Az állam és az érintett önkormányzatok is jól járnak. Harminc éve nem fedeztek fel akkora kőolajmezőt Magyarországon, mint amekkorát nemrégiben találtak Szigetvártól délnyugatra Istvándinál és Kétújfalunál. A projektről a G7.hu számolt be. A cikkből kiderül, hogy az istvándi mezőkön február végén már több mint napi hatezer hordó kőolajat termeltek, és ezt a közeljövőben egészen napi tizenegyezer hordóig tervezik fokozni. Csak összehasonlításképp: a Mol 2018-ban napi 13 ezer hordót hozott a felszínre Magyarországon. A kitermelést egy amerikai-magyar olajvállalat végzi, amelyik akár a legnagyobb magyarországi olajtermelő is lehet. Az Aspect Energyről van szó, ez egy amerikai tőzsdén kívüli magáncég, a kétezres évek derekán felvásárolta a Magyar Horizont Kft.-t, és az utóbbi években a TDE Services Kft.-vel együttműködve kezdett az olajtermelés fejlesztésébe.

Forrás: m.hvg.hu
Feltöltő: lampa laz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Heti találós kérdés, vajon kié lesz ez az aranyat érő olajmező? Biztos nem véletlen a nagy titkolózás. A gázbúvár hamarosan olajbúvár is lesz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.