Együtt akarunk működni a szomszédainkkal, és aki velünk együttműködik, az jól is jár – fejtette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Sátoraljaújhelyen, a nemzeti összetartozás napján rendezett ünnepségen.

Orbán trianoni megemlékezésről üzent a szomszédos országoknak
Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti összetartozás napján tartott ünnepségen Sátoraljaújhelyen, Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontban 2019. június 4-én. MTI/Máthé Zoltán

A miniszterelnök elmondta, kilencvenkilenc évvel Trianon után

"mi, magyarok bátran kihúzhatjuk magunkat: megmaradtunk!".

"Itt vagyunk Európa közepén a szétszakítottság, a háborúk és a diktatúrák ellenére is" – mondta a kormányfő a Rákóczi Szövetség tulajdonában lévő Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontban.

Orbán Viktor hangsúlyozta, a magyarok nemcsak túlélték ezt az időszakot, de ma a Kárpát-medence legnépesebb nemzetét alkotják.

Arról is beszélt, hogy "gazdasági, kulturális és katonai erőnk napról napra látványosan gyarapodik. Ideje, hogy használjuk. A kérdés csak az, hogy mire". Kormánya válasza az – mondta –, hogy ezt az erőt a közép-európai népek összefogása érdekében kell felhasználni.

"A száz év magyar magány véget ért (...), és ma már mérföldekre vagyunk attól, ahonnan a Szovjetunióból kiszabadulva 30 éve elindultunk"

- hangsúlyozta.

Felidézte továbbá: kilenc éve született döntés arról, hogy a magyar nemzet történelmének legsötétebb napja ne csak lesújtson, hanem erőt is adjon, "egymáshoz is emeljen minket".

Trianonról úgy fogalmazott: ami igazságtalan volt valaha, az is marad az idők végezetéig, mert az idő a sebeket gyógyítja, de "az amputációt nem". Az azóta eltelt idő semmit nem változtatott azon a tényen – folytatta –, hogy ami 99 éve történt, az nem tárgyalás volt, hanem diktátum, büntetés a háború elvesztéséért.

A döntés mögött a győzteseknek semmiféle erkölcsi fölényük nem volt, csak erőfölényük, olyan emberek millióit büntették meg, akik mentek, mert a hazájuk szólította őket, és nem tehettek róla, hogy egy olyan háborúban kellett harcolniuk, amelynek nem volt jó, igazságos oldala

- mondta a kormányfő, hozzáfűzve: a győztesek felsőbbrendű, egész nemzeteket büntető döntései nem a szabadság, nem a béke, hanem újabb ellenségeskedés, a diktatúrák és a későbbi háborúk magvait vetették el Európában.

"Egymás után értek minket a nemzetiszocializmus, majd a kommunizmus ökölcsapásai, amelyekhez a talajt a békediktátumok készítették elő" – fogalmazott, megjegyezve azt is, hogy a második világháború után egész Közép-Európát "odadobták" a Szovjetuniónak és a kommunista világrendnek.

A táborban összegyűlt fiataloknak Orbán Viktor azt mondta:

"bárhonnan is érkeztetek, Magyarországon itthon vagytok, Magyarország a ti otthonotok is".

"Bennünket, akik itt vagyunk, összekapcsol, hogy közös örökösei vagyunk a magyarok világraszóló teljesítményének" – tette hozzá.

A kormányfő II. Rákóczi Ferencet is méltatta, kiemelve, máig kötelez az a parancsolat, amely úgy szól: "Isten segedelmében bízva harcolni és dolgozni egy szabad és magyar hazáért".

"Együtt újra nagyok, erősek, sikeresek és győztesek leszünk!" – zárta szavait a miniszterelnök.

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke köszöntőjében – a Kárpát-medencéből és szerte a nagyvilágból érkezett mintegy ezer fiatal előtt – azt mondta: céljuk újjáépíteni, újjászőni a magyarság kapcsolatait, a szövetség a magyar nemzetpolitika építőköve.

Munkásságukat ismertetve megemlítette, hogy a Rákóczi Szövetség pályázata segítségével 2500 fiatal vehetett részt Ferenc pápa múlt heti csíksomlyói szentmiséjén.

Most pedig "itt, Rákóczi földjén ünnepeljük az összetartozást" – hangozatta a nemzeti összetartozás napjának sátoraljaújhelyi ünnepségéről szólva Csáky Csongor.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Ez megint egy megháborodott elme patologikus megnyilatkozása!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
" és aki velünk együttműködik, az jól is jár – fejtette ki Orbán Viktor"

Úgy látszik, Orbán tud igazat is mondani.
Nessy
@CsipkeRózsa: Csak győzzük finanszírozni!
Egyébként gondolom a szomszédok repestek az örömtől az üzenet hallatán!
justhpeter
Most már azért jó lenne, ha egy komoly orvos is látná Orbánt.
silber13
Ez megint egy megháborodott elme patologikus megnyilatkozása!!
nevemnick
"Egymás után értek minket a nemzetiszocializmus, majd a kommunizmus ökölcsapásai, amelyekhez a talajt a békediktátumok készítették elő"

Röhej, a nemlétező kommunistákat emlegeti egy valóban létező nemzetiszocialista...
tudode
Jobban teszik, ha nem hisznek neki, hiszen Európára ráhozza a frászt a nyílászárók csapkodásával, nyitogatásával, kopogtatásával, mivel
.
---- Így lett Magyarország az új hidegháború egyik főszereplője
.
444.hu/2018/03/14/igy-lett-magyarorszag-az-uj-hideghaboru-egyik-foszereploje
.
Mielőtt üzent a fiatal nemzedéknek
.
----- Orbán Viktor üzenete a fiataloknak 2007-ből
.
www.youtube.com/watch?v=NtKwEovr5Wo
.
Oszt" újabb üzenet a fiataloknak
.
---- Orbán Viktor üzenete a fiataloknak
.
www.youtube.com/watch?v=TRsDCJ5GVwY
.
Oszt mi lett az "üzengetés" eredménye, mert megzavarta a hatalom, és a lóvé forsite saga
.
------ Orbán Viktor nem miniszterelnök
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=4s
.
Az van, amelyre a honfoglalás óta nem volt példa!
.
???
Eriksson
@tudode: Szerinted egy nem létező állam hogy lehet tagja az Eu-nak, a NATO-nak, egy csomó politikai és kereskedelmi egyezménynek, hogy alakíthat ki nemzetközi kapcsolatokat?
papa.49
Mi van csutitetű megérkezett a TEJGUMI szállítmány a csúzlikhoz ???
Te soha nem voltál magyar bibasz, és kettőnk közül NEM ÉN VOLTAM KISZ TITKÁR !!!
Ennyit az igazmondásodról bokszos !!!
namihami
Nagy és drága felhajtásokat rendeznek itthon és a környező országokban. Csak valahogy az marad ki minden lázításból, hogy éppen az a politikai eszme juttatta oda az országot (egy hülye uralkodóosztály nagy löttyös nemzeti kivagyisága), amelyik az orbáni elvek talpköve is lett az évek során. Ennek az elb@szott kivagyiságnak köszönhető a vesztes I. Vh. és
a trianoni dekrétum, majd a szintén hasonló ostoba vezetéssel bíró II. Vh. is.
És az elkölthető összeg, pont a csürhe hülyítése érdekében, semmilyen korlátot nem ismer.
Sajnos, tudomásul kell vennünk, hogy a Viktor NEM hülye, sőt. A saját és barátai zsebe akkora fifikát ad neki, amivel csak a "" csauseszku-módszer"" döntheti meg. A (pénz)voksolói, éppen a zsebük okán, addig úgyis hatalomban tartják. És ezek száma, lásd minden tette, kerül-amibe kerül, egyre szaporodik. Ha bent fogy, majd hoz kintről...
tudode
@Eriksson: .
A zemberek akaratából sztem! Az EU emiatt se lenyelni, se kiköpni nem tudja ezeket, az alkotmány, vagy milyen bíróság pedig ül a babérjaink, az ismert okok miatt!
Eriksson
@tudode: Lehet ringatni magunkat különböző ideák mentén, a lényeg marad. S kell is, hogy maradjon valamiféle rend, mert az emberek kontrollálatlan akarata önmagában maga az anarchia.
tudode
@Eriksson: .
Igen! A mindenkori állam erőszakszervezet is, lehetőleg példamutató közjogi méltóságokkal!
-
