A Hableány mentési munkálatai és a kutatás miatt a Duna érintett szakaszán légtérkorlátozás van érvényben jövő vasárnap éjfélig – jelentette be vasárnap a Terrorelhárítási Központ (TEK). Még aznap volt olyan drónhasználó, aki megszegte a tiltást.

Hajóbaleset: illegális drónreptetéssel sértették meg a mentés légterét

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársai 2019. június 9-én 16 óra 12 perckor a dunai hajóbalesettel kapcsolatos mentésben részt vevő egységek jelzése alapján intézkedtek egy 44 éves férfivel szemben az Árpád híd pesti hídfőjénél. A férfi egy általa vezérelt drónt légtérhasználati engedély nélkül reptetett a híd vonalában.

A férfi a reptetés tényét elismerte, vele szemben a rendőrök szabálysértési feljelentést tettek légi közlekedés biztonságát és védelmét szolgáló szabályok megszegése miatt.

Forrás: autoszektor.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qxy
aztakurvaszarokbele. Nem hiszem el. Mindenben bele kötnek. Mindent kitalálnak. Na ugyan mire kellett volna a légtér, amikor a hoplakopter nem is akart fel szállni mert " nem volt jó idő. szerintük. Vagy az zavarta őket hogy a drón zavarja a tűzijátékot?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@advocat: Nem értem a tiltást mert több szem többet lát alapon a magán drónok még segíthetnének is a kutatásban. Csak azt a dróngazdit kellene büntetni kegyeleti okból, aki kiteszi a netre.
jesz
nem kellene ekkora feneket keríteni ennek a drón-játéknak...

...ahogy az angolok megúnták, a helyi erők a reptér körüli tilalmi övezetben minden drónt vagy lézerrel, vagy spec frekvenciablokkolóval leszednek...azóta zavartalan a légtér...csak az a sok qurva madár, az ne lenne...a sólymok már marhára únják..

Megbízni három villamosmérnök hallgatót, azok csendben leszednek mindent, ami mozog...
advocat
@emerencia: És ha a mentésben egy helikopter sérül meg. Mert azok is tudnak alacsonyan repülni! És a tilalom az tilalom. Van oka. Meg azért illik engedélyt is kérni. Mert van ám drón-KRESZ is, meg ilyesmik.
görbetükör
„A Hableány kiemelése biztosan egy súlyosan felkavaró pillanat lesz. Szeretnék megkérni mindenkit, hogy a dokumentációt hagyjuk azokra a profikra, akik gépeikkel és képeikkel is úgy tudnak bánni, úgy képesek szelektálni a végül publikált anyagot, hogy az se holtat, se élőt ne sértsen! Köszönöm, hogy Te sem fogsz kimenni katasztrófa-turistáskodni, hogy teleszórd a közösségi médiát az ott készült képeiddel és videóiddal! Azt is köszönöm, hogy ha ezt egyetértőleg megosztod. Búcsúzzunk tisztelettel az áldozatoktól!” – írta Magyar Péter közösségi oldalán.
görbetükör
Valószínűleg holnap, azaz kedden emelik ki, ha nem jön közbe egyéb probléma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.