Megszületett a döntés: el kell bontani a Nyugati téri felüljárót – jelentette be Tarlós István főpolgármester. A bontás indoka: a híd rendkívül csúnya.

Olyan dugók jönnek, amiket még nem látott: lebontják a Nyugati téri felüljárót – mert csúnya

A felüljárót 1981-ben adták át. Az egyébként jó műszaki állapotú felüljáró elbontása már többször felmerült. A bontásról szóló döntést még a Fővárosi Közgyűlésnek és a kormánynak is jóvá kell hagyni, de Tarlós ebben nem számít bonyodalomra.

A felüljáró Budapest egyik legforgalmasabb kereszteződése fölött vezet át, megkímélve a keresztező forgalom javától a 4-6-os villamos vonalát.

Forrás: Blikk

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kishonda
Folytatódik az értelmetlen rombolás! Megdöbbentő, hogy a fővárosiak tűrik ezt az ámokfutást!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Madácsi Pali
Vonják meg a kék villogó használatát tőlük és üljenek ők is a dugóban!
kishonda
Folytatódik az értelmetlen rombolás! Megdöbbentő, hogy a fővárosiak tűrik ezt az ámokfutást!
verőce21
Át lehetne vinni az aluljáróban a Váci út keresztező autós forgalmát. Ha a gyalogos forgalom a felszínre kerül, nem lesz szükség csak részben a gyalogos aluljáróra, pl. a Metróbejárat biztosításáig.
Qqberci
Szerintem TaplóPista is csúnya, meg még hülye is. Rombolni persze sokkal egyszerűbb, mint építeni...
volvós
...Tarlós István főpolgármester. A bontás indoka: a híd rendkívül csúnya...
Hát Pistike te sem vagy egy Adonis... akkor te is " le leszel bontva " ...
relatív
Ez az ámokfutás, amit ezek a félbolond regnálóik hatalmi mámorukban a magyar nép ellen elkövetnek már kifejezetten orvosi eset.
Meddig tűrhető ez az eszement barmolás amit itt a hülyék számolatlanul - mint elefánt a porcelánboltban - végeznek a szemünk láttára , és a anélkül IS !??!!!
kokopelli
Az lebontásnál és egy új építésénél is lehet kaszálni foschásig?! Ki kaphatja meg a "bótokat"?
A legyorsabb válasz nyert agy "zsábás macskát"!
verőce21
@relatív: (07:46) "Meddig tűrhető"? - reméljük még vagy 20 évig.
Van még bontani való! :)
szaboria1
Így zsúfolt a közlekedés a körúton a híd lebontásával igazi káoszt okoznának. Melyik barom agyából pattant ki ez a hülyeség.
justhpeter
A budapestieknek könnyű a helyzet:
- Hogyan tudja egy budapesti lakos kiválasztani a város vezetésében a leghülyébbeket ?
- Találomra .
papa.49
Tobzódnak a hülyék a főváros vezetésében, az a felüljáró azért épült mert járhatatlan volt a csúcsidőben Marx tér mielőtt felépült, most ezt kívánják újra előállítani !!!
Közúti aluljárót nem lehet építeni mert a Körút alatt ott vannak a közmű vezetékek, meg a főgyűjtő csatorna,a gyengébbek kedvért, a kisföldalatti is egy huplival megy át a Körút alatt !!! Vagy csak jóval mélyebbre lehet aluljárót építeni, sokkalta drágábban!!!
verőce21
Az Oktogonnál is milyen zavartalanul megy a forgalom...
szaboria1
@verőce21: A felmérések szerint a Váci út a vidékről bejárok miatt nagyobb forgalommal rendelkezik mint az Oktogonnál az Andrási út.
papa.49
Az Oktogon rossz példa sokkal szabályosabb a tér formája, és az Andrássy út forgalma is kisebb mint a Bajcsy, és a Váci út forgalma ...
Volt ott már szintbeli kereszteződés, volt már régen körforgalom de nem véletlen, hogy a felüljáró megépült...
Az aluljáró meg a körúti főcsatorna miatt csak jóval mélyebbre épülhetne, mint ami még gazdaságos lenne...
Én még emlékszem arra mikor a Bajcsyn a Kálmán utcánál volt a sor vége, illetve a Váci úton a Dózsa György útnál...
verőce21
@szaboria1: Az Andrássy útnak is nagy a forgalma, csak bentről kifelé.
verőce21
@szaboria1: @papa.49: Nem tudom, a turbó körforgalomról hallottatok-e már?
papa.49
@verőce21: A két sávosra gondolsz ???
Az még nagyobb baromság !!!
Ez a tér kicsit körte formájú, ezért se lehet összehasonlítani az Oktogonnal amit körzővel rajzoltak meg, szervizutakkal a kanyarodók számára, és sokkal nagyobb a tér átmérője is !!!
advocat
Mert benne van Kádár szelleme. Is. Ezért bontanak le minden régit. Kerül, amibe kerül.
advocat
És Tyutyukám a mocskos, koszos, aluljáróban alvó hajléktalanoktól lakott aluljárók, a megállókban dohányzóktól, stb., stb. város szép? Küldhetnék néhány száz "helyszíni" felvételt.
relatív
Ezek a hatalmi részegek döbbenetesen, végletesen rámennek az 1880 előtt létrehozott virágzó országra, és népére, vagy talán még leszármazottaikra IS valószínűleg zsigeri gyűlöletből !!!

