Staicu Simona nyerte a 10 kilométeres főszámot a népligeti női futógálán, amelynek több mint 9550 résztvevője volt vasárnap.

Közel tízezren vettek részt a népligeti női futógálán

Fotó: Mohai Balázs / MTI

A 24. ALDI női futógála szervezőinek tájékoztatása szerint a Dunakeszi VSE sportolója 39:31 perc alatt teljesítette a távot, a második helyen 39:52 perccel Rozsnyai Lilla (Üröm), míg a harmadikon 40:25 perccel Aradi Bernadett (DEAC) végzett.

A 10 kilométeres táv rajtjánál a mezőny elindításában Novák Katalin Család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, valamint Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes vállaltak szerepet. A résztvevők Béres Alexandra fitneszvilágbajnok és Szalka Andrea fitneszinstruktor útmutatásával melegíthettek be, míg a mezőnyt többek között a női futósport ikonja, a tájfutásban világbajnok és 34-szeres magyar bajnok Monspart Sarolta buzdította.

A szervezők a legnépszerűbb hazai női futóeseményre elsősorban a sportolni, futni, mozogni vágyó hölgyeket várták, de két távon a férfiak is csatlakozhattak.

MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.