Komolyabb szóváltás és éles különbözőségek helyett inkább sok hasonló elképzelés hangzott el az ellenzéki előválasztás jelöltjeinek első nyilvános vitáján. 

Karácsony Gergely és Kálmán Olga óvatos egymásnak feszülése volt az egyetlen vibráló pont amikor az ellenzéki előválasztásra bejelentkezett Kálmán Olga, Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor vitázott péntek este a Gulyás Márton-féle Partizán szervezésében – olvasható a Magyar Hang összefoglalójában.

A lap szerint MSZP és a Párbeszéd által támogatott politikus ugyanis feltette azt a kérdést, hogy vajon hogyan fog felkészülni erre a komoly posztra az,

aki egy hónappal ezelőtt még nem is tudta, hogy főpolgármester akar lenni.

Egyértelműen az újságíró-műsorvezetőből néhány nappal ezelőtt váratlanul a Demokratikus Koalíció által támogatott jelöltté vált Kálmán Olgára célzott, aki ezt nem is hagyta szó nélkül.

Érdemi választ ugyan nem adott, de azt azért egyből megjegyezte, hogy nagyon díjazza, ha valaki egy éven belül kerületi polgármester, miniszterelnök, és főpolgármester is akart lenni.

Állandó téma, hogyha bármilyen vezetői posztra egy ellenzéki politikust választanak meg, vajon hogyan tud majd együttműködni a kormánnyal. Budapest szempontjából ez már régóta napirenden van. Az viszont nem derült ki, hogy a főpolgármesterségre aspirálók miként oldanák meg ezt a feladatot.

A momentumos Kerpel-Fronius Gábor csak arra hivatkozott, hogy ez a legfőbb közvetlenül választott pozíció, ami igenis komoly felhatalmazást jelent. Ehhez mindössze egyetlen konkrétumot társított, miszerint van, amikor egy városvezetőnek a tüntetések élére kell állni. Kálmán Olgától sem lehetett megtudni többet, ő eljátszotta, mit mondana Orbán Viktornak.

Miniszterelnök úr, ön nekem nem a főnököm, a budapestiek a főnökeim

– mondta, bármilyen további magyarázat nélkül. Karácsony Gergely is csak annyi magyarázatot adott a helyzetre, hogy most nem pártjelölteket keresnek, hanem azt az embert, „aki szembenéz Orbán Viktorral”, az erejét pedig a fővárosiak felhatalmazása adja.

Ugyancsak nem érkezett egyértelmű válasz arra, hogy amennyiben bármelyikük is nyer, mostani ellenfeleit vajon kinevezné-e bármilyen posztra. Annyit mondtak csak, hogy nem osztogatnak előre pozíciókat, bár Karácsony Gergely azt azért megjegyezte, hogy Kerpel-Fronius Gáborral szívesen dolgozna együtt.

Érzékeny kérdés a fővárosi közlekedés, az elmúlt időszakban igencsak felerősödtek azok a hangok, hogy valamilyen módon csökkenteni kell az autók számát, főként a belvárosban. Ezt az irányt mindhárom jelölt magáénak vallja, de a megvalósításban azért már voltak különbségek, főként a tervek árát tekintve.

Kálmán Olga például

megígérte, hogy jövőre a hármas metró minden szerelvényén klíma lesz, tíz év alatt pedig az összes BKV-buszt elektromosra cserélné.

Kerpel-Fronius Gábor ugyanakkor azzal kezdte, hogy elsőként a költségvetési fedezetet kell mindenre megtalálni. Addig is

újabb buszsávokat jelölne ki, összehangoltatná a menetrendeket, integrálttá tenné a bérletet, például a BUBI-ra is lehetne használni.

Karácsony Gergely a két véglet között maradt: említette a hármas metró és a kisföldalatti meghosszabbítását, majd annak átbeszélését, hogy a parkolási kedvezményeket hogyan lehetne például kiváltani a napi 100 forintért igénybe vehető BKV-ra.

