A hétvégén több holttestet kifogtak a Duna Ercsi alatti szakaszán – értesült a Magyar Nemzet több, egymástól független forrásból. A holttestek azonosítása jelenleg is tart, így nem biztos, hogy a múlt hét szerdán tragédiát szenvedett Hableány hajó eltűnt utasai vagy magyar személyzete közül találtak-e meg valakiket.

Ercsinél foghatták ki a Hableány áldozatainak holttesteit

A Margitsziget alatt, a tragédia helyszínén reggel, napkelte óta tartanak az esetleges merülésre való előkészületek. A jelenlévő magyar, osztrák és dél-koreai mentőcsapatok közül csak utóbbiak fontolgatják, hogy a még mindig életveszélyesen hömpölygő Dunába merülnek. Egyelőre azonban a merülésre használatos ponton fix rögzítése is komoly nehézségeket okoz, így a 37 fős speciális távol-keleti egység parancsnoka még nem adta ki a parancsot a merülésre.

A parancsnok egyébként ezekben a percekben a Dél-Koreából érkezett mintegy száz újságírót tájékoztatja a margitszigeti operatív irányítási ponton a jelenlegi helyzetről és a tervezett lépésekről. A dél-koreai újságírók feszült kérdéseiből is látszik, hogy mekkora nyomás helyeződik a honfitársaik tragédiája nyomán Budapestre érkezett katonai mentőkre.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az ár bár folyamatosan csökken, de a sebességét és a magával hozó uszadék mennyiséget folyamatosan mérik, és az eredmények tükrében hozhatnak arról döntést, hogy a nap folyamán lemerülnek-e a Hableány roncsaihoz. A Magyar Nemzet helyszíni értesülése szerint elsüllyedése óta a roncsok folyamatosan mozognak az árban, eddig mintegy egy méternyit elcsúszva déli irányban, ám ez csak a tervezett akció további veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Forrás: Magyar Nemzet

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
csak ismétlem...mindeközben az ukrán kapitány azt állítja, hogy nem hibás, nem is érti, mi történt...

Lehet, hogy módosítva volt a tudata?
jesz
csak ismétlem...mindeközben az ukrán kapitány azt állítja, hogy nem hibás, nem is érti, mi történt...

Lehet, hogy módosítva volt a tudata?
jesz
Könyörgöm, ezt az eszement címet cseréljék már ki...hamár(ámbár, ugyebár,stb) a cikk első körmondata sem pályázhat Kazinczy díjra.
görbetükör
"Gál Kristóf az ORFK szóvivője határozottan cáfolta, hogy holttestek kerültek volna elő Ercsinél. Azt viszont megerősítette, hogy találtak egy holttestet Hartánál. Az ő azonosítása azonban jelenleg is folyik."

index.hu/belfold/2019/06/03/tobb_holttestet_fogtak_ki_a_dunaban/
terlasz
@jesz: Ne reménykedj, a magyar nyelvet kisegítő iskolákban tanulók firkálgatnak itt, de bízzunk benne, hogy nem képzelik magukat újságíróknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.