A koreai média megszólaltatta a Hableány katasztrófájának túlélőit Budapesten. A Chosun című újságban az egyikük azt mondta, az ütközés pillanatában körülbelül húszan a fedélzeten voltak, fotóztak, mintegy tíz ember pedig az alsó kabinokban volt.

Hajóbleset: túlélők mesélték el, mit éltek át

A 31 éves Jung-mo azt is mondta, hogy látta közeledni a nagy hajót, de elképzelni sem tudta, hogy össze fognak ütközni.

A 32 éves Yoon úgy emlékezett, hogy a hajójuk egyből felborult és elsüllyedt. A fedélzetről a vízbe estek az emberek, a kabinokban lévők viszont valószínűleg nem tudtak gyorsan kijönni.

Jeong talált egy mentőövet, és minden erejét beleadta, hogy elérje, mert tudta, hogy az élete múlik rajta. A rajta lévő zsinórt Yoon felé dobta, így kettejüket a vízfelszínen tartotta a karika. Azt mondták, könnyek közt nézték, ahogy a többi ember feje eltűnik, felbukkan, megint eltűnik a vízben.

A 60 éves Anmo úszni próbált, aztán egy másik hajó matrózának a kezében tudott megkapaszkodni, de csak egy ideig. Kicsúszott, és elsodródott, de sikerült túlélnie, míg a mentőcsapatok megérkeztek.

A túlélők a nyilatkozataikban azt a kérdést tették fel, hogy ilyen nagy esőben miért nem fújta le a cég a hajóutat, illetve azt mondták, hogy a baleset után nem ment minden rendben. „Nem volt szervezett mentés”, mondta Yoon. A mentőcsapatok szerinte csak azokat mentették, akik eleve megkapaszkodtak, például egy mentőövbe.

Forrás: index.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
"Nem volt szervezett mentés”, mondta Yoon. A mentőcsapatok szerinte csak azokat mentették, akik eleve megkapaszkodtak, például egy mentőövbe."
Borzasztóan sajnálatos ez az egész. Részvétem a családoknak.
lampa laz
"Nem volt szervezett mentés”, mondta Yoon. A mentőcsapatok szerinte csak azokat mentették, akik eleve megkapaszkodtak, például egy mentőövbe."
Borzasztóan sajnálatos ez az egész. Részvétem a családoknak.
picike1
@kamazuka: igazad van ennek sem szabad lett volna megtörténni ,mióta élek ilyen nem volt és az 67 éve.
picike1
Őszinte részvétem ! Nyugodjanak Békében!
verőce21
Elképesztő tragédia. Őszinte részvétem.
Cicamama55
Hatalmas tragédia, őszinte részvétem az érintett családoknak! Nekem az a véleményem, ha egy hajó, ami 7 másodperc alatt elsüllyed-az hirtelen, váratlan esemény. Ott nehéz lenne az embereket szervezetten menteni, éjszaka, egy erős sodrású, áradó folyón. A környező hajóknak is oda kellett érni, s ők is csak azokat az embereket tudták menteni, akiket láttak. A veronai buszbaleset után is először mindenki-utána meg igazából senki nem lett felelős. Itt talán a mellények kötelező használatával, vagy eleve a körülmények miatti buszos városnézéssel lehetett volna megakadályozni ezt a szörnyű esetet...Nyugodjanak békében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.