A Mi Hazánk Mozgalom gyökeresen, alapjaiban változtatná meg az Európai Uniót – közölte a párt elnöke szombaton az Országház főbejárata előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Toroczkai László azt mondta: hisz abban, hogy még nem teljesen egyéves pártként be tudnak jutni az Európai Parlamentbe.

Kiemelte, a Mi Hazánk Mozgalom szerint az Európai Unió fordítva működik, mint kellene, politikai értelemben törekszik az egységesítésre.

"Gyakorlatilag már úgy működik, mint egy diktatúra és a szovjet időkre emlékeztet minket, ahogy Brüsszel politikai dogmákat közvetít az európai emberek és politikusok felé"

- mondta.

Véleménye szerint az Európai Uniónak politikai értelemben a tagállami szuverenitás megőrzése lenne a célja, az EU-nak pedig gazdasági értelemben kellene az egységesítésre törekednie. Ehhez képest az Európai Unióban jelenleg gazdasági értelemben egyre csak nőnek a szakadékok az országok között – tette hozzá.

Toroczkai László hangsúlyozta: a Mi Hazánk Mozgalom a valódi nemzetek Európájában gondolkodik, ami azt jelenti, hogy szerintük kizárólag gazdasági értelemben kellene egységesíteni az Európai Uniót. Hozzátette, nemcsak az európai minimálbért tudják támogatni, hanem azt is, hogy olyan korlátot hozzanak létre, amely kizárja annak lehetőségét, hogy az európai bérek között elképesztő különbségek legyenek.

Kérdésre válaszolva a pártelnök határozottan elutasította az Európai Egyesült Államok vízióját, amely szerinte azt jelenti, hogy "egy gyarmatosító birodalommá" alakulna az Európai Unió.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Egy 1 százalékos párt egy 400 milliós tömböt? Önbizalom az azért van !
csak úgy....
Azon gondolkozok,hogy egy Toroczkai féle meddíg tug tud megélni a "politikából" és ,mint vol képviselö a magyaroknak meddig kell fizetni neki a népért ,magyarországért tett áldozatos munkáért és mennyi!?
Ez is egy érdekes dolog :https://ripost.hu/cikk-adocsalo-kamudiplomas-...
csak úgy....
@csak úgy...: vérbíró unoka ,most meg cuki falat és a fidesz kenyérre tudja kenni,föleg a a sexi egyenruházattal,fogadok,hogy a fidesz szponzorálta ...
papa.49
Öcsisajt tudod ha valaki csatlakozik valamilyen szervezethez pláne ekkora hatalmas erővel, mint te az ne akarjon egyből reformálni ott mindent !!!
Csinálj magadnak egy új európai szervezetet, ha tudsz ezt már eljátszotta a kefebajszú piktor is, nem hiszem hogy Európa még egyszer kér belőletek !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok