Újabb halasztást adott a kormány az úgynevezett szociális temetés bevezetésére, amelynek lényege, hogy ingyen temethetnék el halottaikat azok, akik hajlandók a holttest helyszínre szállításától a sírásásig és a hantolásig mindent maguk elvégezni.

Pár év, és saját kezűleg is eltemethetik halottaikat a magyar családok
Fotó: Komka Péter/MTI

A hvg.hu szerint eredetileg már 2014-től indult volna az ingyenes temetkezés, de most sokadjára halasztják el újra, így a következő dátum 2021-ről 2022-re módosult.

A 168ora.hu felidézi, az ötlet fogadtatása a Fideszben is vegyes volt, Schmidt Jenő tabi polgármester, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke például megalázó és embertelen eljárásnak nevezte.

Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő még 2013 szeptemberében viszont azzal érvelt mellette, hogy ha otthon hal meg valaki, akkor a gyászoló család öltözteti fel az elhunytat az utolsó útjára,

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Retkek. Ez szerintetek a kegyelet meg a szociális temetés? A legszegényebbet nem a család, hanem az önkormányzat temeti el szerte a világon a saját költségére. Méltó módon és nem úgy, hogy a gyásztól megtört család ássa ki a sírt, cipeli a koporsót és hantol el. A nacionalista neo-keresztény kormány szerint ez lesz sírunk is?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@görbetükör: Ez nagyon jó! Először ezt kell bevezetni!
ittott
én szívesen eltemetném Gabikát. akár élve is. Arccal lefelé. bocs. azzal a szaros szájú mocskos, faszszopó kiflirágó pofájával
Clavigo
@Qqberci: ..." fogd meg a söröm..."".:):)))...
desir62
Hol sírjaink, domborulnak
gyerekeink átkozódnak,
szitok imádság mellett,
emlegetik, neveiket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.