Több mint hetvenszeres a különbség a legkisebb és legnagyobb magyar nyugdíj között. Kilenc magyarnak is havi 2 milliónál több a nyugdíja.

Döbbenetes adatok a magyar nyugdíjasok helyzetéről

Azt írja a hétfő reggeli Népszava, hogy egyre jobban szétszakad az idősek társadalma. Ugyanis: egyfelől majdnem 21 ezer olyan idős ember él az országban, akinek nyugdíja nem éri el az 50 ezer forintot havonta; másrészt megjelentek a 2 millió fölötti álomnyugdíjak, kilenc magyar kap ennyit.

Közben a több mint kétmillió öregségi nyugellátásban részesülő közül mindössze 250 ezren kapnak 200 ezer forintnál magasabb összeget.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

108 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Nem megoldaná de csökkentene a bajon a sávos nyugdíjemelés. A magasabb nyugdíjjal rendelkezők kevesebb százaléknyi pénzhez jutnának.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@adrenalink: Mitől nemzety, hát attól, hogy a nemzety hűbéreseié!
SystemError
@Shikari: Annyira szellemes fordïtásaid vannak és olyan büszke vagy rá. Jó látni, ha valaki a képességei ellenére is pozitív!:)
SystemError
@Shikari: Tudom, a fogtűndér is mondta, amikor rólad beszéltünk.. Mondtam, hogy ne örüljön annyira a rohadt csonkjaidnak előre, de már nagyon vár!
KisGenyo2
Nos a nyugdíjat, nagyon leegyszerűsítve, az aktív évek jövedelme és darabszáma alapján számolják. Amikor a járulékokat vonogatják, akkor kell(ene) gondolkodni, hogy jó-e az, ha minimálbéres vállalkozóként él valaki nagy lábon, minden fogyasztását leköltségelve.
Az meg aki 14 munkaévet tud felmutatni igazoltan és azt is minimálbéren, hát ugye...

Régebben volt a nyugdíjjáruléknak "plafonja", azaz akkor sem vontak többet, ha az ember sokat keresett, cserébe a nyugdíjba sem számoltak bele többet. De ez megszűnt, aki sokat keres annak a nyugdíja is magas lesz, viszont amikor sokat keres, sokat is fizet be a kasszába!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.