A közjogi méltóságoknak még a mosdóban is viselkedniük kellene, na nem úgy mint azok a nyikhajok, akik egyik fő elfoglaltságuk másokkal elvégeztetni a karaktergyílkolást, aztán mikor összejönnek kiröhögik az egész országot, hogy milyen befolyásolható barmok is vannak köztük, akikkel szét lehet veretni a TV székházat
.
index.indavideo.hu/video/Orban_nevetve_Nincs_is_kormany.
.
Aztán mi lett a nóta vége előtti bukéj, "nincs is kormány", csak egy magán izé nyomja a sódert!
kereső
...', és ma már mérföldekre vagyunk attól, ahonnan a Szovjetunióból kiszabadulva 30 éve elindultunk"- ez igy igaz.Csak harminc év után nem a 21.századba érkeztünk, hanem vissza 80 évet az időben, és a történelemben.
Commenter
@kereső: jaj már, megint a szomszéd országok zsarolásába kezdett. És aki nem működik vele együtt azzal mi lesz? Lerohanja? Áskálódik ellene? Nem ártatlan ám ez az ember a Strache ügyben sem, mégis aljasul és szánalmasan hárított...
Eriksson
@tudode: A nagyképűség, önhittség emberi gyarlóság. Csak ezen az oldalon miket láthatsz. Néhány sokadik senki úgy ossza itt trágár mód nem létező eszét, mintha korbáccsal csapkodna. Most képzeld el, ha döntési pozícióba kerülnének, micsoda kárt okoznának a nekik kiszolgáltatottaknak.
Commenter
@kereső: a belga neo náci fiataljai hová lettek?
tudode
@Eriksson: .
Magam részéről igyekszem kulturáltan hozzászólni a cikkekhez. Igyekszem tárgyilagos lenni. Az életben is ahányan vagyunk, annyi félék vagyunk. Amit sajnálok, hogy többen vannak, akik tájékozatlanok, és megengedik maguknak, hogy egymást piszkálják.
Sajnálatos módon az államigazgatásban is vannak, akik élet, halál urai, és a rendelkezésükre álló eszközökkel nem a közjót szolgálják, akkor mi várható el az átlag állampolgártól!
Eriksson
@tudode: Teljesen igazad van, egy véleményt kulturáltan is ki lehet fejezni.
... "hogy többen vannak, akik tájékozatlanok, és megengedik maguknak"... ilyesmire írtam, hogy nem volna jó, ha mindenki azt csinálna amit akar. Kell egy rend, ami (majdnem) mindenkire vonatkozik.
kereső
@Commenter: azért az megnézném, amikor számon kéri a francia nyilas barbie-n trianont:)))))))
kereső
@libelle! itt vagy? Mi ujság nálatok trianon ügyben, hiszen Németország is szenvedett el területi-és népességi,gazdasági veszteségeket ha jól rémlik történelmi tanulmányaimból, és olvasmányaimból. Ti is csak azt tekintitek "németnek",akinek "fáj" trianon, nem azt aki a "csonka" hazát épitette, jobbá tette a saját jósága által? Kiváncsi vagyok...
nezelodo
Bizony jó is lenne békével meglenni a szomszédainkkal, és nem provokálni és legyűrni kellene őket, éppen a kívül rekedt magyarság miatt, de ebben az ügyben rendesen félresikerült a "keresztény polgári igyekezet". Ugyanez kellene hogy történjen az EU-ban is, nem háborúzni kellene velük, ahogy a kedves vezető teszi, hanem együttműködni, tárgyalni, jövőt építeni. Persze ezt rendre felülírja a határtalan egoista politikai törekvés.
kereső
@Commenter: most pihenteti őket- mig az epp vissza nem fogadja.Aztán jöhet újult erővel a propaganda a liberális maffia birodalom ellen.
tudode
@Eriksson: .
Nem ismerhettem a trianon körülményeit, de bizonyára benne volt a magyaros határozatlanság, számítás!
.
Azt tudom, hogy az én anyai nagyapám a Szentistván csatahajón szolgált, és elnyelte a tenger. Édesanyám nem ismerte az Édesapát, nagymamám pedig 49 évesen hunyt el, és várta a férjét, miután kitoloncolták őket Fiuméból. Édesanyám megélte mindkét világháborút, én csak a másodikat, de egy ilyen világégés végigkíséri mindazok életét, akik kénytelenek voltak elviselni az azzal járó borzalmakat.
.
Történelemből mindazon vezetők megbuktak/nak, akik nem tudják azt, hogy a tűzzel játszanak az ellenségképzésükkel!