Korábban a házgyári lakásokat akarták lebontani, majd a műtárgyakra, szobrokra, és az épített műtárgyak, hidak sem kerülhetik el rombolási igyekezetüket.

A magyar állampolgár tűrve tűr, de meddig engedi tobzódni ezt a mérhetetlenül buta félnótás bandát ?!
Peller Anikó
Te sokkal csúnyább vagy buzi állat. Anyádat bontsd le baromagyú szemét banda.
advocat
És nekem Tarlós Tyutyu sem tetszik. Nem szép. Bontsuk le.
Dr plágium
A bontás hány milliárdba fog kerülni?
@verőce21: Az Oktogon sokkal nagyobb mint a Nyugati tér, az a megoldás itt nem fog működni. Már a kivitelezés sem. De legalább lesz nagy dugó. Most a 4-6 villamos percek alatt végig száguld a kőrúton, de majd megszokjuk hogy 20-30 perccel hosszabb lesz a menetidő?
görbetükör
Amit a kedves vezér elgondol, akar, tesz, az mind szép és jó.
Mást csak a sorosbérencek, a gyurcsányisták, meg a gazballiberálisok mondanak.
Éljen Viktor, éljen a Párt!
Nessy
Ezzel a legnagyobb probléma, hogy nincs forgalom szervezési koncepciójuk. Ami Orbánnak nem tetszik azt aus radieren, aztán utána az vízözön!
Lehet hogy nem szép, de praktikus és hasznos! Most hogy fogja megoldani a kereszteződésben a Váci út - Bajcsi Zsilinszky út és a Körút nem kis forgalmát? Mondd Tarlós azon kívül, hogy a fejed azért van a nyakadon, nehogy lecsússzon a nyakkendőd, szoktad gondolkodásra is használni? Igaz, hazánk nagyjainak rugalmas munkaideje, és szolgálati kocsija van. Majd kapnak rá kék fényt oszt jó napot!
A Metró miatt aluljárót nem tud építeni.
verőce21
@Dr plágium: Ugyan, miért lenne hosszabb a villamos menetidő? A villamos eleve elsőbbséget élvez, és amúgy is lámpák irányítják a forgalmat, mint most.
Annak a Váci úti felüljárónak nincs komoly, nagy gépkocsiforgalma, a kocsik a körúton mennek a Váci útról jobbra-balra. Kár fenntartani ezt a felüljáró torzót a gyér forgalom miatt. Egy kettős körgyűrűvel megoldható ugyanolyan tempóban a forgalom, mint most. Van ott annyi hely.
Yoda69
Es ki vegzi a bontast? Nana hogy O1G jobbkeze: penztaros lorinc, es a balkeze: a nemztehy orban vejko.
Yoda69
Azt mar mondanom sem kell hogy 10xesen tularazva.
advocat
@Shikari: Csak mitől mocskos és koszos a város? Minden szemét kosz és egyéb förtelem lelőhelye. Mindenhol csikkek, szemét, széthajigált PET palackok és sörös-üdítős dobozok. A város egyre rondább. És kell nekünk toronyház? Párizs már 40 éve abbahagyta, az az egy van a város közepén, meg néhány a széln "Defense"-ben.
advocat
@Shikari: Ja! És a MOL székház? 120 méter magas lesz. Az Info parknál épül. A szemetelőket meg soha nem láttam megbüntetni. Ha lesz ilyen feltétlen várok egy fotót.
