Az MSZP szerint Nagy Imre baloldaliságát nem tudja megbocsátani a jelenlegi hatalom, ezért száműzte a forradalom miniszterelnökének emlékét.

MSZP: Nagy Imre baloldaliságával nem tud mit kezdeni a jelenlegi hatalom

Nagy Imre mártírhalált halt miniszterelnöknek és társainak 1989. június 16-i újratemetésének harmincadik évfordulója alkalmából kiadott közleményében az MSZP azt írja, hogy 1956-ban a magyar nép nemet mondott a diktatúrára és hitt abban, hogy változtathat a sorsán és elérheti a vágyott szabadságot, jólétet és a demokráciát. Ezeknek a közös céloknak az elérése érdekében Nagy Imre volt az, aki vállalta a történelmi feladatot és a magyar nép oldalára állt.

A közlemény hangsúlyozza: miniszterelnökként volt benne bátorság, hogy Magyarországot a szabadság és a demokrácia útjára vezesse és nemet mondjon a zsarnokságra. Nagy Imre a forradalom leverése után sem volt hajlandó megtagadni a szabadságharc értékeit, inkább meghozta a legnagyobb áldozatot és vállalta a halált.

Az MSZP szerint 61 évvel Nagy Imre és mártírtársainak kivégzése után azt kell látnunk, hogy 1956 történetét a ma hatalmon lévők újra akarják írni, már ott tartunk, hogy ki akarják törölni a történelemből a nemzetért mártíromságot vállaló politikust.

„Nagy Imre baloldali volt és demokrata. Ezt a baloldaliságot nem tudja megbocsátani a jelenlegi hatalom, ezért száműzte Nagy Imre emlékét az állami megemlékezésekről, ezért tüntette el a Forradalom lángját a Kossuth térről, most pedig ezért számolja fel az 1956-os Intézetet” – írja közleményében az MSZP.

Az ellenzéki párt szerint az áldozatok emléke előtti főhajtás mellett emlékeztetni kell az Orbán-kormányt, hogy nem válogathat 56’ hősei közül! Nem temetheti el a forradalom és szabadságharc miniszterelnökének szellemiségét!

Hírklikk

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A Putyin seggét nyaló Orbán-konda nem tud mit kezdeni egy olyan vérbeli kommunista emlékével akiben élete utolsó napján is maradt tartás és gerinc.
justhpeter
A Putyin seggét nyaló Orbán-konda nem tud mit kezdeni egy olyan vérbeli kommunista emlékével akiben élete utolsó napján is maradt tartás és gerinc.
tudode
Vannak emlékeim a Horhy rendszerről, a Rákosiról, a Kádárról, de ilyen lélekromboló kormánya még nem volt ennek az országnak, amely felér a lélek terrorizmussal, azaz ŐFÉLESÉGÉBEN jogosan dúló félelemmel, mert annyi ROSSZ FÁT TETT az ország tüzére, hogy egyetlen egy menekülési útja maradt a vitatható, mindenáron való győzelme!
.
Amelyre ha lenne független hatalmi ág bünti járna:
.
www.okri.hu/images/stories/kutatok/nagylaszlo/nl_koznyugalomellbcs_2008.pdf
.
Lehet válogatni:
.
www.google.com/search?q=k%C3%B6znyugalom+megzavar%C3%A1sa+btk&oq=K%C3%B6znyugalom+&aqs=chrome.2.69i57j69i65j35i39j0l3.6255j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Sőt mindannyian fizetjük az izgatásunkat, hiszen a hírhedt kommunikációra
.
----- Rogán Antal immár teljesen szabad kezet kapott a pénzköltésben
.
www.hirstart.hu/hk/20190607_rogan_antal_immar_teljesen_szabad_kezet_kapott_a_penzkoltesben
.
Egyik balhét a következő balhéval fednek el az állampolgárok nyugalmának megzavarásával, félelemben tartásával!
Macskaszem
Ha nem tud vele mit kezdeni, ne menjen koszorúzni csak azért, mert úgy gondolja, hogy a népnek ez tetszik majd.
A véleményét tudjuk onnantól, hogy a szobrát Horthyra cserélte.
Eladott Ország
'56-nak egyetlen feladata maradt a focializmusban, a kivégzettek újratemetése indította be Orbán Viktor fényes pályafutását. Ellopták a pénzeket, ellopták a jövőnket, most lopják a múltunkat. Tudjuk ki keveri a szart: uploads.disquscdn.com/images/a834408988e630fa8122a3b2c9f52c0a5ac3a61bfffed990bff773ebe8f72a24.jpg?w=600&h=429
@zmeg, tényleg nincs olyan porszeme az országnak, amit ez a geci ne nyúlna le. Csak idő kérdése, és mehet bármi a levesbe, mi meg szájtátva nézzük.
nezelodo
Azért elgondolkoztató, hogy Nagy Imre és mártírtársainak a temetésén a kommunisták agyagba döngölését kiabálta Orbán, pedig feltételezhetően tudta, hogy a mártírok akiknek a temetésével ismerté vált, kommunisták voltak. Persze ha ezt komolyan gondolta, egyúttal saját magát és a családját is agyagba kellett döngölni. Lehet, hogy elmagyarázták neki ezért a zavarodottság?
kereső
Nagy a baj- mert az mszp sem tud mit kezdeni Nagy Imre baloldaliságával!!! és főleg nem az elvi,gerines kiállásával- a fidessnek nem is kell/ene, mert semmi köze hozzá, ahogy 56-hoz sem, és mára már beigazolódott, hogy a rendszerváltáshoz sem. Nem tudom honnan az "urban legend"- de azt mondja a küdzöb rádió, hogy orbánnak nem a rendszerrel volt baja, hanem azzal, hogy nem ő ül kádár székében.
Most egy kicsit már tovább ment: nem kádár székére vágyik- azt egyébként megszerezte , hanem horthy poziciójára. Aztán meg a határ csillagos ég, vagy a királyi korona.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.