A dugódíj bevezetését senki sem mondta ki egyértelműen, habár elvileg egy eldöntető kérdés volt, amelyre igennel, vagy nemmel kellett volna válaszolniuk. Ehelyett jöttek a hosszabb válaszok és azok sorolásra, hogy csak akkor lehetne a behajtási díjat bevezetni, ha meglennének a megfelelő feltételek. Alternatív közlekedési eszközök, vagy éppen a Momentum részéről a használatarányos útdíj bevezetése.

Ingyenes BKV-t egyébként senki sem ígért, határozott nemmel válaszolt mindhárom jelölt az ennek kapcsán feltett, ugyancsak eldöntető kérdésre. Karácsony Gergely volt az egyetlen, aki gyorsan annyit azért hozzátett, hogy a bérletek árát csökkenteni kell.

Számos olyan pont volt, amiben lényegében mindhárom jelölt ugyanazt mondta. Ilyen volt a fővárosi zöldterületek növelése, több nyilvános illemhely kialakítása, P+R parkolók építése, vagy éppen a Városligetben tervezett beruházások leállítása. Arról is hasonlóan gondolkoznak, hogy a belvárost tehermentesíteni kell, a külső kerületekben is kis városközpontokat kellene kialakítani, elsősorban a jelenlegi rozsdaövezeteket kihasználva. Mindannyian vállalnák azt is, hogyha felkérést kapnának, megnyitnák a budapesti Pride-ot.

Nemcsak a programok, hanem a jelöltek személye is célkeresztbe került, amikor Gulyás Márton egyenként, személyre szabott kérdésekkel bombázta őket. Kerpel-Fronius Gábornak azt hozta fel, hogy a Momentum rendre kritizálta az MSZP-t és a DK-t is, ez vajon milyen alapot szolgáltat az esetleges együttműködésre a Fővárosi Közgyűlésben. A politikus azzal kezdte, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében együttműködési kényszerben vannak a világról egészen mást gondoló pártok. A többszöri visszakérdezés után azért belelendült és elkezdett arról beszélni, hogy a Momentum éppen azért jött létre, mert

sem az óbaloldali pártokat, sem pedig a Fideszt nem tartják megfelelőnek. Pártjuk egy önálló entitás, de „időnként rá lesznek kényszerítve az együttműködésre”.

Karácsony Gergelynek amiatt kellett magyarázkodnia, mert az általa vezetett Zuglóban a köznyelvben parkolási maffiaként elterjedt jelenség kapcsán MSZP–Fidesz háttéralkuról beszélt úgy, hogy éppen a szocialisták most a legnagyobb támogatói. Most azt mondta, hogyha volt is ilyen alku, azt azóta már felrúgták. Esetleges saját felelősségét a zuglói parkolási rendszerrel kapcsolatban nem említette, csak azt mondta, hogy ő pontosan tudja, milyen a parkolási maffiával hadakozni.

Kálmán Olgának arra kellett választ adnia, hogyan mondhatta még két hónappal ezelőtt, hogy esze ágában sincs elindulni a főpolgármesteri jelöltségért. Az EP-választások eredményére hivatkozott, amely alapján szerinte a választók megmutatták, hogy újat akarnak. – Itt vagyok – mondta.

A többszöri visszakérdezés után kicsit belebonyolódott abba, hogy van-e programja, ez nem derült ki pontosan. Ahogyan az sem, hogyan ígérhet szabad oktatást, tudományt és sajtót, amikor ezekre a területekre egy főpolgármesternek nincs ráhatása. Csak annyit mondott, hogy Budapest első embereként nem hallgatna, ha „a Magyar Tudományos Akadémiát piszkálja a kormány”.

Cikk- és címlapkép: Facebook/Partizán

(magyarhang.org)

