Sikertelen lesz globálisan az Európai Unió, amennyiben "nem hajt végre hajtűkanyart migrációs politikájában", ugyanis a bevándorlóáradat megállítása nélkül nem garantálható a kontinens biztonsága és versenyképessége – jelentette ki Szijjártó Péter a tagállami külügyminiszterek hétfői luxembourgi ülésének szünetében.

Szijjártó szerint természetesen minden a bevándorláspolitikán múlik

Sajtótájékoztatóján a külgazdasági és külügyminiszter arról számolt be, hogy az ülésen főleg a közös kül- és biztonságpolitika hatékonyabbá tételéről és az EU globális stratégiájáról volt szó.

Utóbbi kapcsán kiemelte, hogy a migrációs folyamatok menedzselése helyett azok megállítására lenne szükség, ellen kell állni minden olyan nyomásnak, amely Európa bevándorlókkal való elárasztásával járna.

Sérelmezte emellett, hogy rendkívül lassan halad a szabadkereskedelmi szerződések megkötése több fontos világgazdasági szereplővel, ami az uniós versenyképesség romlásával jár. Úgy vélekedett, hogy a különböző "szocialista típusú gazdasági javaslatok", például az adóharmonizációról és az adósság-közösségiesítésről szóló tervezetek elfogadása is akadályozná a versenyképesség erősödését.

"Ezek bevezetnék a szocializmust az Európai Unióban, ezért ellenük vagyunk. Mi sokat éltünk szocialista diktatúrában, és nem kívánjuk azt vissza" – fogalmazott.

A tárcavezető figyelmeztetett, hogy az EU "külső és belső kioktatásai" nem vezetnek együttműködéshez vagy partnerséghez, így amennyiben ezek tovább folytatódnak, a kontinens sem versenyképes, sem biztonságos nem lesz.

"Előbb-utóbb mindenkinek elege lesz abból, hogy Brüsszelből akarják megmondani, ki hogyan éljen a világ távoli pontjain" – húzta alá.

Szijjártó végül szólt azon törekvésekről is, amelyek szerint az uniós tagállamoknak át kellene térniük a minősített többségi döntéshozatalra a külpolitika terén. Mint mondta, ezt a magyar kormány minden létező fórumon ellenezni fogja, s ezzel nincs egyedül, mivel az egyhangú szavazás elengedhetetlen az európai egység érdekében.

Hozzátette, Brüsszel számos esetben kettős mércét alkalmaz a harmadik országokkal, például Oroszországgal és Kínával kapcsolatban, ugyanis éppen azok az államok kötik a legnagyobb üzleteket velük, amelyek a leghangosabban bírálják őket, illetve azokat, akik nem kritizálják előbbieket elég hangosan.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy az amerikai Magnyitszkij-törvény uniós változatának bevezetése "lopakodó módja" lenne a többségi döntéshozatal megteremtésének. Az EU-nak inkább a párbeszédre, konstruktivitásra kellene helyeznie a hangsúlyt, különösen mivel az ilyen szankciós rezsimek nagy része alapvetően sikertelen volt.

