A pénzügyminiszter a legutóbbi Kormányinfón sorolta, hogy az elmúlt években kisebb lett a csirkehús és a tej áfája, majd ugyanebben a sorban említette a kenyeret is. Az mfor.hu szúrta ki, hogy a kenyér esetében tévedett a miniszter. A kenyér áfáját ugyanis az Orbán-kormány nem csökkentette. A pékáruk áfája a 18 százalékos áfakörbe tartozik, legutóbb pedig a 2009-es adócsomagban - tehát a Bajnai-kormány idején - változtatták meg az adómértéket, akkor került be az alacsonyabb áfa alá. A 2009 márciusában - vagyis még a Gyurcsány-kormány alatt - a parlament elé terjeszett dokumentum az áfa 23 százalékra emelését tartalmazta, majd az áprilisi kormányváltás után vezették át a javaslaton az áfamérték szétválasztását, így jött létre a 18 százalékos áfakör, míg a felső kulcs végül 25 százalékra emelkedett akkor- emlékeztet az mfor.hu.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Nincs min csodálkozni ezt is BENÉZTE, na de még egy beteglap elszámolása is megoldhatatlan feladat volt a téeszes idejében !!!
Hazudni viszont kiválóan tud !!!
desir62
Ami jó volt a baloldali kormányok idején azt kisajátítják, amit meg el basztak az ráfogják a baloldalra, lásd deviza hitel.
CsipkeRózsa
Igen, én arra emlékszem, hogy talán Rogán vezetésével indultak ellenőrzések, a kifli árára vonatkozóan is az üzletekben, hogy levitték-e az árakat.

Most pedig még azzal sem törődnek, hogy az Áfa csökkentése után miért lett még drágább a sertéshús vagy a tej. Miért nem csökkenti a bank a költségeinket, ha az ő külön-adójukat visszaállította, vagy megszüntette?
simmering73
Dehogy benézte. Szemérmetlenül, permanensen hazudik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.