Sok "magyarbarát" politikus van Németországban, akik szeretnék segíteni Magyarországot és úgy érzik, hogy szükség van Európában arra az álláspontra, amelyet Magyarország képvisel, például a migrációval kapcsolatban – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az MTI-nek a németországi Frankfurtban folytatott tárgyalásait értékelve.

Magyarország harminc éve a német újraegyesítéshez lehetőséget teremtő határnyitással járult hozzá Európa és Németország sorsának egy történelmi jelentőségű fordulatához, most pedig azt vallja, hogy "akár határkerítések építésével is meg kell védeni ugyanazt az Európát" – emelte ki az államtitkár.

Hozzátette, hogy

Magyarország a családokat középpontba állító politikájával is "alternatívát kínál" az Európára nehezedő tömeges migrációs nyomással szemben, és a keresztény kultúra megőrzésével, a zsidó-keresztény gyökerek iránti ragaszkodással is hozzájárul ahhoz, hogy "Európa erősebb legyen".

Ezt a felfogást személyes találkozókkal, a kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszéd élénkítésével kell megismertetni.

Fontos, hogy a magyar és a német politikusok minél többet beszéljenek egymással, és fontos, hogy "ne csak a médián keresztül kommunikáljunk, és ne csak a médián keresztül közvetített téves információk és negatív, kedvezőtlen képek alapján ítéljük meg egymást"

- hangsúlyozta Novák Katalin , hozzátéve, hogy éppen ezt szolgálta a Hessen tartományi nagyvárosban hétfőn tett látogatása.

Ismertette, hogy találkozott mások mellett a tartományi kormány európai és szövetségi ügyekért felelős miniszterével, Lucia Putrichhal, akivel a közös európai kihívások mellett demográfiai és családpolitikai ügyekről is tárgyaltak. Mint mondta, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa "nagyon érdeklődő volt, és számos olyan kérdés felmerült, amelyekkel kapcsolatban kiderült, hogy fontos számukra a háttérinformációk megismerése, hiszen így egészen más képet tudnak kialakítani a döntésekről, mintha csak a médiából tájékozódnának".

Telefonon adott nyilatkozatában hozzátette:

partnere "elismeréssel nyugtázta", hogy húszéves csúcsra emelkedett a nők foglalkoztatottsága, a gyermekvállalási kedv és a házasságkötések száma, ami mutatja, hogy vannak eredményei a magyar kormány családpolitikájának.

Novák Katalin elmondta, hogy látogatása alkalmával hivatalba lépett Magyarország új Hessen tartományi tiszteletbeli konzulja, Jürgen Illing, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) korábbi ügyvezető elnöke. Munkája "plusz erőforrás", amely tovább erősíti a Magyarország és Hessen közötti kapcsolatokat a gazdaság, a tudomány és a kultúra területén is – emelte ki az államtitkár.

Arról is szólt, hogy a Nobel-díjas közgazdász és filozófus, Friedrich August von Hayek eszmeiségének terjesztésérése szerveződött Hayek Társaság (Friedrich A. von Hayek Gesellschaft) frankfurti klubjának (Hayek-Club Frankfurt) meghívására előadást tartott az Európát érintő demográfiai kihívásokról és a lehetséges válaszokról.

Az előadást követő beszélgetéssel késő estig elhúzódott rendezvényen a magyar példát, a családközpontú politikát ismertette, rámutatva a többi között arra, hogy 2010-hez képest két és félszer több forrás jut a családok támogatására, amely így a gazdaság teljesítőképességéhez mérten már európai összevetésben is kiemelkedő szintet ér el.

Novák Katalin hozzátette, hogy

ismertette a júliusban induló családvédelmi akciótervet is, amelyet külföldön, így Németországban is nagy figyelemmel kísérnek, hiszen például a négygyermekes édesanyák teljes mentessége a személyi jövedelemadó megfizetése alól Németországban "szinte elképzelhetetlen lehetőség".

