akkor is, mikor a nyugdíjakat nem fizették ki időben!
Nessy
@kereső: Pártunk és kormányunk annyira tiszteli a tényeket, hogy még véletlenűl sem írná le!
görbetükör
@fideszes gyökér: kedves gyökér, akkor az eu-s pénzből se kérjenek!
Majd jó lesz nektek a rubel, vagy a jüan.
A büszke magyar gyökérnek ez kell, meg az általuk megvásárolt kommunizmus!
Commenter
@Eladott Ország: A román árvaházak is már jobban néznek ki mint az egykori elitkórház. Kútvölgyi? Át kellene nevezni Mélyvölgyire :(
görbetükör
@fideszes gyökér: egyébként jót nevetem, ütős az irónia! :D
Macskaszem
Az egészségügyet tönkreteszik, a nyugdíjakat elértéktelenítik. Aki fizet az gyógyul, a csórók meg annyit is érnek. A gyereket viszont törvény kötelezi, hogy tartsa el a szülőjét, úgyhogy a nyugdíjkérdés is le van sz@rva vastagon. De nincs baj bébi, a bizonyítványt senki se kéri. Sajnos.
szép új világ
Az igazi gond az, hogy a fidesz hívő ezt el is hiszi. Nem lesz itt változás, míg úgy vérzik el a beteg a sürgősségin, hogy közben megvan győződve róla, hogy mindenről Gyurcsány tehet.
Levendula
Ma voltam szemészeti szakrendelésen, ezt az időpontot tavaly, 2018. júliusában kértem.
Nagyon kedves, a szakmáját (még) szerető fiatal orvosnő vizsgált meg, le a kalappal, ennyire tökéletes ellátást még nem kaptam. Ellátott tanácsokkal, felírt egy szemüveget, előjegyzett egy pici műtétre, ami egy hónap múlva lesz. Sőt, kaptam időpontot egy következő vizsgálatra.. 2020 április 29-re. Kérdeztem tőle, hogy ez nem sok idő egy kicsit. Azt felelte: de igen, sok.
Commenter
@Eladott Ország: Lassan már mindenben beelőztek a románok bennünket. Én nem sajnálok tőlük semmit, mert ők is megküzdöttek a maguk szabadságáért az embertelen Ceausescu rendszerrel. Harminc éve lélegzetvisszafojtva figyeltük az akkori eseményeket. Az hogy Erdélybe mennyi pénz ömlik a mi kárunkra, azt most hagyjuk. Orbán célja nem a románok és az ottani magyar és egyéb kisebbség békés egymás mellett elérésének célja az biztos. Már csak Bulgária a sereghajtó mögöttünk az EU-ban. Ki tudja mi vár ránk, az,mint 30 éve a románokra? Érdekes a "30 éve szabadon narancs-szlogen...
Commenter
Gyakran egy gyógyszer, egy injekció beadásának elmulasztása (pl. gyógyszerhiány miatt) vagy rossz, esetleg allergiát okozó gyógyszer is elég ahhoz hogy a beteg meghaljon a sürgősségin. Nem egy ilyen eset fordult elő, nem egy kórházban és már rég nem Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök és nem Rácz Jenő az egészségügyi miniszter.
Commenter
@simmering73: kásler a magyar emberek sírásója mondta Kórozs Lajos MSZP-s képviselő. Kásler a magyar eü sírásója is, az orbán rezsim pedig Magyarország sírásója. Valahol, valamikor mindazért amit tettek majd felelniük kell. Ha máshol nem, hát a történelem szemétdombján.
rbela
Nincs probléma minimum 3 hónapot kell várni, az egészségügyi ellátásra, többször volt alkalmam megtapasztalni, sőt a feleségem a diabetológiára ez évben már nem kapott időpontot, "de azért nincs probléma"
Eladott Ország
@Commenter: tegnap 18:41; Sajnos, ha ettől a bűnöző tróger fidesz bandától nem szabadulunk meg minél hamarabb, szomorú vége lesz az ország/polgárok szempontjából. Még egy ilyen velejéig rohadt, cinikus banda nem szabadult az országra Szent István óta!
kereső
Ma olvastam a 24-en, hogy az NKM földgázszolgáltatója toborozza az ügyfeleket a CIG biztositó magáegészségügyi biztositójához, amelyben nem régen szerzett résuesedést mészáros egyik cége. / CIG eredetileg járai biztositója volt/.
azzal kampányolnak, hogy az állami eü. milyen rossz- itt meg fillérekért? lehet + eü.szolgáltatást vásárolni. Hogy is szólt a szociális népszavazás szlogenje? " az egészség nem üzlet". Dehogynem-ha orbán és köre érdekelt benne.
Csak azt tudnám, hogy a nemzeti közművek földgázszolgáltatójának mi köze lehet ahhoz, hogy egy biztositót reklámozzon?A cikkből az is kiderült, hogy mészárosné vezette egyik cég közvetitette a kórházak kötelező biztositásának megkötését- természetesen megfelelő jutalékért. /kötelező volt igénybe venni a mészáros cég szolgáltatását???/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.