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@adrenalink: @lampa : Kérdés az, miért akkora probléma Kálmán Olga indulása? Hiszen az előválasztáson indul és ha jól tudom, az a terv, hogy aki megnyeri az előválasztást, az indul Tarlóssal szemben. Ha nincs elég induló, azért megy a javeszék, hogy nincs kire szavazni. Most van kire és nem is rossz jelöltekre. Szólnak érvek Karácsony Gergely és Kálmán Olga mellett is – a harmadik versenyzőről nem tudok eleget ahhoz, hogy véleményem legyen – és nem is túl késői Kálmán Olga indítása, hiszen őt már nem kell felépíteni a nulláról. A budapestiek dönthetnek, melyik jelöltben bíznának jobban. Azt értem, hogy fideszéknek mi ezzel a bajuk. Kálmán akár befutó is lehet és vele nem lenne olyan könnyű dolga a kormánynak, mint a nem éppen acélos jellemű Tarlóssal. Azt pedig nem lehet előre tudni, hogy melyik jelölt lenne alkalmasabb a főváros vezetésére. Az nem érv, hogy egy újságíró nem ért hozzá, hiszen nem is kell értenie. Ahhoz kell értenie, hogy a lehető legjobb szakemberekkel vegye körül magát. Egyetlen főpolgármesternek sem az a dolga, hogy megvalósítsa önmagát, hanem az, hogy a város érdekeit szolgálja. Mindenesetre biztos vagyok abban, hogy Kálmán Olgáról naponta fognak súlyos titkok kiderülni. Alighanem nővé operált férfi, melegházasságban él, de legalábbis egy kulák malmos felesége volt. A fidesz nem fogja megcáfolni önmagát, azt fogják csinálni, amihez mindenkinél jobban értenek: mocskolódnak, uszítanak, hazudnak, karaktergyilkolnak, zsarolnak, fenyegetnek. A kérdés az, a budapesti emberek bevihetők-e abba a zsákutcába, aminek a végén csak egy óriási fidesz plakát van, vagy túl tudnak lépni a "kivelvanaferi" kérdéskörön és az eszükre és a szívükre hallgatnak, amikor választaniuk kell. Meglátjuk.
Az a baj,hogy mindig van valami baj...
youtu.be/86mcFm2-rxE
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
desir62
Gergő te voltál előtte polgármester, mielőtt megválasztottak?
Márk Wandra: a faszbukon, hülye orbán bérenc vagy.
Eriksson
Nincs miről vitázni. KariGerit és KálmánOlgát egyértelműen a Gyurcsány banda instruálná, közvetetten a Momemtumost is.
Erre megy ki a játék.
lampa laz
Hát ettől tarlósnak még nem kell az infarktus határán sétálnia az aggodalomtól.
Eladott Ország
Jelenleg Kálmán Olga a legesélyesebb ellenzéki jelölt akinek komoly esélyei vannak arra, hogy óriási ellenszélben is le tudja váltani azt a felfuvalkodott arrogáns f@szfejet, a hajléktalanok védőszentjét, Tarlós Szent-Adalbertet. Nincsenek illúzióim, hogy ezt nagyon jól tudják a fideszes hülyegyerekek is tehát bevetik majd az összes lehetséges fegyvert ellene a fogantatástól a hálószoba titkokig minden szóba jöhet, mert ha a fővárost elvesztik, akkor megdől a fidesz verhetetlenségébe vetett hit és elindul a politikai erodálódás aminek hatalomvesztés a vége és ha valamitől akkor ettől kifejezetten rettegnek ! Az pedig, hogy ki a legesélyesebb kihívó abból azonnal kiderül, hogy kire szállnak rá a legjobban. Most azonban úgy tűnik, hogy a budapestieknek valós lehetőségük van arra, hogy egy olyan jelöltet indítsanak Tarlóssal szemben, akinek esélye is van a leváltására. Végre eljött annak a lehetősége, hogy a főváros kikerüljön a fidesz maffiarendszerének karmai közül és visszakerüljön az ott lakó polgárokhoz. Jelen állás szerint most valóban a budapestiek kezében van a döntés lehetősége. Az, hogy kit szeretnének új polgármesterüknek.
Eladott Ország
