"Szeretnék szabadon, jó lelkiismerettel élni. Mindazzal a változással, amit a történtek létrehoztak bennem. Szerintem, ha harag, vagy félelem van az ember életében, az megkötözötté teszi. Újra és újra visszatalál ahhoz a ponthoz, ami fáj. A rabjává válik" – fogalmazott a futónő a sportagvalaszto.hu oldalon megjelent írásában.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, május közepén megszüntette a Fővárosi Törvényszék annak a férfinak a letartóztatását, aki 2018 októberében edzés közben megtámadta az ultrafutó Makai Viktóriát, néhány száz méterre a nő házától. 

A 37 éves férfi előbb súlyosan megverte, majd megpróbálta megerőszakolni a futónőt. A 24.hu korábban azt írta, hogy a szexuális erőszak bűntettével vádolt H. István fellebbezésének helyt adott a másodfokú bíróság, így házi őrizetbe került. A férfi a támadás során kétszer is kísérletet tett arra, hogy megerőszakolja Makai Viktóriát, ám nem volt merevedése, ezért ez végül meghiúsult. Így aztán orális szexre kényszerítette, miközben a férfi az ujjaival próbált behatolni. Ekkor ért oda a többgyermekes nő férje, aki véget vetett a támadásnak. A nyomozók később a férfit a saját lakásában találták meg, a családapa felesége nyitott ajtót nekik.

H. Istvánra a kamrában, a hűtő mögött bukkantak rá a rendőrök anyaszült meztelenül. 

A márciusi előkészítő ülésen a férfi beismerte bűnösségét.

Makai Viki a következőképp reagált írásában arra, hogy támadója házi őrizetbe került.

Futók közül sokan alszanak a GPS-es órájukban. Hasonló, mint ami H. István lábán van. A bíróság bizonyos útvonalakat engedélyezhet a házi őrizetes elkövetőknek. Nem félek attól, hogy ezt még egyszer megteszi velem, de zavarba hozna, ha összefutnánk a közértben…

Viki a támadás kapcsán leírta:

Addig verte a fejem H. István, a „megtört családapa”, míg már egyik szememen sem láttam, az orrom megrepedt, a szám felszakadt. Annyi vért nyeltem, hogy még másnap is azt hánytam.

Néhány szava belém égett és egy életre megváltozott a jelentéstartalmuk számomra. Ilyen a „finom vagy” a „ne rángasd”, „kussolj”. Szívesen bizakodnék, hogy nem sokat hallom majd ezeket – csak minden étkezésnél pl. azt, hogy „finom”.

Nem volt olyan pillanat, ami kiesett, de mikor a tárgyaló teremben felolvasták a vallomását, s elhangzott, hogy „csak dugunk egyet!”, mintha villám hasított volna belém: Úr Isten! Tényleg pont ezt mondta.

A patológiás részegség állapotában állítólag semmire, vagy bizonyos dolgokra nem emlékszik az ember.

A szándékra ezek szerint elég konkrétan emlékszik. 

Fizikai sérülései kapcsán Viki hozzátette:

A kettős látásom 7 hónap alatt minimálisra csökkent, de visszamaradt 2% rejtett kancsalság és az előtte évekig szunnyadó szürke hályogom, napok alatt műtét készre érett. Fogászati kezeléseim jelenleg is tartanak. Volt ahol megúsztam egy koronával, van ahol implantátum beültetését javasolták. … és visszamaradt egy pici barna pigment folt a szemem alatt, ami egy életre aktualizálta a tükörképemet. Szerintem életem végéig mindig megijedek, ha valaki mögöttem apró kavicsra lép, de sok kukába való illúzióm is végre a helyére került, és most már a történtekkel együtt vagyok önmagam.

Makai Viki leírta azt is, hogy a vallomásfelvételek, iratbetekintések és konzultációk során a vádlottal kapcsolatban leggyakrabban elhangzó szavak ezek voltak:

sír, megtört, szőke.

"Mindhárom jelző jogos viselője volt H. István a tárgyaláson is" – tette hozzá Viki.

A tárgyalás kapcsán leírta, hogy az nagyon kemény volt érzelmileg

Úgy éreztem, a tisztesség erőssé tesz

- fogalmazott az ultrafutóbajnok.

H. István sírt. Szerettem volna adni neki egy zsebkendőt, de mivel a zseb nélküli gatyában mentem, nem volt nálam. A bírónőnél volt, s odalépve felajánlotta neki. Nem is biztos, hogy én átnyújthattam volna. Hozzá sem szólhattam. Hivatalosan sem.

A támadás után jogi tanácsot kértünk. Az ügyvéd elmondta többek között azt is, hogy a folyamat során engem akkor fognak értesíteni, ha az ügy szempontjából szándéka van velem a hatóságoknak. Így némiképp tompított a döbbenetemen, mikor kedd este pörgettem a fb-t és belebotlottam a posztba: „Kiengedték a börtönből a Makai Viktóriával erőszakoskodó H. Istvánt”.

Utána olvastam a házi őrizetnek. Állítólag sokkal biztonságosabb ez a jeladó, mintha egy járőröző rendőr alkalmanként ránézne, hogy a kijelölt helyen tartózkodik e. 

Hozzátetet:

A tévében Funk Sándort kérdezték az eset kacsán a patológiás részegségről. A riportban a tőle elhangzó utolsó mondat ez volt: „fel kell menteni”. Önmagam ismétlem – a régebben írtakból – „a megtört családapa” botlás nélkül ért utol edzés közben, és hiba nélkül vitte be az összes ütését az arcomba mellkasának magasságában, ágyéka magasságában és a földön fekve is vagy 10 percen keresztül, majd az ahhoz szükséges koncentráltsággal futott el a férjem elől, aki gyakorlott versenyfutó, akárcsak én. Ha mindez a patológiás részegség sajátja, akkor szeretném ezt a kérdést nyitva hagyni számotokra és a bíróság számára, mint nem felelősségre vonható-e a patológiás részegség állapota?

A futónő leírta azt is, úgy érzi, hogy innentől külön szálon fut az ő története és az ügy.

Az ügyész hivatott képviselni a törvényt. Szemléletem szerint ő az, aki az ország morális értékeit védi a törvény segítségével

- fogalmazott az ultrafutóbajnok.

Makai Viki teljes bejegyzést ITT olvashatja el.

Forrás: sportagvalaszto.hu

Címlapi kép: YouTube/ATV

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Legalább húsz év szigorítottat érdemelne.
De nálunk a törvény csak azt sújtja, aki kormányellenes. Mindenfajta más bűnözőnek jó világ lett kis hazánk. :(
vacsi
Azért én a szívem mélyén remélem, hogy a "megtört családapa" egyszer utoléri egy olyan feleségét, lányát, aki nem tartja bűnösnek! Szégyenletes eljárás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.