Hamarosan több fájdalomcsillapítót is csak recept ellenében lehet majd kiváltani – írja hétfői számában a Világgazdaság.

Több fájdalomcsillapítót csak receptre lehet venni

Recept nélkül az a gyógyszer lesz kapható, amelyeknél a napi biztonságos dózis nem haladja meg az 1200 milligramm ibuprofént, illetve a 600 milligramm dexibuprofént.

A gyógyszerek többségéhez továbbra sem kell recept, mert jelenleg 57 készítmény tartalmazza ezt a hatóanyagot és csupán 10 lesz biztosan vényköteles, 20-30 biztosan vény nélkül marad. A változtatás csak a tablettákat érinti, a szirupok, szuszpenziók, illetve a kombinációs készítmények vény nélküliek maradnak – közölte a Világgazdasággal az OGYÉI.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.Doktorovics trinitron dr.
Nem normális hülye banda. Így is előbb a gyógyszertárba kell menni mit irassak fel, mi nem hiánycikk éppen. Nincs hónapok óta contramal csepp, nincs tramadol, nincs 3000 NE D vitamin, sorolhatnám, előbb ezt kellene megoldani.
Commenter
Az algopyrin után most majd az egyik legsokoldalúbb fájdalomcsillapító az ibuprofen (Advil) lesz vényköteles. Nagyon sok gyógyszer hiánycikk, a generikumok meg az olcsóbb készítmények egyszerűen már nem is kaphatók csak rendelésre és az bizony jó pár hét amíg "beérkezik" a patikába így a rendszeres gyógyszerszedő kénytelen kiváltani az azonos hatóanyagú de jóval drágább készítményt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.