Döntött a Demokratikus Koalíció elnöksége arról, melyik EP-frakcióba üljön be négy európai parlamenti képviselője. A döntést Molnár Csaba, a párt újraválasztott EP-képviselője ismertette.

Mégis beül a szocialista frakcióba a DK

Molnár azt mondta, ők a kampányban ismertetett programjukra kaptak felhatalmazást a választóktól, és ehhez kellett megkeresniük azt a frakciót, amelyben ez a leginkább érvényesülhet. Ezek között sorolta fel az Európai Egyesült Államok terve, a szociális Európa, valamint a zöld ügy, a klímavédelem témája. Utóbbit azért is emelte ki, mert a nyugati államokkal ellentétben Magyarországról nem jutott be zöld képviselő.

Emellett az is szempont volt, hogy olyan pártcsaládot keressenek, amely kizárja az együttműködést a Néppárttal, amennyiben annak Orbán a tagja marad.

A DK az Szocialisták és demokraták, illetve a liberálisok (ALDE) frakciója között vacillált. Itt erősebbnek érezték a szociális, illetve a zöld ügy képviseletét, míg a másik két pontban mindkét frakció megfelelt.

A döntést nagy többséggel hozta meg a DK elnöksége.

Forrás: hvg.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
A Néppártnak nagyon meg kell fontolnia a fidesz tagságát. De azok sem igazán tudják mit akarnak, azt viszont nagyon!
bencemacska
Eddig is ott voltak, miért kellett volna változtatni? Nem O1G-k ők, hogy mindenkivel összevesszenek és tovább kelljen állniuk!
Eladot tország
Hát ez kriminális! Ma a magyar baloldal kb. 1%-a korrekt! Úgy hívják, hogy MSZP... Ők nem alakultak át a szűk 30 év alatt, ugyanazon a néven futnak, vállalják önmagukat, s a pártot, ami lassan 30 éves.
A többi, többnyire belőlük kiszakadt sz*rfoszlány, aki konjunktúralovag, a politikát csak megélhtésnek tekinti (melleseleg megjegyzem: ebben az országban nagyon jól meg lehet élni belőke még önkormányzati szinten is), kihasznál + átb*sz embereket (ld.: Blanka esete), ígér fűt fát, cserbenhagy bárkit, bármit, ha érdeke úgy kívánja ...
csak úgy....
@Pegero: zsenikém ! a fidesz hova teszi be a seggit ha majd a kutyának sem köll? alapítanak egy focialista pártot ?
terlasz
@Eladot tország: Az MSZP-ről az a fogalom biztosan nem jut eszembe, hogy "korrekt". A korrektség alátámasztására nagyon kevés az az érv, hogy nem váltottak nevet. Van néhány tagja, akiben nem csalódtam...
kereső
Mi az hogy "mégis"? Eddig is ott ült Molnár ,meg Niedermüller.A fidess hova ül?Lesz hová?, a világbajnok győzelem kinek kell?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.