Vagy a jövőbe láttak, vagy pedig gyanúsan az utolsó pillanatban menekítették ki a pénzüket egy becsődölés előtt álló bankból.

A 24.hu cikke szerint Matolcsy György jegybankelnök fiai vagy a jövőbe látnak, vagy pedig valaki súghatott nekik egy bedőlő bankról. 

Bejelentés érkezett az ügyészségre Matolcsy fiai ellen

Fotó: Google Street View

Tavaly decemberben a Magyar Nemzeti Bank korlátozta a NHB Banknál a kifizetéseket, majd nem sokkal később a bank be is csődölt. A pénzintézet amúgy Matolcsy György rokonának, Szemery Tamásnak az érdekeltségébe tartozott. 

Ennél a banknál vezette cége számláit Matolcsy Ádám és Matolcsy Máté is, valamint ez a bank segítette hozzá cégeiken keresztül őket a cikk szerint egy-egy értékes rózsadombi villához is. Ráadásul az egyiket maga Matolcsy György használja.

Ám a lap szerint egy-két héttel azelőtt, hogy az NHB Bank megborult volna, mindkét fiú hirtelen egy másik banknál nyitott számlát, és oda vezették át az NHB-nél tartott pénzüket. 

"Lényegében megegyező álláspontjuk szerint mindkét esetben azért valósult meg a váltás, mert szükségük volt egy új bankszámlára és a Gránit Banktól nagyon kedvező ajánlatot kaptak" – olvasható a cikkben.

A 24.hu által feltárt furcsa ügy után Tényi István híres be- és feljelentő tett bejelentést az ügyészségen bennfentes kereskedelem gyanúja miatt. Tényi a 24.hu-nak azt mondta, az ügyészségtől azt kérte, hogy a tényállás tisztázása miatt rendeljenek el feljelentés-kiegészítést és vizsgálják ki az ügyet, szükség esetén nyomozást is elindítva.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Szerintem ez így eleve hülyeség. Fülest kapni nem bűn...márpedig elég közél ültek a tűzhöz, hogy értesüljenek, sőt a családban van tapasztalt banki szakember akivel beszélő viszonyban vannak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Aki Én: ...az is az ahogy te egészként teszed...
Csizmás Kond
@szegfue: 09:46-ra...miből gondolod hogy csak te gondolkodol, hogy csak a te gondolatod a tökéletes, hogy más pl én nem tud gondolkodni ?
teuton
@Csizmás Kond: Mivel NEKED hianyos az ertelmezesed, az ilyesfajta "füles" bennfentes informacio elarulasanak szamit, nezz utana a jogban! Ja, illib diktaturakban, partallamban az ilyesmi nem szamit, ha csaladon belül van...
Csizmás Kond
@teuton: ..na ne mond..te és a jog...na meg a füles.
...és honnan is tudod hogy milyen bennfentes vagy kinnfentes infót kapott...ha kapott ?...mert aki nem érti a füles jelentését arról kétlem hogy értene egyebet is.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Ez normális demokratikus országokban, ahol nem egy despota, skizofrén, bűnöző irányítja diktatórikusan az országot, ez kőkemény bűncselekmény.
Yoda69
Volt egy hasonlo esett, amikor egy neni veletlenul 1 nappal a Questor bedolese elott vette ki a megtakaritott penzet. Ellene az ugyeszseg azonnal eljarast inditott es vegul csak ezert szuntettek meg mert szargyarto is pont ugyanazon a napon vette ki a rabizott kozpenzt, amit ott kamatoztatott. Csak hat a fijuk ugye senkit nem hagynak az arokparton, igy a neni is meguszta hogy vaizsgalodjanak ellene, es eteleg elmarasztaljak, ha valoban kapott bennfentes informaciot.
Szamomra egyertelmu a kuszaszem fattyai eseteben is hasonlo eset tortent, es 100% hogy nem indul ellenuk eljaras.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.