@lampa laz: Tarlós szerint, attól függ a főváros léte és finanszírozása, hogy ő mennyire mélyen hajol be a vezérnek. És erre mindenki bölcsen bólogat, fel sem merül, hogy de bassza már meg a kettőhúsz drága főpolgármester urat, hogy tudja kiejteni a száján, hogy nem a mindenkori törvények és jogszabályok szerint működik a főváros költségvetése, hanem nyalás és korrupció alapján? Minden verőfényes napon ezernyi példa van arra a feneketlen mocsokra, melyben dagonyázunk közös erővel, de már észre sem vesszük, annyira ez lett a természetes. Ahogy én elnézem a dolgok alakulását, hamarosan az sem fog senkit meglepni, ha majd Putyin cáratyuska seggét kell nyalni a települések vezetőinek desszerként, mindjárt Orbán hátsója után. Aztán meg majd előtte, mert fontos a rangsor. Mindent megszokunk szép lassan, mert a hőbörgéshez nincs kedvünk és amúgy is minek? Hogy aztán még azt a kis pénzt is elvegye a zorbán, amit nagy kegyesen idevetett? Francokat! Jólvanazúgy. Elvégre van kerítésünk, nincsenek migráncsok, régebben még volt bözsiuti is, meg nyugdíjprémium, meghát a rezsicsökkentés is mennyire hurrá és akkor ott az ingyenhitel, meg a családok megvédése, meg a hétszemélyes autó és a Rasi fosos pelenkája. Nem kell itt semmin változtatni, mert mi így szeretünk élni. Olyan jó nézni, ahogy gazdagodik az ország. Ahogy hasítanak a családok, mint a kurvaélet. Az a néhány család. Majdcsak sorra kerülünk mi is. Tuti. Addig meg tapsikoljunk boldogan Tarlós kartárs cukimuki fenyegető kijelentéseinek, mert az kurvára megy nekünk. Beszarás.
adrenalink
@Eladott Ország: 10:18-ra Mért Olga a legesélyesebb? Mert van 2 csöcse? Látom, most politikában ez a menő...:-)
Eladott Ország
Miért ne. Párizs és Róma jelenlegi polgármestere, Anne Hidalgo, és ‎Virginia Raggi szintén nők. Fakocka Tarlós meg olyan műszaki talentum, hogy a BME-ről kirúgták és Győrben végezte el a főiskolát, azt is nagy nehezen.
lusta
@Eladott Ország: Rossz példa. A női mivoltukon kívül azért korábban mindkét hölgy képviselő is volt, Anne Hidalgo meg helyettes is volt. Van némi szakmai tapasztalatuk, gyakorlatuk.
adrenalink
@Eladott Ország: Olga + magyar nyelv irodalom népművelés szakos...:-)
Azt nyilatkozta:el tudják képzelni, hogy Orbán Viktort kérdezem?
Olga! Egy főpolgi nem kérdez, hanem fővárosi érdeket próbál érvényesíteni!!!
Ő már Simicskát is szerette volna kérdezni, de ez még a Hírtv-ben sem gyütt össze neki...
lampa laz
@Eladott Ország: asszem félreértettél, én nagyon szeretném, ha ezt paprikajancsi seggnyaló, bunkó pityut valaki kib**-há a fészkéből. Csak félő, h a 3 jelölt egymást fogja ledarálni még mielőtt komolyra fordulna a kampány. Ismerjük az ellenzék széthúzását folyamatos acsarkodását és ezek mind a jelöltjeik kárára fog visszaütni. Valami hasznos, fület megkapó programot nyomnának a kezükbe, h aki hallja felfigyeljen rá. Az ilyen -szomszédok egymásközt- beszélgetések alapján nehéz lesz kiválasztani a legjobbat. Én vidéki vagyok még sem mindegy, h ki lesz a főváros főpolgármestere. Egy pár választáson most már túl vagyunk, és jó lenne ha végre az ellenzék a fideszt győzné le és nem egymást. Ez a tróger narancsoshad úgyis minden erejével azon fog dolgozni, h kicsinálja az ellenjelöltet. Olyat kell nekik támogatni aki bírni fogja ezt a hatalmas nyomást és minden rágalmazást tudjon visszarúgni rájuk, ne h megint az utolsó 100 m-n kelljen új jelöltet beállítani, mert az előző kihullott...
Eladott Ország
@adrenalink: @lampa : Kérdés az, miért akkora probléma Kálmán Olga indulása? Hiszen az előválasztáson indul és ha jól tudom, az a terv, hogy aki megnyeri az előválasztást, az indul Tarlóssal szemben. Ha nincs elég induló, azért megy a javeszék, hogy nincs kire szavazni. Most van kire és nem is rossz jelöltekre. Szólnak érvek Karácsony Gergely és Kálmán Olga mellett is – a harmadik versenyzőről nem tudok eleget ahhoz, hogy véleményem legyen – és nem is túl késői Kálmán Olga indítása, hiszen őt már nem kell felépíteni a nulláról. A budapestiek dönthetnek, melyik jelöltben bíznának jobban. Azt értem, hogy fideszéknek mi ezzel a bajuk. Kálmán akár befutó is lehet és vele nem lenne olyan könnyű dolga a kormánynak, mint a nem éppen acélos jellemű Tarlóssal. Azt pedig nem lehet előre tudni, hogy melyik jelölt lenne alkalmasabb a főváros vezetésére. Az nem érv, hogy egy újságíró nem ért hozzá, hiszen nem is kell értenie. Ahhoz kell értenie, hogy a lehető legjobb szakemberekkel vegye körül magát. Egyetlen főpolgármesternek sem az a dolga, hogy megvalósítsa önmagát, hanem az, hogy a város érdekeit szolgálja. Mindenesetre