A miniszter elégedett a hazai adatokkal, azonban a német gazdaságot már máshogy látja.

Az óvatosság nem csak a konzervatív költségvetési politikára jellemző, a magyar kormány a gazdaságvédelmi akciótervvel akar felkészülni a világgazdaság lassulására és a kereskedelmi háborúk eszkalálódására

– mondta Varga Mihály a Világgazdaságban.

A pénzügyminiszter szerint az eddig elért eredmények, a befektetőbarát hazai gazdaságpolitika akár fel is értékelheti Magyarországot a bizonytalan piaci környezetben.

Varga a lapnak azt is mondta, hogy mind az adópolitikában, mind a makrogazdasági mutatókban elért eredmények megőrzéséhez szükséges az is, hogy ebből a

„gyermekeink és az unokáink is részesülhessenek, ami pedig csak úgy lehetséges, ha most vasárnap mindenki elmegy szavazni.”

Varga elégedett a hazai eredményekkel

Varga elmondta, hogy az első negyedévben 5,3 százalék volt a GDP-növekedés, amivel Magyarország az uniós országok között, az első, de az ország szempontjából a külső gazdasági környezet nem feltétlenül kedvezően változott az elmúlt hónapokban.

Különösen a német gazdaságról érkeznek kedvezőtlen hírek, amely a gazdaságunk teljesítményének exportoldalon 25 százalékát adja.

A miniszter szerint most dönthetünk arról, hogy

az Európai Unió élén is olyan vezetők álljanak, akik megvédik az európai értékeket, családokat. A bevándorláspárti vezetés tönkreteszi Európát, veszélyezteti az európai életformát, benne a magyar gazdaságot, az adócsökkentéseket, a béremeléseket, a magyar vállalkozásokat is.

Cikk- és címlapkép: AFP

(vg.hu)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
száguldunk, mint a fék nélküli vonat...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Na ennek is el kellett mondani a mantrát ?
szegfue
Ha olyan jól élünk, mint amilyen jók a "makrogazdasági mutatók", akkor ennek "eredményét éreznünk kellene legalább egy kicsit. Gyerekeink, unokáink már "élvezik", csak éppen nem M.o-n!:((
Levendula
száguldunk, mint a fék nélküli vonat...
volvós
Legyél te elégedett a pasaparki hatalmas luxuslakásodra, meg Anyádra, aki a világra hozott, és nem húzott le a klozeton..." Arschloch " ...ahogvy a sváb mondja !!
desir62
Na Európa vezető gazdasága lettünk, mit kell ezen felháborodni?
Nessy
@desir62: Mi van, megfordult a mezőny? Vagy lekörözött versenyzők vagyunk??
papa.49
Bunkó gúnármiska mit szólsz az árfolyamhoz azzal minden rendben, igaz most adtál el nagy tétel dollárt forintra mi tetű !!!
painful
Varga egy geci.
Nincs mentsége a pokolfajzatnak.
painful
Varga a pokolra jut.
Ez egyértelmű.
A többi nem számít..
Desischado
Persze, csak épp a fenekünk lóg ki a nadrágból!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.