Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök a világot foglalkoztató számos nagy kérdésben teljesen hasonló megközelítést alkalmaz, ilyen a migráció, a terrorizmus, a hazafias politika és a keresztény közösségek támogatása – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter abban az interjúban, amelyet New Yorkban adott az i24 News nevű izraeli hírcsatornának közép-európai idő szerint kedd éjjel.

Szijjártó szerint Trump és Orbán között működött a "kémia" – videó

Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytat a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2019. május 13-án. Mellettük John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A műsorvezetők egyebek mellett a hétfőn Washingtonban tartott amerikai-magyar csúcstalálkozóról kérdezték a magyar diplomácia vezetőjét, aki válaszában emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államok Magyarország stratégiai szövetségese, emellett legnagyobb kereskedelmi partnere az Európai Unió után és a második legnagyobb befektető is.

A Fehér Házban tartott egyeztetés nagyon fontos volt Magyarország számára, és egyértelműen mutatta a két vezető között működő "kémiát"

- emelte ki Szijjártó Péter.

A tárgyalás hangvétele barátságos és fesztelen volt, a szűk körű megbeszélés az ilyenkor szokásosnál jóval tovább tartott

- hangsúlyozta.

A miniszter arról is beszélt, hogy az Egyesült Államok és Magyarország ugyanazon az oldalon áll, ha arról van szó, hogy Izraelt illetően tisztességes és kiegyensúlyozott álláspontra kell helyezkedni.

Úgy vélte, hogy az Európai Unió számos témában nem ilyen álláspontot foglal el, és Magyarország ilyenkor kész megtörni az egységet, és vétót emel.

Szijjártó Péter példaként hozta fel az ENSZ Emberi Jogi Tanácsát, ahol Magyarország szintén többször szembehelyezkedett a többséggel, ha az nem foglalt el kiegyensúlyozott álláspontot szerinte Izraelről.

Felhívta a figyelmet annak jelentőségére is, hogy Magyarország nemrégiben kereskedelmi képviseletet nyitott Jeruzsálemben.

Kérdésre válaszolva azt mondta, egyelőre nincs napirenden, hogy a nagykövetséget is átköltöztessék Tel-Avivból.

Szijjártó Péter kijelentette, hogy Magyarország Izraellel is stratégiai szövetséget és baráti kapcsolatokat ápol.

Az antiszemitizmussal szemben a zéró tolerancia politikáját alkalmazza, és "büszke is lehet ennek eredményeire". A holokauszttagadásért Magyarországon börtön is járhat, továbbá a kormány nemcsak Magyarországon, hanem a határokon kívül is támogatja zsinagógák újjáépítését, felújítását – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Szijjártó, tudod mit mondtál? Tudod mire mondják, hogy "működik köztük a kémia"??? Remélem a 25 perc alatt nem bújtak ágyba!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Szijjártó, tudod mit mondtál? Tudod mire mondják, hogy "működik köztük a kémia"??? Remélem a 25 perc alatt nem bújtak ágyba!
kereső
Hűha!! Orbán elkurvult? Putyin féltékeny lesz!!,vagy nemis??Ő fizeti a "kémiát"?
menekült
@Nessy: Vajon Trampli is érezte a kémiát, vagy csak 0rbán? :DDD
Aki Én
@Nessy: Pont erre gondoltam. Ezt a kifejezést kimondottan a férfi és nő közti vonzalomra, vonzódásra szokták használni.
Hát, bármi lehet ebben a felfokozott világban. Ráadásul orbán liberális élharcos volt anno :)
Talán éppen a csalódások és a kémia hiánya miatt lett mára illibsi?
tudode
Trump inkább MÉLTÓSÁGON alulinak találta LEÁLLNI VITATKOZNI egy zsebhokissal, akkor, amikor a POLITIKÁBA nem egyenlő anyagi háttérrel léptek be.
.
A diplomaták KRÉMJE tanulhatna Trumptól diplomáciát!
Nessy
@Aki Én: A "kémia" és erős akarat csodákra képes! :-))
Nessy
@tudode: A "diplomáciát" Szijjártó képviseli! Igaz, hogy fogalma sincs róla mi az, eszik e vagy isszák! Ezért ideális külügyér. Politikai tisztánlátását nem zavarja szakértelem!
Dr plágium
@Nessy: Valamelyik buzi, vagy mindkettő???
kereső
@Nessy: ugyan khérlek alássan! Az a "bolsevista" trükk? Igaz,hogy sok mindent átvettek a bolsevikoktól- de csak azt, ami rossz volt abban is.
kulabombaafityiszre
Azért nem minden olyan szép ahogy ratyi peti mondja.
"A kormányhoz közelálló üzletembereket, sőt a magyar kormány egyik tagját is szankciókkal sújthatja az Egyesült Államok az erre vonatkozó amerikai törvény alapján."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/meszaros-orban-usa-szankcio-magnitsky.684236.html
kissé felnőttem
petike hülye hasonlatodat pontosithatnád! oxidálódtak redukálódtak netán szublimáltak vagy simán csak oldódtak higultak ?koncentrálódtak ? vagy fogalmad sincs mit is hogyan is? jellemző duma, kendőzés, távola valóság?
tudode
Igen!
.
Ezek a SZAKBARBÁROK a tűzzel játszanak, annyi "diplomáciai" érzékkel nem rendelkezve, mint egy hangya, amelyet az is bizonyít, hogy NEM SZÁNDÉKOZOTT meghosszabbítani a patriárka aláírni a NATO szerződést, február elején Pompeó aláíratta, és még abban a hónapban a NATO egység hadgyakorlatozhatott:
.
---- POMPEO ELADOTT EGY RAKÉTARENDSZERT, ÉS ORBÁN NYAKÁRA TETTE A KÉST
.
nepszava.us/pompeo-eladott-egy-raketarendszert-es-orban-nyakara-tette-a-kest/
.
--- Vége a nyugalomnak – kezdődnek a hadgyakorlatok a Bakonyban
infostart.hu/belfold/2019/02/28/vege-a-nyugalomnak-kezdodnek-a-hadgyakorlatok-a-bakonyban
.
Ezek "csak" a gyűlöletkeltés, a félelemben tartás NYELVÉN képeSSek beszélni!

