Totális bukásnak ítélte az LMP elnöksége a párt 2,1 százalékos eredményét és testületileg lemondott.

A kudarcnak sok oka lehet, a párt vezetői nemtelen és összehangolt külső támadásokról beszélnek, de valójában a súlyos belső botrányok, a személyes torzsalkodások és a közvéleményt el nem érő kampánytémák lehettek a fő kudarcokok. A magyar választók 2019-ben már nem érezték úgy, hogy a "se nem bal, se nem jobb, csak zöld" szlogen bármit is ígérne nekik.

LMP: megsemmisültünk

Érthető módon nem is leplezte elkeseredettségét az európai választást követően az LMP egyik vezetője:

Totális kudarc, megsemmisültünk. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de a teljes ellenzéki mezőny és a sajtó is minket ütött. A sok korábbi botrányunk, illetve az, hogy ránk lehetett akasztani, hogy miattunk van a Fidesznek kétharmada, elvitte a szavazóinkat. Mindenkinek gratulálok! Sikerült a magyar politikai palettán felszámolni a zöldeket, maradt az illiberalizmus és a neoliberaizmus. Bill Murray lenyomhatja az ébresztőóráját, megint jöhet az Orbán – Gyurcsány vita, mint 2006-ban. Ezt akarták a magyarok.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Igen, a hibák elviszik a támogatottságot!
Nem múlt el nyom nélkül a két helyesírás zseni, Bangóné-Kunhalmi tandem blamázsa sem. No meg azok az "ütős képek" a TV aulában.
Még, hogy a helyesírásnak nincs jelentősége! Pártokat buktat meg, nemcsak egyes személyeket!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Hiteltelenek lettetek, vagytok, mégis mire számítottatok !!!
verőce21
Igen, a hibák elviszik a támogatottságot!
Nem múlt el nyom nélkül a két helyesírás zseni, Bangóné-Kunhalmi tandem blamázsa sem. No meg azok az "ütős képek" a TV aulában.
Még, hogy a helyesírásnak nincs jelentősége! Pártokat buktat meg, nemcsak egyes személyeket!
ittott
foss banda Orbán seggéből született. papírmunka is kész. eltüntetve a klozetban. vizet rá. szaga se legyen a légtérben.
Klubtag
@papa.49: ...már a létrejöttükkor is azok voltak...anno Orbán megbízásából - ügyvédje - gründolt egy pártot...nem voltak ők olyan hülyegyerekek, hogy ne fogták volna fel mi a "küldetésük"...
papa.49
@Klubtag: Van köztük olyan ember akit sajnálok, hogy kiesett a ,,vérkeringésből,, persze nyilvánvalóan ROSSZ LÓRA TETT !!!
Dr plágium
Ez jár azoknak akik csak a saját pozíciójukat féltik, akik eladták a lelküket a fidesznek. A fidesz anno szétverte a jobboldali kis pártokat, miért nem tanultak belőle? Miért képtelenek az összefogásra.? Miből gondolták hogy egy kis párt önállóan harcba szállhat a zsarnokkal? Remélem a többi ellenzéki párt tanult ebből és a következő alkalommal összefognak!
vacsi
@Dr plágium: Ők nem azt gondolták, hogy egy kis párt szembe szállhat bárkivel is, hanem a saját pecsenyéjüket akarták sütögetni! Ez csak bukást eredményezhet.
dr. prédikátor
LÖMÖPÖ!!! Csak azt kaptátok amit megérdemeltetek!Ti már párszor keresztbe tettetek ennek az országnak!!!LÖMÖPÖ= LEHET MENNI A PICSÁBA!!!
szép új világ
Azért sz emberek még emlékeznek az áprilisi választásokra és arra is, hogy a fide$$ 2/3-ad az LMP-nek köszönhető.
staro2
Ahol pofozkodnak az elnökségi ülésen, ahol kizárják a húzóembereket, ahol az etikai/fegyelmi bizottság önálló hatalom, ahol a milliárdos csemete csak sokadik felszólításra távolodik el a vagyonától, ahol kancsimarcsi és" barátnői" is dirigálnak é ahol magasról tesznek az ellenzéki megállapodásokra és ahol a listavezető képtelen a beletáplált és nagyon fontos klimaváltozáson kívül más témában megszólítani a választókat...no ott ez a szavazók normális reakciója.
Viszlát LMP!
Dr plágium
@vacsi: Igen első perctől fogva. Azt is írtam eladták a lelküket. Megérdemelték amit kaptak a jobbikkal együtt!
tulipan
@verőce21: KIVÉVE A DK-t!! Nemdebár??? :))))
tulipan
Hja,., a narancsos hantaboyok példaképe, a bajszos Hitler is akkor tört végképp derékba, amikor össze-vissza "hadakozott"!!!
168ora.hu/itthon/orban-viktor-nem-azt-kapta-amit-vart-megtorni-latszik-az-emelkedese-168794
Jozefina
Előbb kellett volna! Egy kerékkötővel kevesebb van legalább!!!
Yoda69
"megint jöhet az Orbán – Gyurcsány vita, mint 2006-ban. Ezt akarták a magyarok"

En nagyon szivesen megneznek egy ilyen vitat, de sajnos SOHA sem lesz. orban sose merne megegyszer kiallni Gyurcsannyal vitazni, mert tudja hogy felmosna vele a padlot.

Az elempe pedig csak azt kapta amit megerdemelt. A fideSS szekeret tolta, ezert a szavazoi akit a fideSSt akartak levaltani 18-ban, most megbuntettek oket. Az ertelmesebbek, mar korabban kileptek a partbol, itt az ideje, hogy a tobbiek is uj part utan nezzenek. Vago Gabor-t ertelmes es jo politikusnak tartom, neki meg van eselye valahol mashol, esetleg.
papa.49
@tulipan: Használt az állandó uszítás a csutitetű részéről !!!
terlasz
A sumákság is előbb-utóbb elnyeri méltó jutalmát!
terlasz
@verőce21: Nagyon szép, amit írsz, de most az LMP-ről van szó.
teuton
Talan ZÖLD POLITIKAT kellett volna csinalni, nem a fidesz szekeret tolni es egymas között torzsalkodva a tehetseges embereket ellelhetetlenitei, elüzni! alan pelda kellet vona venni a nyugat-europai zöldekröl, a nemeteknel 20%-ot kaptak, a 2. legerösebb part lettek Merkel CDU-ja mögött! Mar evek ota tartomanyi miniszterelnökök, helyettesek es miniszterek zölde!
Persze az LMP-röl mar kezdettöl fogja sustorogtak, hogy Orban mestersegesen kepzett ellenzeke, valojaban az ellenzek megosztasara, a fidesz tamogatasara lett letrehozva...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.