Egyre kevesebben tartják alkalmasnak a főpolgármestert Budapest vezetésére a Publicus friss mérése szerint. Ez pedig növeli az előválasztás tétjét.

Publicus: kezd szétporladni Tarlós előnye

Ha lassan is, de kopik Tarlós István népszerűsége – derül ki a Népszava megbízásából készült Publicus-mérésből. A főpolgármestert 2018 decemberében még a budapestiek 59 százaléka tartotta alkalmasnak arra, hogy vezesse a várost, és képviselje érdekeit a kormány ellenében, most viszont a Publicus Intézet szerint már csupán 48 százalék gondolja ezt.

Az előválasztás első fordulójában győztes Karácsony Gergelyről ma 46 százalék hiszi el, hogy sikerrel vezetné Budapestet, miközben decemberben ez az arány 41 százalék volt. A Publicus szerint a DK jelöltjét, Kálmán Olgát most 37 százalék tartja alkalmasnak a főváros irányítására, a Momentum favoritjában, Kerpel-Fronius Gáborban a budapestiek 26 százaléka bízik.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Nem csípem Tarlóst. De van gazdája, aki korábban kijelentette, ha nem Tarlós marad, akkor megszünteti a főpolgármesteri posztot.
Kíváncsian várom a fejleményeket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
elég szomorú látkép, hogy lenne olyan aki erre a bunkó, önelégült fráterre szavaz !
Csizmás Kond
...az attól függ ki honnan nézi...és miért.
Aki Én
@Csizmás Kond: Te például Romániából.
görbetükör
Nem csípem Tarlóst. De van gazdája, aki korábban kijelentette, ha nem Tarlós marad, akkor megszünteti a főpolgármesteri posztot.
Kíváncsian várom a fejleményeket.
kokopelli
...megkapta a "Balett Intézet"-et a főnökétől vagy nem? Esetleg a "fakocká"-val
fizetett,mint ereklyével? (;-))
amaramaistanna
Kerpel-Fronius Gábort, még kevesebben ismerik, lesz ez még jobb is... a három jelölt közül őt támogatom...
Peller Anikó
Ez elég szomorú hír. Nagyon sajnálatos, hogy az előnye porlad.
idppp
Ki és honnan veszi, hogy az előválasztás első fordulójában Karácsony lett a győztes! Szeintem és a többség szerint Kálmán Olga! A többi közvéleménykutató szerint is magasan ő vezeti a listát, Karácsony csak mögötte kullog! Neki előbb a kerületével kellett volna megbirkóznia, de az is nagy falat volt a számára! El tudja valaki képzelni, hogy ő megfelelő tárgyalópartner lenne Orbánnal szemben? Keresztben lenyeli, megeszi reggelire, Karácsony ehhez nem képes felnőni! Aki mindenre jó, az nem jó semmire sem! Miniszterelnök, polgármester, főpolgármester? Nevetséges! Szimpatikus, de kis képességű, nem egy karizmatikus egyéniség, sőt nem is egyéniség, ellentétben Kálmán Olgával, aki az Egyenes Beszédben párszor már feltörölte a padlót Tarlóssal! Bizonyítva, hogy nem csak okosabb, képzettebb, rátermettebb, hanem a főváros dolgait is jobban ismeri, mint a csak nyugdíjasnak kiváló Tarlós bácsi!
terlasz
A Publicus 1 mandátumot jósolt a DK-nak, 4 lett belőle. Nem érdemes odafigyelni az MSZP házi közvélemény-kutatójára. Becsapják saját magukat is.
simmering73
Tegnap a benézőpont még arról böfögött, hogy Bunkópityubácsi elsöprő népszerűsége miatt kár is választást csinálni.
Sámannus
Spítyu a metrószaki nagy rúdtáncos.
Csizmás Kond
Ez mese, míg ezek a mitugrászok lesznek az ellenjelöltek addig Tarlósnak nem kell izgulni.
tudode
Na így jár az az ország, amely fizimisKÁRA, pofagolóKÁRA adja a voksát szinte minden szinten, nem a TUDÁSRA, amelyből akkora KÁRA származik, hogy a történelem adja az orbitális frászt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.