.
tudode
@Nessy: .
A 10.52-es reagálásom Neked szól a 10,04-es válaszodra!
.
Félelmetes amit EZEK megengednek maguknak a NAGYHATALMAKKAL való cicózásukkal!
papa.49
Szargyártó én viszont megállapítom az élet NAGY TÉVEDÉSE VOLT, HOGY A SZÜLEID KÖZÖTT MŰKÖDÖTT A KÉMIA !!!
NAGYON NAGY TÉVEDÉS VOLT !!!
Dr plágium
bekialtas.blog.hu/2019/05/15/megalaztak_orbant_washingtonban
Külföldön is a híveinek játszik
Bármit állít erről, Orbán Viktor nem egyesítette ezt a kis nemzetet, hogy erőssé tegye, s végre saját lábára állítsa, hanem főleg a képzelt külső erők ellen, leginkább saját hatalma megtartásáért futkos évek óta ide-oda, hogy elvakult választói szemében jelentős nemzetközi tényezőként jelenítse meg önmagát. Miközben kezére játszott a világgazdasági konjunktúra, és segítették rezsimjének kiépítését az Európai Unióból érkező jelentős összegek, hagyta, hogy tönkremenjen többek között az egészségügy és az oktatási rendszer. A még mindig alacsony bérek, a túladóztatás, nem utolsó sorban a mindennapok kiszámíthatatlansága, a mindenhová befurakodó politika mocska, a munkahelyek légkörét uraló feudális önkény, a szervezetlenség miatt százezrével hagyják el az országot a legtehetségesebbek és így tovább.
bencemacska
@Nessy: ma, 09:43
Az ovális irodában nem kell ahhoz ágy sem!
simmering73
Amilyen szépen mondod prüntyőke, szerintem hármótok között is.
bencemacska
Hogy a kémia működik vagy nem, azon múlik, hogy két molekula vonzza, vagy taszítja egymást. Amelyik anyagban a vonzó, vagy taszító hatás van többségben, úgy viselkedik.
Újabban ez a hatást kiterjesztették a humán biológiára is.
nezelodo
Te, Petya, csak nem vagy féltékeny? Vagy gyanakszol, hogy megcsalt? Ne vedd a szívedre, a politikában sem egy hűséges típus...
dr. prédikátor
te nyomorult gunárnyakú zselés kakadú! Úgy gondolod hogy a gazdád a trumplit is leszopta??? Nem volna meglepő! de te is leszophatod mint mindíg a gazdádat!!! PATKÁNYOK!!!
Borsodi
Jó" Magyar" szokás szerint mindig annak nyalnak akivel találkoznak.De pár nap elteltével,már hátba támadja ha az érdeke úgy kívánja.Putyin előtt is ajnároznák?
RonaGyuri
Hivatalos beismerés?

Akármekkora barom, mégis csak az ország külügyére

Hát mit mondjak voltak szép számmal, furcsa, különös és meglepő kijelentések a 13.-ai találkozó kapcsán. Azonban ezek közül is kiemelkedik a derék Szájjártatóé.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter abban az interjúban, amelyet New Yorkban adott az i24 News nevű izraeli hírcsatornának közép-európai idő szerint kedd éjjel jelentette ki, hogy: „A Fehér Házban tartott egyeztetés … egyértelműen mutatta a két vezető között működő kémiát”!
Mi van?
Na jó lengyel vezető politikusok már többször tettek célzást arra, hogy Orbán tulajdonképp oboázni jár Putyinhoz, amire az ember azt mondta, hogy szerencsétlen fogalmazás, na meg átvitt értelemben.
Néhány hete maga Őfenesége jelentette be, hogy az egyik hozzá hasonló diktátorcskával meg szokták lapogatni egymás derekuk alfelét.
S most meg ez a beismert, sőt dicsekedve említett kémia Trump és Orbán között!!! =))
kokopelli
@RonaGyuri: ..csak nem ment át az Orbán pubi a "másik oldalra"?Mit szól az asszony a kémiai
változásához! Csak nem a "csücsőri-csókos " szája tetszett meg a Viktor-iának?Nincs szebb mint
a "férfiszerelem"!?!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.