Nem sokkal a világörökségről szóló UNESCO-szavazás előtt kivette a világörökségi státuszra javasolt helyszínek közül az Óbudai-szigetet (Hajógyári-szigetet) a kormány - derült ki a pénteki Magyar Közlönyből. Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt rendelet nem indokolja meg, hogy a Római birodalom határai – a dunai limes magyarországi szakasza – UNESCO védettségre javasolt helyszínei közül miért éppen az egykori alsó-Pannónia provincia központjának - Aquincum - egyik legfontosabb helyszíne, az Óbudai-sziget (Hajógyári-sziget) kerül le a listáról.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Mert le kellene festetni a bevezető hidat. Stadionok mellett erre nem futja.
menekült
Hirtelen 0rbán valamelyik strómanjának eszébe juthatott, hogy újra felépíti magának az aquincumi helytartó palotájának villáját. Aztán majd fideszes fesztiválokat rendezhetnek a szigeten.
Yoda69
orban biztos kinezte maganak. Majd felhuznak valami kastely-szallot jo dragan, amit a nemzethy vejko majd fillerekert megvesz.
CsipkeRózsa
Előbb-utóbb még magántulajdonná is válhat a sziget.
Commenter
@CsipkeRózsa: lehet már az...azok a magyar és nemzetközi cégek pedig akik ott bérelnek irodákat csináljanak amit akarnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.