biztos vagyok abban, hogy Kálmán Olgáról naponta fognak súlyos titkok kiderülni. Alighanem nővé operált férfi, melegházasságban él, de legalábbis egy kulák malmos felesége volt. A fidesz nem fogja megcáfolni önmagát, azt fogják csinálni, amihez mindenkinél jobban értenek: mocskolódnak, uszítanak, hazudnak, karaktergyilkolnak, zsarolnak, fenyegetnek. A kérdés az, a budapesti emberek bevihetők-e abba a zsákutcába, aminek a végén csak egy óriási fidesz plakát van, vagy túl tudnak lépni a "kivelvanaferi" kérdéskörön és az eszükre és a szívükre hallgatnak, amikor választaniuk kell. Meglátjuk.
Az a baj,hogy mindig van valami baj...
youtu.be/86mcFm2-rxE
Eladott Ország
@lusta: Mi a gond Kálmán Olgával? ...igaz Orbánisztán népe nem szokott hozzá olyan emberekhez, akiknek van önálló gondolatuk és ne adj Isten képesek szakemberekkel együtt dolgozni a fővárosért az országért! Szánalmas a fidess-nyaloncok érve, miszerint Kálmán Olga szakértelme ...stb ! Tessék nekem mutatni a csúti suttyó körül szakembert ! ... a magyar birkák szó nélkül tűrtek, az előző ciklusban BalogZotyát a diósgyőri betanított esztergályosból lett református lelkészt akit a csúti egészségügyért és oktatásért felelősnek nevezett ki ! Kásler bolond professzor?...ennyike, mondaná drogosTompi ! ( a csengeri örökös Kósa Laller, Rezsiszilárd ) és a többi...
adrenalink
@Eladott Ország: Nekem csak az a gondom Kálmán Olgával, hogy az őt futtató Gyurcsányhoz hasonlóan ő is hazudik!
mandiner.hu/cikk/20190606_kalman_olga_par_hete_meg_nem_akart_fopolgarmester_lenni
Meghallgattam a vitát, ott is rákérdeztek erre, elég zavaros választ adott...
Más! Annyiszor olvasom, hogy Balog Zoltán egy betanított esztergályosból lett lelkész. Vettem a fáradságot, elolvastam az életrajzát. Gimnáziumban érettségizett, ami ugye szakmát nem ad. 1 évig esztergályozott, 1 évig szoc otthonban dolgozott, aztán szerzett 2 diplomát. Mással is előfordult már, hogy érettségi után nem rögtön az egyetemen folytatta:-) Nem ez a legnagyobb gond vele...
Aki Én
@Eriksson: Tarlóst meg az orbán banda instruálja.
lampa laz
@Eladott Ország: ha valaki, én tényleg nagyon örülnék Kálmán Olga nyerésének mert értelmes, széles látókörű, tájékozott, mindkét politikai oldalt ismerő. Szükség lenne arra, h a nők is helyet kapjanak végre és megmutassák, h vezetésre képesek. Ez nem tanult szakma, hanem választott tisztség. Hogy nem lesz könnyű dolga ezzel a szemét bagázzsal annak aki nyer, az biztos. Ezért azon kell dolgozni az ellenzéknek, h minél több kerületbe nyerjenek, mert nem mindegy, h hány fideszes polgármester ül majd a fővárosi közgyűlésbe.
emerencia
@Eladott Ország: ma 6:36-ra Jól írod, az a baj, hogy a fide§§nek csak ez az egyetlen tudománya: "A fidesz nem fogja megcáfolni önmagát, azt fogják csinálni, amihez mindenkinél jobban értenek: mocskolódnak, uszítanak, hazudnak, karaktergyilkolnak, zsarolnak, fenyegetnek." Nemcsak Budapestre, hanem a teljes hazánkra ráférne már végre egy normális vezetés. Szurkolok a Budapestieknek, hogy sikerüljön KG-t vagy KO-t megválasztani, akik a furanevű momentumossal összefogva élhetőbbé tehetnék a várost. Ezzel az egész országnak megmutathatnák, hogy igenis van kiút az orbánista fasisztoid mentalitású rendszerből.
Eladott Ország
@adrenalink: ma, 07:17; Balogról távozásának fájdalmáról már Arany János is megemlékezett Ágnes asszony c. versében: "Oh! irgalom atyja, ne hagyj el." A június eleji Ünnepi Könyvhéten meg izgatottan várjuk a világ legrövidebb könyvei sorozatban Balog Zoltán "Miniszteri sikereim" c. visszaemlékezésének megjelenését.Tökéletes báb volt, amit Kásler Miklós után talán visszasír a kormány. Micsoda fejlődés a szóvirágokban, és az elvekben; Balogh páter még az irgalmat emelte ki a betegek gyógyításában, Kásler főemberi erőforrás már betegoldalról a tízparancsolat megtartását ahhoz, hogy meg se betegedjünk.
Eladott Ország
@fideszes gyökér: tegnap 23:22; írod: "lófaszt szeretnék a szétrepedt fideszes picsájába!" Itt van a tűzfalszépészeti remekmű, a nagy kékeres, a fidesz hátsójába...
