A miniszterelnök fia egyelőre nem tagja az elit alakulatnak, ahhoz további kiképzésre van szükség, de az alapkiképzést náluk teljesítette.

Katonai esküt tett június elején Szolnokon Orbán Gáspár, Orbán Viktor miniszterelnök fia.

Az Index most azt írja, a szolnoki MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, ahol Orbán Gáspár az alapkiképzését teljesítette a Magyar Honvédség elit alakulatának számít, és ez a Magyar Honvédség egyetlen különleges rendeltetésű szervezete.

A dandár a legmodernebb fegyverzettel van felszerelve, és azért hozták létre, hogy olyan speciális feladatokat is végre tudjon hajtani, amelyekre a hagyományos katonai alakulatok nem képesek.

Elitalakulatnál képezték ki Orbán Gáspárt

Az itt szolgáló katonákat szárazföldi, légi és vízi bevetésekre, rohamlövész feladatokra is kiképzik. Egy részük búvárkiképzést is kap, így kutató-mentő műveletekben is részt tud venni. Az alakulat tagjait felkészítik kábítószer-ellenes és terrorizmus-ellenes műveletekre, túszmentésre, humanitárius segítségnyújtásra, propagandatevékenységre, biztonsági-segítségnyújtásra, különleges felderítésre. A dandárt azért hozták létre, hogy Magyarország a békefenntartó, válságkezelő műveletek mellett a NATO-doktrínákban meghatározott különleges feladatokban is szerepet tudjon vállalni.

Orbán Gáspár egyelőre nem tagja az elit alakulatnak, ugyanis áprilisban vonult be Szolnokra, ahol azt a hathetes alapkiképzést teljesítette, amit az összes többi szerződéses katonának kell az országban. Ahhoz, hogy valaki a szolnoki különleges dandár tagja lehessen, további kemény kiképzésre van szükség.

Orbán Gáspár a június 7-i eskütétel után vált szerződéses katonává, és azt egyelőre nem tudni, hogy a miniszterelnök fia hol kezdi meg szerződéses katonai szolgálatát, mert erről kevés információ van. A Honvédelem.hu korábban azt írta, hogy a Szolnokon most esküt tett 22 katonát különböző helyekre vezénylik: Budapesten, Debrecenben, Szentesen, Győrben állomásozó alakulatoknál kezdik meg szolgálatukat, de olyan is lesz, aki Szolnokon marad.

Forrás: YouTube / Szolnok Televízió 

(index.hu)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
Gyorsan sztárt kell belőle csinálni,mert ki kell nevezni testőrnek,elvégre annyira elit alakulat,hogy neki alakult.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Ebből a ribizliből csak operett katona lesz semmi más, az apja is a hűvös ezred irodában írnokként tengette a napjait Zalaegerszegen !!!
Clavigo
@papa.49: Kettős beosztásban szenvedett..irnok ( alegcsókosabb szarháziként) és " társadalmi kapcsolat ".. Kemény élet lehetett..
papa.49
@Clavigo: utálták is a katona társai rendesen a ,,törtetőt,, felfelé nyalt lefelé taposott, úgy ahogy tanulta !!!
picike1
@Jozefina: játék az élet hát jászd jól a szerepedet - akkor már valaki vagy
csipetke
Vajon mire képezték ki a szektatulajdonost? Itt a puska Jóska.Ha birod fogni 5 percig,akkó kivagy képezve,oszt jóvan.Ahogy elnézem a kis nyikhaj képét,nemtom jó-e valamire.Esetleg elrettentő példának,mint az apja
nezelodo
Na basszus, lehet, hogy a Harry herceget akarják utánozni, és megmenti majd a világot, ha az apjának nem is sikerült a gaz Soros miatt! Csak az a néhány száz év uralkodói tapasztalat ami hibádzik a famíliában, honnan lesz megvásárolható? Na majd a Lölö megoldja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.