Az EP-választáson a vártnál sokkal teljesítő Momentum a héten dönt arról, hogy indít-e saját jelöltet az ellenzéki előválasztás második fordulójában – közölte Fekete-Győr András, a párt elnöke.

Vérszemet kapott a Momentum? Saját főpolgármester-jelöltet indíthat a párt Puzsérék ellen
Fotó: Illyés Tibor/MTI

A Momentum vezére a Népszavának azt nyilatkozta, a párt megerősödése miatt átgondolják az önkormányzati választásra kötött előzetes ellenzéki megállapodásokat is.

Áprilisban ugyanis összefogtak Budapesten az MSZP-Párbeszéddel valamint a DK-val és leszögezték, az előválasztás győztesét fogják támogatni a kormánypárti Tarlós Istvánnal szemben.

Ezt a a megállapodást Fekete-Győr tájékoztatása szerint abban a szellemben kötötték, hogy május 26-a után esetleg új pártokkal kiegészülve átgondolják az egészet.

Szerintem ez így normális

– mondta.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Azt azonban figyelembe kell venni, hogy a fidesz által megbuherált választási törvény, amely egyébként alkotmánysértő is két pártra van kalibrálva, azaz: egy ellenzéki képviselő induljon egy fidesz jelölt ellen, mert egyébként bukta van. Egyébként is lejt a pálya a média túlsúlyról az ÁSZ-ról az állampárt ökléről nem is szólva.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Na itt a baj Fekete Győr Andrással! Ha ránézek mindig a fiatal Orbán jut eszembe, még az ambiciózusa is! Nem tetszett ahogy ekézte az idősebb politikus generációt, nem volt szimpatikus az sem, hogy úgy állította be az olimpia ellenes aláírásgyűjtést mint ha csak az ő egyedüli érdemük lett volna, pedig minden ellenzéki párt segített aláírást gyűjteni! Aztán mikor a két igen szimpatikus lány megjelent mint ha kicsit visszafogta volna magát, és még az összefogásra is hajlandó lett az Önkormányzati Választásra!Gratulálok, hogy megtalálták a hangot a fiataloknál, de most kéne egy kicsit szerényebben és visszafogottabban viselkedni! Ha így folytatja lehet, hogy ő lesz a 2. Orbán?!
evacica
!Egyébként gratulálok lehet, hogy szétveri a megállapodást? Két nap se kellett hozzá! Vigyázat itt az új Orbán!
Eladott Ország
@evacica: Ha minden ember úgy gondolkozna, még a boszorkányégetéssel se mertünk volna szakítani, de valószínűleg már a kőbaltánál megrekedtünk volna. Meg kell adni a lehetőséget a Momentumnak, de ők egyedül nem tudják megdönteni a NERT/fideszt ( illetve gyedül csak őket) össze kell fogni, és helyre kell állítani a demokráciát. Hajrá!
youtu.be/OOuD7LZjV3w
Eladott Ország
@evacica: Óriási változás. Ma a két ellenzéki „nagy” (a néhánynapja még kicsi) a DK és a Momentum. Politikájukban -sok különbség mellett- két közös dolgot fedezek fel: az európaiságot és az érzelemgazdagságot. Mindkettő nagyon fontos, ezért a korábbi ellenzéki élvonal (MSZP, Jobbik) racionális, praktikus gondolkodását alá kell rendelni (nem elvetni, alárendelni) a pozitív érzelmeknek és az uniós alapértékek követésének. Igen!!! Pozitív érzelmekre, akár fátyolos szemekre , lelkesedésre van szükség. Pontosabban szólva, nem lelkesíteni kell, hanem lelkesedni. A lelkesedés majd magával ragadja, tettre sarkallja a kiábrándultakat, és felébreszti az elkábítottakat. Lelkesednünk kell nekünk, és a különböző értékrendű pártok képviselőinek, valamint pártjaiknak is lelkesedni kell, jól megfogalmazható közös célokért; az unióért és a demokráciáért. A demokratikus pártoknak bizonyítaniok kell előttünk, hogy együttműködve -és nem egymást legyőzve- képesek eltakarítani a NERT, és sokszínűségükkel garantálni a demokrácia helyreállítását , fennmaradását és sikerét.
kanadaihirlap.com/2019/05/29/nem-gyozott-csak-nyert/
Klubtag
@Eladott Ország: ...igen, most már azt is ki kellene próbálni, hogy pozitív érzelmekkel, tisztelnivaló EMBERI (csak másodsorban keresztényi...amennyiben sajátjukként elfogadják az EMBERSÉGET) értékekkel hogyan is lehetne megállítani ezt a közel 15 éve tartó mérhetetlen mentális károkozást, melyet a fidesz-kdnp politikusai és hívei megcselekedtek szerencsétlen honfitársaik körében.
Eladott Ország
@Klubtag: Amíg Orbán és bandája hatalmon van, itt EMBERI értékekkel operálni és megállítani ezt az erkölcsi (morális) pusztítást amit végeztek, nem lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.