Commenter
@kereső: Versailles-ban, vagy az EP szélsőjobbos patkójában? De nem nevetséges amit csinál, inkább nagyon káros és szomorú. A németeken számon kéri majd a világháborúkat csak Horthy-n nem?
Eriksson
@tudode: Sohasem beszéltek ilyesmiről odahaza. Csak annyit tudok, hogy az egyik dédszülőm lett áldozat, meg azt, hogy a felmenőim egyike sem a mostani Magyarországon született.
De pl. olvastam Ken Follett-től a Titánok bukását, s abban a könyvben igen plasztikusan le van írva az l. vh borzalma.
Commenter
@kereső: ne fogadja vissza mert saját magát is kinyírja akkor az epp.
teuton
@kereső: Nem csak libelle-t kell kerdezd, en is valaszolok. ABSZOLUT NEM TEMA a nemeteknel Trianon! Tudjak, hogy aki egy haborut indit, az ha veszt, akkor megbüntetik, de ezt mar az ovodaban is tanitjak. Csak Orban nem tudja??? Jo lenne törtenelemkönyvet lapozgatnia, Kartagot földig romboltak a romaiak es a helyet soval szantottak be...
Egyebkent pedig a nemeek 2 haborut vesztettek 30 even belül, es sokkal többet vesztettek területben, nepessegben es anyagiakban/gazdasagilag -szazalekban- a magyaroknal, a vegkielegiteseket meg a 70es evekben is fizettek, a maradekot elengedtek nekik..
A törtenelemkönyvekben az is benne all, hogy a pökhendi magyar "diplomacia" erdeme volt a nagy trianoni veszteseg, mert mar akkor is csak a magas lorol, mas nepeket fikazva viselkedtek, "harcoltak", mint a pocakos vegvari vitez manapseg egesz Europa ellen. Az pedig az ovodaban is ugy van mar, hogy ha az erösebbet valaki tul sokaig piszkalja, az ugy visszavag, hogy a piszkalodo hanyatt bukfencezik. Mit kell ezen csodalkozni?
Hogy is volt a "kalandozo" magyarokkal? Büszken emlitik öket, akiktöl rettegett Europa. Valojaban öltek, raboltak, fosztogattak, a vegen majdnem utolso szalig kiirtottak öket. Tanulsag?
Egyebkent utana lehet olvasni annak is, hogy a csehek es romanok okos diplomaciaval miert nyertek minden haboru utan...
Szoval tessek csak tovabb bosszantani Europat, tamadni, uszitani ellene, fikazni, de a büntetes nem fog elmaradni. A problema csak az, hogy ezt minden magyar meg fogja szivni! Mar most is ugy tekintenek Europaban a magyarokra, minha mindenki szelsöjobbos populista burka lenne...
kereső
@teuton: Nem tudtam, hogy Te is kompetens vagy. Csak azért kérdeztem @libelle-t, mert tudom, hogy ő német-és mert csak megerősitést akartam- nem hallottam a németek ,osztrákok részéről ilyenfajta nacionalista, "múltba révedést" ,mint amit most ismét előadnak orbánék.Nem volt ez mindig igy, helyén kellene már végre kezelni a dolgokat- nem meghamisitani a multat, a történelmet. Leginkább e miatt aggódom, mert ez a fajta politika vezetett a két világégéshez.Ha az európai vezetők!!! továbbra is csak bagatellként kezelik orbánt- nagy baj lesz.Orbán nem szokott meghátrálni, hanem még erősebb lesz benne a revans vágy,és a bosszú. Ezt itthon már bemutatta.
kereső
@Eriksson: olvastad az egész trilógiát?
Eriksson
@kereső: Sajnos még nem, csak az elsőn vagyok túl.
Lepényleső
Valójában aki vele együtt működik,az jár jól? Az pereputtya gazdagodása erről szól?
Ám aki kokettál vele és pribékjeivel,részt vállal abból,hogy rabszolgaként bánik
Magyarország túlnyomó részével,amit már a felvidéki Bugár Béla nyilatkozatában
kifejezetten bírálni merészel?
kereső
@Eriksson: olvasd el, szerintem Folletnek ez a csúcs könyve/-i./ Évszázad trilógia/
Eriksson
@kereső: Szerintem is az, de nekem tetszett a Kingsbridge-trilógiája is, amely az angliai középkortól írja a történelmet.
RonaGyuri
Még az ő hazugság-cunamiájából is kilóg

Őfenesége megint nagyon eleresztette magát, ráadásul mindezt az MTA legyalulását célzó törvény benyújtásával egy-időben

Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti összetartozás napján rendezett ünnepségen vett részt Sátoraljaújhelyen.
Hosszasan elmélkedhetnénk a témán, de minek ő már csak ilyen. Azonban volt egy kinyilatkozása, ami még tőle is sok(k), sőt ösmervén a mai rögvalóságot még pofátlanságában is elképesztő.
„Amit őseink itt a Kárpát-medencében adtak a világnak azzal van mit büszkélkednünk”.
Nos túl azon az apróságon, hogy ami büszkélkedni valónk van a világnak nyújtottakkal ahhoz nekik a műveletlen paraszt-suttyóknak édes kevés köze van, meg kell említsem, hogy:
A büszkeségre okot adó produktumok jelentős részéhez csak annyi közünk van, hogy megalkotójuk itt született, sőt a büszkélkedést erősen véleményezi a tény, hogy sokszor kifejezetten el is lettek innen üldözve,
s azt s feledjük, hogy ez a retardált, arrogáns, dagadt törpe mindezt pont akkor fejtegette mikor az ócska pribékjei az MTA letarolására vonatkozó törvénnyel álltak elő! =))
painful
Orbán, vagy tudatosan hülye (ő nem hülye, de másokat annak néz...bár ezt nem lehet sokáig következmények nélkül művelni, mert ez egy csapda, és egy idő után az alany is elhiszi a saját hülyeségét, és akkor ő maga is hülyévé válik egy idő után), vagy tényleg hülye (szerintem már az, mert beleesett a fentebb említett csapdába).
De mindenképpen gazember, mert ha Rogán az a Kúria szerint is, akkor a sokkal nagyobb tételben játszó Orbán még inkább az!

Egy bolond 2,8 milliót csinál
Orbán G Viktor 2,8 millió szerencsétlen és/vagy hülye és/vagy gazember miniszterelnöke. (az enyém biztos nem !!!)
Ez a maximum, ennél több nem lesz, és a Fő Kis Genya erre büszke...
Írnám, hogy Ez mindennek a teteje!, de nem, Ez mindennek az alja!
Sajnos ennyi megvezetett megalkuvó vak ember elég, hogy egy bolond tönkretegyen egy egész országot - és a nyugat megint csak végignézi tétlenül, mint '56-ban...

Ez a zagyvasága Trianonról, és hogy megint segget csinált a szájából a Nyomorultaknak már fel sem tűnik.

hirklikk.hu/kozelet/orban-megint-set-csinalt-a-szajabol/351157

Szegény Magyarország, szegény magyarok
painful
Ja, az már csaj hab a tortán (az a fehér izé tényleg csak hab a tortán?), hogy Trianon emléknapon szelfizett, polóra írt alá, vigyorgott, mint vadalma, a rock... agyilag rokkant "sztár".
Nyilván, ezt egy tragikus esemény megemlékezésén így szokták csinálni.
Orbán képmutató, gátlástalan, állatias.

