Most először reagált főpolgármester-jelölt arra, hogy a korábban őt támogató DK most inkább Kálmán Olgát indítaná a posztért.

Ezt gondolja Karácsony Gergely új riválisáról, Kálmán Olgáról

Kálmán Olga indulása a korábbi együttműködések újragondolását jelenti. De személy szerint örülök, mert a személyétől még érdekesebb, tartalmasabb lesz az előválasztás

- mondta Karácsony Gergely, az MSZP-P főpolgármester-jelöltje arra reagálva, hogy Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője csütörtökön bejelentette, az ismert riportert indítják a főpolgármesteri posztért.

Karácsony szerint a DK jelöltjéről annyit tud, hogy kiváló riporter, aki kiváló kérdéseket tesz fel, de hogy kiváló városvezető lenne-e azt még nem tudni. Szerinte mindenesetre az indulása azt jelenti, hogy a még több jelölt még nagyobb legitimitást jelent majd az előválasztásnak, amit persze ő szeretne megnyerni.

Az MSZP-DK jelöltje ugyanakkor Kálmán Olgának és a Momentum Mozgalom főpolgármester-jelöltjének, Kerpel-Fronius Gábornak ma eljuttat egy levelet, amiben felhívja a figyelmüket négy ügyre, amiknek szerinte fontos szerepet kell betölteniük az előválasztási vitákon:

– hogyan zöldítsük ki Budapestet, amelyik a világ egyik legrosszabb levegőjű városa, kevés a zöldfelület és ez rontja az itt élők életminőségét

– lakhatás kérdése: mit lehet tenni a növekvő ingatlanárakkal, ami súlyosan érint sokakat

– egészségügy, a járóbeteg-ellátás még mindig önkormányzati feladat, a cél, hogy Budapest lakosainak várható élettartama növekedjen

– közösségi közlekedés fejlesztése, sétálhatóvá, bringázhatóvá kellene tenni a várost, és egy okos kompromisszumot kell kötni az autósokkal.

Karácsony azt mondta, ha ezekről a kérdésekről fognak beszélni a főpolgármester-jelöltek elsősorban, akkor kiderül, hogy a jelölteknek milyen vízióik vannak a városról.

Ez a vita nem szólhat a pártokról, a múltról, csak a jövőről. Legyen ez a programok vitája.

A Puzsér Róbert távozásával átalakult előválasztási procedúra első vitája június 14-én lesz Karácsony Gergely, Kálmán Olga és Kerpel-Fronius Gábor részvételével.

Forrás: index.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Vég nélküli szövegeléstől nem lesz élhetőbb Budapest.

Váci Mihály azt mondja:

Nem elég jóra vágyni:
a jót akarni kell!
És nem elég akarni:
de tenni, tenni kell!
A jószándék kevés!
Több kell - az értelem!
Mit ér a hűvös ész?!
Több kell - az érzelem!
Ám nem csak holmi érzés,
de seb és szenvedély,
keresni, hogy miért élj,
szeress, szenvedj, remélj!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Jobb lenne, ha nem bontogatná meg a megállapodásokat. Bár Kálmán Olga is jó, de Karácsony még jobb lenne.
Eriksson
@jesz: Pillanatnyilag van a DK-nak pár százezer szavazója Dobrevnek köszönhetően, de az kevés lesz az üdvösséghez.
Hari
@Eriksson: bár ne tenné. Egy biztos a nagy magyar ugaron amerre a szem ellát, nincs szóbajöhető alternatíva, így lassan, de biztosan süllyedünk..
Dr plágium
Az ellenzék ne szórakozzon. Ha nincs összefogás akkor csak a fidesz malmára hajtják a vizet. Olyan aprócskák lettek, hogy külön-külön nem győzhetnek.
Eriksson
@Hari: Nincs. És összefogás sincs, bármiről is hablatyolnak a bal oldalon.
Millió kis pártocska, saját érdekekkel, komoly fizetésekkel, jó ez így nekik. Ordibálni nem kunszt tét és felelősség nélkül.
jesz
Összefogás ebben a homokozóban azért nem célszerű, mert győzelem esetén minden pártocska a saját mellét veri, hogy íme,...nélkülünk nem ment volna...és követelik a legnagyobb csontot...
...bukta esetén pedig elindul a szardobálás, hogy mindenki hülye, ezért vesztettek..

Nos amíg ilyen csetlő-botló, zavaros tekintetű, ordibáló, korrupció-gyanús jelöltek kelletik magukat, addig szart sem ér az összefogás..

egyedül kell győznie valakinek, egy pártból...ott nincs mese.

lehet köpködni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.