Több mint félmilliárd forintból épült sportcsarnokot adtak át szerdán Tihanyban.

500 millió forintos sportcsarnokot adtak át Tihanyban
Fotó: MTI

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az avatón hangsúlyozta, a kormányzati döntéseknek köszönhetően 2010 óta stratégiai ágazattá vált a sport, és Magyarország egyre előrébb kerül az európai országok közt a népesség rendszeres sportolását mérő rangsorban. Különösen látványos a javulás a fiatalok körében, ami a mindennapos testnevelés, valamint a sportolói példaképek, köztük az újból Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC sportolói vagy például Hosszú Katinka pozitív hatását is mutatja – mondta.

Hozzátette: a kormány célja az, hogy minden településen, minden iskolában tudjanak a fiatalok sportolni, mozgásgazdagon élni.

Tósoki Imre, Tihany polgármestere az MTI-nek elmondta:

az 1500 négyzetméter alapterületű sportcsarnok nettó 500 millió forintból épült meg, melyből 350 millió forint TAO-forrás, 100 millió forint kormányzati támogatás és 50 millió forint saját forrás volt.

A második ütemben a csarnok melletti külső sportlétesítmények kialakítására, a kiszolgáló infrastrukturális fejlesztésekre, valamint eszközbeszerzésekre további mintegy 80 millió forintot fordít majd a település, saját költségvetése terhére.

A polgármester tájékoztatása szerint a csarnokot jelenleg Tihany labdarúgó- és futsalcsapata használja, de a kézilabdázásra, kosárlabdázásra, röplabdázásra, valamint teniszezésre, és nyári edzőtáborok rendezésére is alkalmas. Kifejtette, a sportcsarnok mellett 68 millió forintos beruházásból az iskola energetikai megújítása is megtörtént, melyből 50 millió forintot a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretből nyertek el, 18 millió forintot pedig települési forrásból biztosítottak.

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Tihany a sportcsarnok megépültével szintet lépett, minőségibb szolgáltatásokat tud nyújtani a településen élőknek és az ide érkezőknek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
A Tao is kormányzati támogatás! Elképzelni nem tudom mi lett volna ha Orbán fiatalon a Halálcsillagot szereti meg?!??? Most ott épülne valami aszteroidák mellett!
Borsodi
Ez van ha egy elmebeteg focista hatalmat kap.
lusta
Na arra kíváncsi lennék, mikor tudja majd egy földi halandó igénybe venni a sportcsarnokot.
1magyar
Fideszék Orbánnal együtt azt hiszik, hogy a járulékokat évtizedekig azért fizettük, hogy majd focira
b@sszák el meg egyéb hülyeségekre, meg meztelen nős festményekre?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.