Fő ellenfelünk a Fidesz, a nagyobbik kormánypártot kell legyőzni, attól kell mandátumokat elvenni – jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti (EP-) választási listájának vezetője szombaton Budapesten, az ellenzéki párt kampányát lezáró sajtótájékoztatóján.

Gyurcsányék pozitívak, három mandátumot is várnak

Dobrev Klára úgy értékelt, hogy komoly sikereket értek el. A felmérések szerint legfontosabb programpontjukat, az európai egyesült államok megvalósítását már az ellenzéki szavazók több mint 72 százaléka támogatja – mondta.

Hozzátette, emberek százezrei értik meg, hogy

"az orbáni Európa-ellenességgel"

szemben nincs más út, mint amit a DK kínál: egy erős Európába kell tartani. A listavezető azt nevezte a legfontosabb eredménynek, hogy sok embert meg tudtak győzni ennek a nézetnek a támogatásáról.

A kampány előtt még csupán egyetlen mandátumot jósoltak a DK-nak, egy friss kutatás szerint azonban ennek az ellenzéki pártnak van a legnagyobb esélye arra, hogy hármat is szerezzen – hangoztatta Dobrev Klára. Úgy fogalmazott, hogy a Fidesztől "fognak elvenni" EP-képviselői helyet, ezért arra biztatta a szavazókat, hogy az ő listájukat, a 6-os számút válasszák.

A DK listavezetője szerint

"pontosan lehet látni, hogy Orbán Viktor Európában egy vesztes",

aki vasárnap is vereséget szenved, mert szövetségesei elhanyagolható kisebbségbe kerülnek majd az EP-ben. A kérdés, hogy a magyarok hozzákötik-e a sorsukat a miniszterelnökéhez, vagy elvágják magukat tőle – hangoztatta.

Dobrev Klára közölte, hogy több mint 380 települést jártak be a DK politikusai a kampány során. Úgy értékelt, hogy az elmúlt hónapokban mind ők, mind a párt tagjai, aktivistái hihetetlen lelkesedéssel dolgoztak.

Külön méltatta a DK online tevékenységét. Azt mondta, tudatosan arra helyezték a hangsúlyt, mert szavai szerint egy ellenzéki pártnak kevés lehetősége nyílik a kampányolásra.

A kemény munka hétfőn folytatódik; akkortól más feladataik lesznek, azonban legalább ugyanennyire határozottan kell dolgozniuk – jelentette ki Dobrev Klára.

(MTI)

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
El mesélek egy esetet.
Nagy buli, sok slepp sok segg nyaló, Zárt körű kis eszem iszom ingyen.
Két faszi beszélget, koccintanak nevetgélnek, vállán a keze, nevetés. hogy kik voltak ? Orbán és Gyurcsány. Tudjátok szarnak azok a népre. a lényeg hogy át baszni mindenkit és amíg egymást baszogatják, " szabad a rablás" Előtte meg egy nappal ez szidja a másikat és a népet butítsa hogy véget kell vetni, a másik meg vissza vág hogy csaló gazember és közbe meg?? Csak ezt a nép nem látja. Na ez az igazi vakítás.
qxy
Tudjátok hogy egy ilyen partin amikor tök mákok , mi mindent el kottyintanak azért hogy a másik gyökeret űbereljék? Ha mind kiderűlne napi négy tarkón lövés közbe hat akasztás is kevés lenne
bencemacska
@qxy: ma, 11:15
Csak egy probléma van a válaszoddal, de az lényeges.
Én nem beszéltem sem Gyurcsányról, sem Orbánról. Csak arra bátorkodtam felhívni a figyelmet, hogy DOBREV KLÁRA 10 évet töltött el az államapparátusban, elsősorban az EU felvételünk lehetőségeivel foglalkozva. Mikor a férje miniszter /nem ME!/ lett, felmondott, visszavonult.
Az ő visszatérését láttam jónak! Ő nem a férjén keresztül lett ismert, hanem a férjét azonosították úgy, hogy DOBREV KLÁRA férje.
Nem szeretem, amikor félremagyarázzák, amit írtam!
tulipan
@bencemacska: Azt ne is reméld, mert ezek a hülye narancsos hantaboyok, vadi érvek helyett, mindig is kiforgatják a szavainkat!!!
qxy
@bencemacska: Tudom . Ő már akkor is híres volt apja által. Na ebben az esetben ezzel a múlttal az a legjobb lépés valóban hogy vissza vonul.Szerinted nem használta fel a férje elő menetelében kapcsolatát? Dehogynem.Vagy ezt nem tudtad, bocsi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.