Tavaly decemberben végén, az éj leple alatt bontották le és szállították el a Kossuth tér sarkáról Nagy Imre volt miniszterelnök szobrát, hogy vizuálisan teljessé tehessék a Horthy-korszak visszatérését a Parlament elé. (Hasonló okok miatt távolították el a Forradalom lángját is korábban a térről.)Varga Tamás - addig a Parlamentre néző - Nagy Imre-szobrát a Margit híd lábánál, a Képviselői Irodaháznál állították fel. Nem avatták újra, egyszerűen csak levonultak a munkások. A mártír miniszterelnök halálának és újratemetésének az évfordulóján ugyanakkor többen is koszorúztak a szobornál. A kormány nevében Kásler Miklós, Budapest nevében Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, koszorút helyezett el Csárdi Antal az LMP és Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője, és megemlékezett a mártír miniszterelnökről egyebek között az Alkotmánybíróság, a Kúria és a Honvédelmi Minisztérium is. A szobor elköltöztetéséről döntő Kövér László személyesen nem jelent meg,

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Volt képük hozzá! Tényleg ennyire cinikus ez a menazséria?
tudode
Ha már az éj leple alatt dobta ki ŐFÉLESÉGE Nagy Imre szobrát, az éj leple alatt illett volna a júdás koszorúkat oda hányni!
.
És ha már a Kossuth teret Horthy térré alakították, legalább fel kellene másznia a fehér lóra annak, aki meghamisítja a történelmet!
.
------ Nagy Imre lecserélésével teljessé válik a Horthy-korszak visszatérése a Kossuth térre
.
444.hu/2018/12/07/nagy-imre-lecserelesevel-teljesse-valik-a-horthy-korszak-visszaterese-a-kossuth-terre
.
!!!
Commenter
Menjenek inkább Kenderesre és ott koszorúzzanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.