uploads.disquscdn.com/images/2922c73095b4f83075a556595edb8b50340940f9ffaf7cf6beec8058158e9515.jpg?w=600&h=604
lusta
@Eladott Ország: Az érvekkel van gondom. A többivel meg az ellenzéknek. Ismét előjött az egymás gyalulása. Igen, örülni illenék, minél több értelmes jelölt (Kálmán Olga igen értelmes, lehet, hogy ez a gond egyeseknek vele) induljon az előválasztáson. Sokan ekézik most a DK-t, de kérdem én, miért baj egy újabb és egy még újabb jelölt az előválasztáson? Azt kell sulykolni mindenkinek, mint a nyugati demokráciákban, az előválasztás nyertese mögé mindenki beáll és teljes mellszélességgel támogatja őt. Akkor már nincs kalapból előhúzott titkos jelölt. Akkor már csak egy ellenzéki jelölt van. Amennyiben a pártok részéről a támogatás őszinte, akkor a választó ezt elhiszi és ő is támogatni fogja. Ilyen egyszerű.
RonaGyuri
@adrenalink: ez még így is eggyel több, mint sok hozzád hasonló férfinek, akinek a lényeg az egyetlen pöcse! =))
Eriksson
@lusta: Támogatnám K.Olga előjelöltségét, de mi a biztosíték arra, hogy nem úgy fog-e reagálni számára kellemetlen kérdésekre, ahogy Tarlóssal szemben?
"Maga minden nőt így szokott sértegetni, vagy csak én érdemlem ki magától."
lusta
@Eriksson: Sajnos nem vagyok jövőbe látó.
adrenalink
@RonaGyuri: 11:57-re Közvetlenül nem vagyok érintve a főpolgiválasztásbande, de meghallgattam a vitát. Olga mert nagyot álmodni! Jövő nyárra légkondicionált metrót, 1 év alatt teljes elektromos buszparkot. Legszimpibb a 3 nevű volt (ha érdemes lesz, majd megjegyzem a nevét), aki azt mondta, hogy a várható bevétel ismeretében tud majd konkrétan nyilatkozni a fejlesztésekről, de pl. kevés ráfordítással már rövid távon is lehetne olyan ésszerűsítéseket bevezetni a közlekedésben, ami pozitívan hatna a lakosságra.
Szóval, így az első vita után, szavaiddal élve a pöcsöm sem tudja, ki le lenne a legalkalmasabb kihívó:-)
Eladott Ország
@adrenalink: Fakocka Tarlós Istvánról két dolog jut eszembe. Egy: minden reggel amikor "munkába" viszi a luxus autó, akkor a lakásától a hivatalig a közlekedési lámpákat zöldre állítja a rendőrség, nehogy várakozni kelljen, mint a többieknek. Kettő: egy nyilatkozat, amikor nyáron a bp.-iek a metróban 33 fokos hőség miatt panaszkodtak, mert ugye a légkondi minek a parasztnak,( ennyi pénzért nyugodtan befért volna a légkondi is) akkor gúnyosan megjegyezte büfékocsi nem kéne.
adrenalink
@Eladott Ország: Szerintem a zöldre állított közlekedési lámpák Tarlós útvonalán városi legenda:-)
Azért, mert vidéken élek, szoktam olvasni/hallani a fővárosiak gondjairól. Taplós nem csak a légkondi miatt szólt be
444.hu/2017/07/27/alapbol-is-alig-hasznaljak-mozgasserultek-a-metrot-mondta-tarlos-arra-a-kerdesre-hogy-miert-nem-akadalymentesitik-a-3-as-metro-osszes-allomasat
Eriksson
@durbincs: Az erős kiképzés ellenére sem valószínű.
Eriksson
@adrenalink: Ebben az esetben azt kell figyelni, hogy ki, mit mond. Minél többet ígér, annál kevésbé szavahihető!
A fantázia határtalan, a lehetőségek végesek.
adrenalink
@Eriksson: Úgy veszem észre, egyelőre nagy az a mellény Olgára! Azon jót mosolyogtam, amikor kijelentette, hogy egy Orbánnal folytatott vitában majd közli vele, hogy "miniszterelnök úr, maga nekem nem a főnököm" Oszt akkor mi van? :-)
Hallgattam egy beszélgetést, politológusok? újságírók? nem emlékszem. A lényeg, hogy ha ellenzéki főpolgi lenne, csak Orbánon múlna, hogy mikor fogadja először. Emlékszem 1x nem Orbánnak tetsző nagykövetet telepített valamelyik ország Bp-re. Hetekig nem tudta átadni a megbízólevelét Orbánnak...
Eriksson
@adrenalink: Itt valóban elszámolta magát Olga. Egy főpolginak nem a szavak emberének kell lennie, hanem rátermettség, önálló cselekvésképesség és erő kell, hogy jellemezze. Orbán nem fog leülni vele beszélgetni, a kérdéseire válaszolni, mint a riportalanyai.
adrenalink
@Eriksson: A választásokig még van idő, hogy az őt körülvevő szakértők faragjanak rajta. Reméljük nem fogpiszkáló lesz a végeredmény...