Eladott Ország
Ceausescu Romániájában minden, ami történt, elnyerte az elmebeteg diktátor tetszését. Persze, az 30-40 évvel ezelőtt volt. Megint úgy építkezünk, hogy bontunk és nem építünk helyette semmit. Össze kellene számolni, hogy a rendszerváltás óta hány alul- és felüljáró tűnt el. Amúgy a Keleti épp, hogy le lett térkövezve, már szét is akarják b@szni. ...mert Orbánnak tetszik. Ki nem szarja le, hogy mi tetszik Orbánnak? A városépítés az komoly szakma, millió szempont figyelembevételével. Csak mert a faterjának kőbányája van, meg térkövet gyárt, szét kell kúrni egy kétmilliós várost?! Az alcsúti ramszesznek mijafax köze van a nyugati térhez? uploads.disquscdn.com/images/5790d7621bd57c56e18fb870356f89483efba0f250a8ee1346f5d2e95b51fc93.jpg?w=600&h=312
Amivel Garancsi elvtárs és Lőrinc barát tudnak lopni a családi kasszába, az hogyne tetszene a tsz-elnök elvtársnak?!
Miközben a hülye japánok? Érdekes nekik nem csúnya.
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Flh5.ggpht.com%2F_hVOW2U7K4-M%2FSU_fFSscU8I%2FAAAAAAAAvs8%2FAXWJNA2B-uY%2Fs720%2Fwe45tyergsdrfgdfd.jpg&key=umXhouxcLzyftTwiKhWBfA&w=600&h=413
CsipkeRózsa
Nem szépségverseny, inkább lehessen közlekedni zavartalanul.

"Az Index szerint Nyugati téri felüljáró elbontása utoljára a 2006-os kampányban merült fel komolyan, de gyorsan elvetették, mert óriási forgalmi káoszt okozna. Azután a BKK 2014-ben pályázatot írt ki a Nyugati tér áttervezésére, amiben számoltak azzal is, hogy visszaállítják a Bajcsy-Zsilinszky úti villamost, azzal is, hogy lebontják a felüljárót, és azzal is, hogy minden marad, csak felújítják majd a felüljárót. Hogy végül mi lett a döntés, ki döntött, és mit, arról nincs kommüniké, beszédes viszont, hogy a BKK 2016-os közbeszerzési tervében ez szerepel: a Nyugati téri felüljáró felújítása. Mivel azonban ki se írtak rá tendert, úgy tűnik ez a feladat idáig nem volt fontos a BKK-nak."

nepszava.hu/1131640_orban-es-tarlos-pesti-feluljarokat-bontana-le
advocat
És mindent lerombolnak ami komcsi! És a város tűri! Gondolkodni kellene. És az amúgy koszos város nem zavarja? Az is csúnya! De ez meg az ő műve. Is.
Qqberci
"A bontás indoka: a híd rendkívül csúnya."

TaplóPista meg rendkívül hülye. Ha volna hülyeségi Nobel-díj, megkapná...
csak úgy....
@Shikari: esztétikai okokból,már téged is le kellet vóna bontani,tibi
papa.49
Bolondistók te sem vagy szép, nosza bontsunk le téged is TE MÉRETES BAROM !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.