Szijjártó Péter a külügyminiszteri ülés alkalmából kétoldalú tárgyalást folytatott holland és osztrák kollégájával.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Petike...,,,te hülye vagy . Ekkora lóarccal,,összejöhetnél özvegy Vajnánével...Legelhetnétek együtt,,ekkora lópofával...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Petike...,,,te hülye vagy . Ekkora lóarccal,,összejöhetnél özvegy Vajnánével...Legelhetnétek együtt,,ekkora lópofával...
tudode
A gyakorlati élet azt mutatja, hogy az állampolgárok DISSZIDÁLÁSA, újkori nevén, EMIGRÁCIÓ már akkora gondot okoz, hogy lassan megáll a gazdaság, és a mai plenáris ülésen hangzott el interpelláció formájában, hogy százezret meghaladó harmadik országbeli olcsó munkaerőt csábítanak be az ország működőképességének valamilyen szinten való biztosítása céljából.
.
Volt idő, amikor a GYAKORLATI ÉLETTEL ugyan nem rendelkező, szakbarbár ŐFŐMÉLTÓSÁGA úgy ítélte meg, hogy több millió bevándorlóra van szükség a gazdaság gördülékenyebb működése céljából:
.
----- Orbán Viktor több millió bevándorlót vár
.
www.origo.hu/itthon/20010608orban.html
.
De aztán a Charlie Hebdo békemeneten jött rá, hogy a menekültek nyomorából is lehet zsibizni bevándorlási kötvénnyel, sőt alattomos módon le is lehet GYŐZNI SAJÁT ORSZÁGÁT azzal, hogy kalózként, közjogilag méltatlanúl tabuKÁZIK!
.
Ennek a BEVÁNDORLÁSPÁRTI dilit abba kellene hagyni, mert közeg az idő, szokjanak hozzá, hogy fel kell majd venniük a nyulcsukát, mert amig művelnek Simicska megitélése szerint nettó HAZAÁRULÁS!
csak úgy....
Mondja Peti,közben a mongol vendégmunkás bicskázik a másik meg a lábát veszíti az országút szélin. Fogadjunk,hogy már nem vagytok urai a helyzetnek!? A hittanórán,csak azt jegyeztétek meg,hogy Isten a káoszból...,próbáltátok utánna csinálni...
cikicakk55
Ez a zselézett hajú kakadú pofázik,mikor pont Ők azok akik behoztak az országba 40.000 Török " vendégmunkást" Honnan tudják,hogy azok a Törökök nem abból a 2015-ös 1 millióból van,akiket Törökország Angela Merkell nagysasszony pénzügyi támogatása ellenébe Ördogán megállított? Lehet,hogy az összes itt volt Magyarországon a Keletinél. A Törökök sem hülyék,hogy a dolgozni akaró embereiket elengedjék. Nem állnak olyan jól,hogy csak úgy kiengedjék az aranytojást tojó kakasokat. Majd ha elkezdik az asszonyokat,lányokat erőszakolgatni,meg bicskázgatni éjszakánként,akkor mire fognak hivatkozni? Azt egész biztos nem fogják bevallani,hogy az általuk behozott migránsok garázdálkodtak. Majd rákenik a cigányokra,elvégre sötétben minden tehén fekete.
Macskaszem
Azt mondja a moslékagyú, hogy: "Mi sokat éltünk szocialista diktatúrában, és nem kívánjuk azt vissza"
Kérdésem: akkor mi a bánatos lópimpiliért csináljátok vissza durván belemászva az emberek életébe.?
desir62
Hülye peti, akkor mond meg az arogáns tónyónak meg a szipus habonynak fizessék vissza kötvények árát.
csak úgy....
@desir62: szerinted kötvényes volt a bicskás? na neee...
Nessy
@desir62: nem! Azt mi fizetjük vissza évek alatt! Meg ahány ezer ilyen. olyan jogcímen ( venezuelai, üldözött keresztény, szépen bekopogott stb)
bevándorlót engedett be pártunk és kormányunk! Drága külügyérünk, maguk olyan hiteltelenek, hogy az sem igaz, amit kérdeznek!
kereső
@Macskaszem: hány éves ez a nyikhaj? Úttörőnyakkendőt hordott max a gulyás" kommunizmusban. "- akkor elmondhattuk, hogy mi voltunk a legvidámabb barakk, és most???
RonaGyuri
ez a barom olyan, mint Dr. Grünstein (gyengébbeknek Svejkből) mindenre ugyanazt a a gyógyszert (naponta kétszer gyomormosás, naponta egyszer beöntés,) használja! =))
Commenter
@kereső: negyven-valahány lehet saccra. De egy oligofrén értelmi szintjét sem üti meg.
kereső
@Commenter: csak azért kérdeztem, mert "olyan sokat élt" az átkosban.Gyerekként ,talán.
kokopelli
@Nessy: Hol vannak a letelepedési kötvényesek?A hamburgi Reeperbahn-on végzik
a nehéz altesti munkájukat? Ki fogja kifizetni a számlát?A fidesz,Vagy a szerencsétlen
melósok nyája?
Commenter
@kereső: amnéziás az átkost illetően.
kereső
@kokopelli: a "szerencsétlen melósok nyája"- ez nem is kérdés. Örömmel-és tapsolva.
Nessy
@kokopelli: Úriember biztosra nem fogad!
kakaósbögre
Milyen érdekes,ez a nagyjából egy páfrány mentális szintjén vegetáló sejthalmaz mindig,mindent jobban tu mindenkinél.Nem is értem miért nem mi vagyunk a világ vezető politikai,gazdasági hatalma.
tulipan
@kakaósbögre: Talán, mert még ennyire mélyre azért, nem süllyedt le a VILÁG!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.