A székely farag egy nyárfát az udvaron.
– Mi lesz abból édesapám? – kérdi a fia.
– Kocsirúd. – feleli az öreg.
Egy óra múlva megint arra megy a gyerek.
– Mi lesz abból édesapám?
– Fejszenyél.
Megint egy óra múlva:
– Mi lesz abból édesapám?
– Fogpiszkáló, ha el nem baszom.
Eriksson
@adrenalink: Találó a vicc :)))
Egyebekben meg képzeld el, hogy néz az ország lakossága ezekre az elrugaszkodott tervekre.
Amikor feszt arról van szó, hogy mekkora a szegénység szana-szerte, ezek merészelnek ígérni légkondis metrót, villamosbuszt, olcsónál is olcsóbb tömegközlekedést, bubit meg fityfenét.
Valahogy nem találom a tisztesség logikáját.
adrenalink
@Eriksson: Szerintem 2019-ben ezek nem luxus igények, főleg egy fővárosban. Én tizenpár évvel ezelőtt légkondis metrón utaztam Barcelonában. Csak nem stadionokra, család-barát-haverok zsebének kitömésére kellene fordítani a befolyó pénzeket!
Eriksson
@adrenalink: Valóban nem luxus igények. A vidékiek meg járjanak gyalog, mert úgy éri őket a friss levegő.
De nem is erről van szó, hanem az örökösen emlegetett szegénység. Most vagy ne követeljük a főváros összkomfortját minden egyes lakója részére, vagy ne emlegessük a hozzájuk képest valóban szegénységet.

