Az Európa Tanács (ET) csütörtökön közreadott jelentésében elítélte Magyarországot, amiért nem hoz hatékony intézkedéseket a szerb-magyar határon befogadó központokban tartózkodó, felnőtt kísérő nélkül érkezett bevándorló és menedékkérő gyermekek szexuális kizsákmányolásának és szexuális bántalmazásának megelőzéséért.

Elítélték az Orbán-kormányt a menedékkérő gyerekekkel szembeni bánásmód hiányosságai miatt

A strasbourgi székhelyű Európa Tanács keretében működő, gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaéléseket vizsgáló, úgynevezett Lanzarote Bizottság jelentésében kijelentette, a Magyarország számára korábban megfogalmazott ajánlások ellenére továbbra is magas a menedékkérő kiskorúak szexuális kizsákmányolásának kockázata.

Ennek oka, hogy a magyar hatóságok néhány pozitív fejlemény ellenére nem hoztak megfelelő intézkedéseket a kiskorúak védelme érdekében, valamint akadályozzák a civil szervezetek befogadó központokban kifejtetett tevékenységét – áll a jelentésben.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Szerbia fájdalomdíjként kap egy birkózóakadémiát tőlünk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Szerbia fájdalomdíjként kap egy birkózóakadémiát tőlünk.
kereső
Mindeközben itthon, nem alkotmányellenes a hajléktalan törvény.Az ab indoklása:

„Az Alaptörvény értékrendje szerint a nincstelenségre, a hajléktalanságra senkinek nincs joga, ez az állapot nem az emberi méltósághoz való jog része” – közölte az AB.
Commenter
@kereső: aztaaa...AB=Alávaló Bizottság!
Nessy
Nálunk ez a keresztény értékekhez tartozik!
kereső
Azért ide raktam be, hogy nem kell csodálkozni azon, ahogyan az államhatalom bánik a menedékkérőkkel,hiszen saját állampolgáraival sem különb.És ez benne foglaltatik Magyarország "alkotmányában"-hogy jogos a hajléktalan emberek kriminalizálása,börtönnel és pénzbüntetéssel sújtani,fenyegetni.Mert ,micsoda dolog már, hogy merészel bárki az "alkotmány" szellemiségével ellenében szegény,hajléktakan, kiszolgáltatott lenni-kisgyermekként védekezésre képtelen lenni. Hányadék egy országot csinált/csinál orbán-fidess.
desir62
Mit várunk tőlük, hiszen a magyar gyerekeket is lesz@rják. Kilakoltatás, éhezés.
Madácsi Pali
@Nessy: bocsánat, Orbánisztánban. Civilizált világban ezaz áldozathibáztatás törvénybe iktatása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.