O1G
Commenter
@kereső: bár nem nekem szól de én igen. Follett a harmadik kötetet most írja át illetve egészíti ki, és az olvasók megjegyzéseivel is kiegészíti. Meg lehet osztani az emlékeket a korszakkal kapcsolatban az író weboldalán.
Commenter
@Eriksson: a tűz oszlopa is nagyon jó, ha szereted az angol történelmet. Unokatestvérek harca. Stuart Mária vs. I.Erzsébet, kimeríthetetlenül tudják taglalni ezt konfliktust, Zweig, Schiller és most Follett.
advocat
Csak egy megjegyzés. Azért a németek is túlélték. És mennyivel jobban vannak!
advocat
@RonaGyuri: Csak azok nem itt maradtak! Mert időben kell lelépni! Mondta egy elüldözött magyar. Akiből kint lett valaki. Mert azért csak egy Nobel-díjas élt itt, de később ő is lelépett.
Eriksson
@Commenter: Olvastam a Kingsbridge-trilógia mindhárom kötetét, most az Évszázad-trilógia elsőjén vagyok túl. Mindig is kedveltem Follett műveit, de ezek a történelmi megjelenítések, ez a csúcs!
Nem hiszem, hogy van még egy ember, aki ennyire értené az elmúlt évszázadok eseményeit, cselekményeit.
Eriksson
@Commenter: 12:16 Az Örökkévalóság küszöbén 2014-ben jelent meg. Nyilván kell majd írnia egy újabb kötetet, a harmadik könyv folytatásaként. :)))
Commenter
@Eriksson: Filozófusnak tanult,de az egyetemen belekerült egy baloldali politikai mozgalomba.Innen eredt a politikai thrillerek ötlete. Művei több mint 160 millió példányban keltek el világszerte. A katedrálissal is remekelt, annyira élő és valós ahogy ír. Mintha az olvasó is ott lett/lehetett volna. Még a fiktív szereplői is valóságosnak tűnnek. A franciáknál Robert Merle és Maurice Druonvolt számomra ilyen. Az Évszázad trilógiát többször is olvastam.
Commenter
@Eriksson: Ha még akarja, ha még van és lesz ereje. Kívánom hogy még sokáig írhasson olvasói örömére.
Commenter
@Eriksson: Valóban nem, a kor csak egy szám :)
painful
Hülye vagy!
99 éve!
Mit akarsz, geci Orbán?
Harcot?
Megkapod, mint üveggolyót, én azért születtem, hogy megöljelek, Orbán.

,Meg foglak ölni Orbán - vagy így, vagy úgy, de végül mész a levesbe.

Meg foglak ölni Orbán.
painful
Bizony ez a geci amerikaiak, a fegyverek hazájában így történik.
Én azért születtem, hogy megöljelek téged, Orbán.
Nincs mentséged. (akiket rám küldesz, azoknak sem lesz) - mert én gecibb vagyok, mint te valaha is képzelted magadról)

www.youtube.com/watch?v=ZEWGyyLiqY4

Imádom a nőmet, aki azt hiszi, hogy ...
De az van, hogy gecibb vagyok mindenkinél.
Megyünk Kubába?
Akarod csajszi?
Amit csak akarsz !!!

Elegem volt az általánosból.
Nem akarom, hogy minden úgy történjen minden, ahogy történni szokott.
Az én csajszim a legszebb a világon.
A haja, a szeme a melle, a segge, a gondolatai...
Sajnálom, hogy ennyire egyszerű vagyok, de akkor is ő a legszebb a földön.

Milyen érzés a föld legszebb nőjével kontaktba lenni?
Lehengerlő !!!

www.youtube.com/watch?v=ZEWGyyLiqY4
evacica
Kétség kívül egy igazságtalan megoldás volt a trianoni elcsatolás, de jó lenne már 99 év után azt is tisztázni, hogy a magyar politika mennyire volt hibás akkor, hogy ez így történt, Mi mindig csak az áldozat szerepében tetszelgünk, de a saját hibáinkkal nem akarunk szembenézni! Pl. nemzetiségi politika! Ez is vezetett Trianonhoz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.