15 milliós óvadék ellenében szabadlábon védekezhet tovább a Viking Sigyn szállodahajó kapitánya – tudta meg a 24.hu. Az ukrán férfi most letartóztatásban van, amennyiben azonban leteszik a kiszabott óvadékot, úgy kikerülhet az előzetesből, és bűnügyi felügyeletbe kerülhet, technikai nyomkövető alkalmazásával. A kapitányt a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetésével gyanúsítják.

Kiengedik a Viking Sigyn ukrán hajóskapitányát

Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán 2019. május 30-án. Fotó: MTI/Lakatos Péter

A másodfokú bíróság helybenhagyta az elsőfokú bíróság határozatát és 15 milliós óvadék ellenében szabadlábon védekezhet tovább az ukrán hajóskapitány

– írja a 24. hu.

Jurij C. ügyvédje a lapnak elmondta, hogy a kapitánynak heti két alkalommal személyesen jelentkeznie kell a nyomozóhatóságnál. A hajóskapitánynak nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el Budapest területét.

Az elsőfokú döntésnél korábban az ukrán férfi ügyvédje egyébként azt mondta,

biztosan kifizetik majd a 15 milliós óvadékot

Már Csepelen van a Hableány

A május 29-i balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelése után kedd délután érkezett meg a csepeli szabadkikötőbe.

Az M1 beszámolója szerint jelenleg centiméterről centiméterre vizsgálják át a hajót az ügyészség munkatársai, a rendőrségi helyszínelők és a hajózási szakemberek. A vizsgálat során a többi között azt próbálják kideríteni, hogy a Hableány sérüléseit a folyómederhez ütközés vagy a Viking Sigyn szállodahajó okozta.

A Hableányt kedden kora reggel kezdték el kiemelni a Duna mélyéről. Közben többször megálltak, vizet szivattyúztak, valamint átvizsgálták a hajótestet, és eközben négy holttestet is megtaláltak.

A roncsot kedd délután uszályra helyezték, majd a Botond tolóhajó segítségével szállították Csepelre, ahol napokkal ezelőtt kialakították a helyszínt a szemléhez.

A Hableány május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni.

Négy ember még nem került elő.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden a helyszínen azt mondta: a belügyminiszter kérésére megduplázták a keresésben részt vevő rendőrök számát.

Újabb holttesteket azonosítottak

A Hableány kiemelésekor talált négy holttest közül hármat azonosítottak – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda reggel a police.hu oldalon.

A május 29-ei dunai hajóbaleset kedden, a Hableány kiemelésekor megtalált négy áldozata közül két dél-koreai nőt és a hajó magyar kapitányát már azonosították, a negyedik – egy gyermek – azonosítása még tart – írták.

A kutatásban résztvevők megduplázott létszámmal, a Duna teljes déli szakaszán továbbra is keresik a még hiányzó négy dél-koreai utast.

Forrás: 24.hu, MTI, M1, Index

Címlapi kép: MTI/Lakatos Péter

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ez olyan M.Richárdos történetté kezd halkulni, vagy csak én gondolom? Igaz abban is a bűnöző Rogán Tonyó volt a háttérben. Jut eszembe, Gruevszki hogy van?... és miből él Budán?! Yuriy Chaplinsky. Csak mert olyan bizalomgerjesztő a pofázmánya Óvadékra van 15 milla, de fogfehérítésre nem.
uploads.disquscdn.com/images/0d01de56682ae6f84f2ee1a767a2b00604114d8ced0a31b8bec255200b36b617.jpg?w=600&h=678
Tipikus keleti bűnözőnek a képe. Pont illik a fideszmaffiába. Szerintem meg jobb lenne egyből átadni Ukrajnának, mint a Baltást. Nem hinném a kreatív kormányunkról, hogy ne tudnának valamit cserébe kérni pl. a magyarság javára, néhány millió dollárt alkotmányos illetékként.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Horizont: Én nem védem de nem is vagyok hajlandó a sárba tiporni a faxit! Balesetet senki sem okoz szándékosan ,ha arra gondolok,hogy egy pillanatnyi idö elegendö arra,hogy az autópályán egy családot józanan állapotban is ki tudok irtani ,mert nem figyeltem oda...
vacsi
Ma voltunk a családdal kirándulni a Margit-szigeten. Feltűnt, hogy egyetlen koreai, vietnami, kínai, japán az egész szigeten nem volt. Máskor tele van velük a sziget. Esetleg nem függ össze a trehány nyomozással?
csak úgy....
@Csizmás Kond: cirmi! te ezen zakatolsz ,hogy ki mit és hogyan mond vagy godót !? te kettyós vagy? ezt,csak úgy haveri alapon kérdem! én má kiszórtalak vóna tölünk,mint matsckát szarni. és most eriggy a hatóságokhoz,hogy én (föltehetöleg) .
hibbe buta macska bírsz lenni...,szegény egerek,halálra röhögik magukat töled!
Lepényleső
Tehát van az a pénz amiért ezt is meg lehet tenni?
csak úgy....
@Horizont: a mostani magyar kormány ,na nem ennyire látványosan,de szerintem nekik is megvan a napi 28 áldozatuk ! azokért, még a mozdony sem füttyent,pedig ha nem is szándékosan ,akkor minimum a hanyagságból elkövetett emberölés!
mert ukrán a fószer,attól nem szimpi vagy csak úgy ? Egy ekkora tragédiát,szerinted tud valaki egyegyedül okozni ?lásd Titanic-jéghegy
Eladott Ország
@Szeparepa2: tegnap 13:57; A maffiában a keresztény család az első, a maffia alapegysége a család, Orbán, Mészáros, Matolcsy család, stb. Csak a magyar maffia bent van az államon belül, (maffiaállam) nem kívülről próbál befolyást szerezni mint az olasz maffia, ezért sokkal hatékonyabb, illetve a közösség szempontjából a legkártékonyabb. Nehéz lesz felszámolni ezt a tróger fidesz bűnöző bandát/szektát társadalmi összefogás nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.