A rendőrök küldték el őket, mivel a lezárt területen voltak.

Az M1 tudósítója szerint egy dél-koreai stáb a pesti alsó rakparton, a lezárt területen rögtönzött stúdiót állított fel kedd délelőtt. A riporterek innen tudósítottak a Hableány kiemeléséről.

A stábot azonban elküldték a rendőrök

- közölte az Index a M1 tudósítása alapján.

Az MTI képe már a felső rakparton készült róluk.

Elküldték az alsó rakpartról azt a dél-koreai stábot, amely rögtönzött stúdiót állított ott fel – fotó

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Csepelen folytatják a Hableány szemléjét

A csepeli szabadkikötőbe viszik a május 29-i balesetben elsüllyedt, majd kedden kiemelt Hableány turistahajót, ahol hajózási, nautikai és műszaki szakértők, valamint az ügyészség munkatársainak bevonásával vizsgálják a roncsot – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a budapesti Margit hídon tartott sajtótájékoztatóján.

Gál Kristóf elmondta, Csepelen már napokkal ezelőtt kialakították a helyszínt a szemléhez, amelyet viszont már a mentéssel egy időben megkezdtek, hogy a kiemelés során keletkezett elváltozásokat is rögzíteni tudják.

A mentés alatt négy holttestet emeltek ki, azonosításuk folyamatban van, de vélelmezhetően az egyik halott a hajó magyar kapitánya, egy másik pedig az egyetlen gyermek utas – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy még négy embert keresnek.

Gál Kristóf közölte azt is, hogy a belügyminiszter kérésére megduplázták a keresésben részt vevő rendőrök számát.

A szóvivő emlékeztetett, a balesettel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást, jelenleg egy gyanúsított van, a szállodahajó ukrán kapitánya.

Gál Kristóf elmondta azt is, hogy hétfőn a Viking Sigyn szállodahajó – egyéb okok miatt – ismét Magyarországra érkezett, és mivel szükségessé vált új bizonyítékok beszerzése, valamint a tényállás teljes körű tisztázása, a rendőrség új szemlét tartott a hajón.

Kérdésre válaszolva hozzátette, a szemle során olyan bizonyítékot szereztek, amely vélhetően teljesebb képet ad a történtekről.

Forrás: Index, M1, MTI

Címlapi fotó: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

idppp
Elég szemét dolog volt elzavarni a dél-koreai stábot az alsó rakpartról! Így még azt is gondolhatják, hogy az egyébként roppant béna felelős magyar vezetőknek takargatnivalója van! Például komoly, normális szemle nélkül futni hagyták a balesetet okozó hajót! Azon nem csak a kapitány szolgált, kötve hiszem, hogy ő forgatta a kormámykereket! Nem elég baj az országnak, hogy feltünően lelketlenül, szakszerűtlenül kezelte a magyar kormány a katasztrófát, a halottakkal való csöppnyi együttérzés is hiányzott a felsőbb vezetőkből! Orbán, Tarlós, Szijjártó, Rogán, Pintér, Áder, Kövér, a seggnyaló, semmihez sem értő Bakondi az ország szégyenei!
luiz
Egy háborúban a frontvonalon nem lövik le a press-t, ezek a fideszkutyák meg egy demokráciában bármit, bárkivel, bárhol, bármikor megcsinálhatnak
jesz
"Elküldték az alsó rakpartról... a dél-koreai stábot..."

Bravó! aki erre utasítást adott, ugye azt is elküldték?...még szerencse, hogy az al jazira nem volt érdekelt...az csak kétmilliárd embert tudósított volna...a dél-koreaiak csak 51 millió (érintett)embert tudósítottak...
luiz
Ma még nem , de jövőhéten kitüntetik a viking kapitányt, valahogy felkell kerülni a napi nemzetközi sajtóba, magyarán ez meghívó a világ legnagyobb bünözőinek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok