Kiderült, hogy ez nem egy új béremelés, hanem az a 8 százalék, amelyre még 2016-ban vállalt kötelezettséget a kabinet. Az érdekvédők azonnali egyeztetést kérnek.

Kommunikációs fogás? Az "új" egészségügyi béremelést már három éve bejelentették

Azonnali egyeztetést kérnek a kormánytól az egészségügy érdekvédői, miután a Magyar Közlönyben megjelent pénteken, majd egy nap múlva Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár is bejelentette: 8 százalékkal emelik a szakdolgozók és a védőnők bérét.

Azóta az érdekvédők számára az is kiderül: ez nem egy új béremelés, hanem az a 8 százalék, amelyre még 2016-ban vállalt kötelezettséget a kormány.

A most bejelentett, júliusi nyolc százalékos emeléssel sem éri el a szakdolgozók mintegy 15 százalékának a fizetése a garantált bérminimumot – ez idén 195 ezer forint –, így ezért most bérkiegészítést kapnak.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Többször meg kell ismételni. Hátha elhiszik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Ki emlékszik már kormányunkban egy három évvel ezelőtti ígéretre?
Akkor lecsillapították egy időre a kedélyeket, most ismét azt teszik.
Miután ez differenciált és bruttó, lesz aki örüljön, ha az eddigi bérét megkapja. Van még pótlék, amit el lehet venni? Mert akkor azt el veszik.
nezelodo
@Nessy: Most meg bedobták, hogy esetleg a közmunkásoknak jövőre emelik a bérét, (választási ígéret), aztán majd jövőre amnéziások lesznek. Amilyen hirtelen eldöntik, hogy nem jövőre hanem azonnal építenek egy stadiont valamelyik szavazatszállító cimbinek a határon túlra, azt a kis béremelést is lehetne azonnal adni, ha komolyan gondolnátok, nem fijjuk?
kereső
Nem tudom ezt hova tenni. Mindig csak azt olvasom a fidess állampárt közleményeiben, hogy egyes közalkalmazotti csoportok bére ekkor majd! annyival nő, emekkor meg meg maj amannyival. Aztán amikor megtörténik a "béremelés" az egyik csoportnál- kiderül, hogy elvették a pótlékokat, a cafetériát- és az épült be a bérbe.Igy aztán sokan még kkevessebbet is kaptak ,mint béremelés előtt./mentős,tűzoltó/, másik csoport meg úgy járt, hogy megemelték az óraszámot, nincs helyettesités...,.Közben meg a gyurcsány alatti közalkalmazotti bértábla a kiinduló pont-ezen az istennek sem akarnak változtatni.Igazi közalkalmazotti béremelés emlékeim szerint medgyesy nevéhez fúződik- az tényleg 50%-os volt -és nem csepegtetve ,évekre elosztva, hanem egyszerre-és nem a különböző pótlékok és túlóra dijak terhére.

Ez a mindig majd jövőre-és közben visszamutogat 13 évre, na ez az állampárti beetetés.
Nessy
A híveknek az ígéret is elég! Jó keresztényként fogadják el, hogy majd a mennyek országában megkapják jutalmukat! És addig? Addig Ora et labora! ( Imádkozz és dolgozz!)
advocat
Többször meg kell ismételni. Hátha elhiszik.
nezelodo
@Nessy: tegnap 12:16. Ne adj tippet nekik, mert amilyen szemforgatók, elkezdik árulni a búcsúcédulákat, mondjuk egy kis hazugság lesz az alapegység, amiért egy db kell a vezekléshez! Hú akkor Orbánnak mennyit kellene venni?!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.