Spanyolországban gondolom minden rendben a főváros-vidék relációban.
adrenalink
@Eriksson: Barcelona csak a 2. legnagyobb város. Ja, és a távolsági buszok is szép tiszták, és légkondisak voltak. Biztos, hogy ott sem fenékig tejfel az élet, meg nincs mindenkinek kolbászból a kerítése, de mint túrista én csak ámultam-bámultam.
Eriksson
@adrenalink: Bocsi, közben kapcsoltam. Barcelona nem a spanyolok fővárosa, hanem a katalánoké.
Csodálatos élmény lehetett megtapasztalni, hogy vannak a mi városainknál különbek is.
adrenalink
@Eriksson: Persze élőben látni, amit könyvekből innen-onnan összeszedtünk, hogy meg akarjuk nézni tényleg felejthetetlen volt. De, amire nem tudtunk felkészülni, és csak lestünk ki a fejünkből, hogy ott az emberek jókedvűek, mosolygósak, segítőkészek. Bementünk egy kis dohányboltba. Középkorú eladó hölgynek fülig ért a szája, jókedvüen dudorászott. Itthon meg ha rámosolygok egy ismeretlen emberre az utcán, azt hiszik hülye vagyok...
Eriksson
@adrenalink: Én nem általánosítanék.
Az embereknek van hangulata. Hol jó, hol rossz. Ki kell fogni. :)))
Katalónia pedig összességében nem annyira jókedvű mostanság. A politikusok mindig keverik.
adrenalink
@Eriksson: Persze. Mifelénk az emberek sokszor barátságtalanok, ingerlékenyek, pedig nem is a legproblémásabb helyek közé tartozunk.:-(
Eriksson
@adrenalink: Ez így igaz. De a kapcsolatokat nagyban befolyásolhatja a magunk hangulata is. Próbáld csak ki: Ha valamely ismeretlenre rámosolyogsz, ő vissza fog mosolyogni.
adrenalink
@Eriksson: Én alapból optimista vagyok, sokszor még a komoly dologhoz is viccesen állok hozzá, aztán, ha nagyon nem találok partnereket, én is elszontyolodok:-) Pedig szoktam mondani, hogy a jókedv fél siker.
Eriksson
@adrenalink: Tökéletesen igazad van! Én magam is így szoktam hozzáállni a dolgokhoz. Az optimizmus mindenek előtt. És főleg nem prejudikálni.
Aki Én
@Eriksson: 12:06 Te ebben a párbeszédben Olgánál láttad a hiányosságot?
Eriksson
@Aki Én: Melyik párbeszédre gondolsz?
De mindegy is. Aki dehonesztálónak érez bármi ellene irányuló támadást, és azt a nőiségével próbálja hárítani... Nem igazán való a közéletbe.
Aki Én
@Eriksson: Az nem való a közéletbe, aki büdös suttyó bárkivel, különösen ha közéleti támában kérdezik, különösen egy nővel. Az a hülye, aki ezt némán tűri.
Eriksson
@Aki Én: S az milyen, ha valaki többletelnézést vindikál magának csak azért mert nő? A politika nem az a hely.
Aki Én
@Eriksson: Ezt már csak te gondolod.
(nem az idegenszó készletedet kellene bővíteni)
Eriksson
@Aki Én: Bocsi. Én a "büdös suttyó"-t nem értem.
csak úgy....
@Eriksson: kicsit furán vindikálsz ;) , rád dölt az idegen szavak szótára ?
csak úgy....
@Eriksson: magyarúl nem megy már néked, ... lásd a "büdös suttyó" ,de külföldiül,egyre jobban bozseválsz ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.