A migrációs válsághelyzet és a keresztényüldözés volt a fő téma Orbán Viktor miniszterelnök és Matthew Hassan Kukah, a nigériai Sokoto megyéspüspöke, valamint Dacholom Datiri, egy nigériai református egyház, a Church of Christ in Nations lelkészi elnökének megbeszélésén kedden délután a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor nigériai keresztény vezetőkkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Dacholom Datirit, egy nigériai református egyház, a Church of Christ in Nations lelkészi elnökét a Karmelita kolostorban 2019. május 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az egyházi vezetők tragikusnak nevezték, hogy a nemzeti összetartás hiánya, a felekezeti erőszak és a szegénység miatt Nigériából milliók emigrálnak, majd a világ különböző részein megalázást szenvedve élnek, ráadásul sokan közülük bűncselekményeket követnek el.

A megbeszélésen, melyen részt vett Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár is, Orbán Viktor hangsúlyozta:

az afrikai országok érdeke is, hogy polgáraik a világméretű népvándorlás örvényébe kerülve ne vesszenek el szülőhazájuk számára, és ez kötelességeket ró Európára és a világ más fejlett térségeire.

Magyarország például a Hungary Helps programmal már eddig is számos iskola, kórház, szociális intézmény újjáépítését és működtetését segítette elő a konfliktusok által sújtott térségekben, a Közel-Keleten és Afrikában.

Az egyházi vezetők egyetértettek Orbán Viktorral abban, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, és nem a bajt vinni a világ más térségeibe.

Matthew Hassan Kukah és Dacholom Datiri megköszönték a magyar segítséget, amire – mint mondták – nagy szükség van, hiszen a szegénység mellett a vallási alapú erőszak is egyre inkább elterjed Nigériában, és az üldözésnek leginkább kitett közösségek éppen az ottani keresztények.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@CsipkeRózsa: Odaigéri nekik a nyugdíjasoktól elvett svájci indexálást és a 13. havi nyugdíjat. A hatalomért semmi sem drága.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
menekült
@lampa laz: Picit reménykeltő hogy vannak másféle emberek is. Mint pl. te.
Hogy nem mindenki olyan gyűlölködő, mint páran itt a propin is.
Borsodi
Akkor most mit is akar a miniszterünk?Vagy nem ez volt Trumpnál? Gondolom itt is igen ki lett dicsérve, esetleg hozhatna be egy pár Afrikait még,mert a Muszlinok,Ukránok unatkoznak.
lampa laz
@menekült: Köszönöm. Nekem mindig azok a honfitársaim jutnak eszembe, akik külföldre kényszerültek -számomra teljesen mindegy milyen okból- , h milyen érzés nekik ott ahol élnek szembesülni ezzel az egész menekült kérdéssel, az esetleges megvetéssel, az ezzel együttjáró beilleszkedéssel. Biztos nagyon nehéz nekik is távol lenni a családjuktól, rokonaiktól, az itthon maradottak fájdalmától. Rengeteg családot érint már ez és még sem érzik át a sok szerencsétlen menekült helyzetét. Jó, én is azt mondom, h nem ész nélkül kell őket befogadni. A megoldást keressék rá a politikusok és ne a gyűlöletet szítsák főleg úgy ahogyan orbán, kizárólag a hatalma megtartása érdekében. Rettenetese unom már ezt a migránsozást úgy, h az ország közben süllyed a mocsárba.
menekült
@lampa laz: Én ezt a saját bőrömön tapasztalom. Hiába az elfogadás, a kedvesség, az egyenlő bánásmód, a segítőkészség, hiába minden. Távol lenni otthonról, az valami pokoli. Nekem is, a családomnak, az ismerősöknek, a barátoknak, mindenkinek. És akkor belegondolok, milyen lehet ugyanez azoknak, akik valami borzalom elől menekülnek, és ahova megérkeznek, ott elutasítást, megvetést, végtelen ellenszenvet, embertelen bánásmódot, megalázást kapnak. Ezek a gyűlölködő migránsozók csak egyszer próbáljanak ebbe belegondolni!
justhpeter
Ahogy a "migráncsozás", úgy a kereszténység is csak egy, a cél érdekében felvett dolog jó Viktorunk számára. A cél pedig a kifosztásunk. Mi mással lehet megmagyarázni, hogy a kilenc éves "uralkodása" alatt folyamatosan megyünk lefelé ?
dr. prédikátor
Már alig várom hogy az O1G mikor találja meg a közös gyökereket a Nigériakkal!!! Sőt közöttük is lesznek magyar felmenőkkel rendelkezők ,csak a sok napsütés hatására kissé lebarnultak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.