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Kovács Attila

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Nosza hozzanak ide is párat, mert itt nincs olyan. Orbán csak a gazdag meg a külhoni magyarok barátja.
Eladott Ország
Tegyük hozzá, az szja-mentességet csak azok a legalább négygyermekes anyák élvezhetik, akik négy gyermek mellett vissza tudnak menni dolgozni, és lesz szja-köteles jövedelmük. Azt a négy gyermeket ugyanis etetni, öltöztetni és taníttatni kell, ami nem két fillér. Arra sem csok-ot, sem más nagyszerű hitelt nem lehet felvenni, így az már a családok pénztárcáját terheli. Amivel persze alapvetően nem is lenne semmi gond, ha a magyarországi alapfizetések felzárkóznának a nyugat-európaihoz, hiszen a lakás és élelmiszer árak egyre inkább közelítenek. Az államtitkár asszonynak persze könnyebb. A kb 1.5 milliós fizetéséből ha elengedik az SZJA-t, akkor már tud fizetni egy baby sittert, aki lerendezi ezeket a tennivalókat, igaz szinte az nevelné a gyerekeit, nem ő. Legtöbb nő saját maga szeretné felnevelni a gyerekeit. A legtöbb apa pedig reggeltől estig dolgozik, hogy meg tudjanak élni. Ez a nesze semmi, fogd meg jól. Ehhez ért igazán pártunk és kormányunk.
infogram.com/haromgyerekes-anyak-szja-mentessege-1h9j6qd783qv4gz
Jozefina
Ennek a perszónának illene tudnia, hogy a német politikusok udvariasak, és valóban politikusok, így nem küldik el melegebb éghajlatra!!!
Eladott Ország
@Jozefina: Addig amíg a német multi milliárdos beruházási támogatást és bértámogatást kap a pártállamtól, addig nálunk semmi baj nincs a demokráciával, és a fidesz nevű bűnöző banda azt tehet amit akar. Néppártot legalább akkora felelősség terheli ebben a kérdésben is, mint minden másban, amit ócska politikai érdekből évek óta eltűrnek a felcsúti szotyolaköpködőnek. Mert hiszen ez volt a cél: hogy az erős, homogén nemzetállamok bármit megtehessenek, és senki nem ugathasson bele a szuverenitásukba. Marad a balkáni, nagypályás maffiózók uralma, az erőskezű zsarnok, akinek az a dolga, hogy mutassa az irányt a saját hermeneutikusan lezárt, külön bejáratú szabadságára és jogaira is ívesen szaró alattvalók tömegének. Akik beveszik, hogy nekik az a dolguk, hogy egyetértsenek a vezérrel, húzzák az igát, fizessék az adót és ne kérdezzenek, ne gondolkodjanak, mert van aki gondolkodjon helyettük. Mondjuk, ez sem annyira a távoli jövő, hanem most történik.
tudode
A németek szerint ami jellemző a gulyás, a kolbász, és az hogy sok a zsebtolvaj:
.
--- Milyen sztereotípiákat ismernek a külföldiek a magyar emberekről?
.
www.youtube.com/watch?v=Z9DyN2TntOo&t=12s
.
Egyáltalán államtitkár asszony szerint ÖSSZEHASONLÍTHATÓ-E a ZSIBI KORMÁNY családvédelmi háborús "akcióterve" azzal, hogy ŐFŐMÉLTÓSÁGA betonteknőkben utazik, és klf. kölcsönök ellenében a nemzet szaporodását, ellenben
.
---- 1,5 millió lakást épít a német kormány
.
index.hu/gazdasag/2018/05/28/nemetorszag_lakasepitesi_program/
.
""""A következő négy évben a német állam 6 milliárd eurót fordít majd lakásépítésre, hogy ezzel kezelje az egyre súlyosabbá váló lakáshiányt - ezt jelentette be Angela Merkel német kancellár a hétvégén. A kormány összesen 1,5 millió bérlakást tervez építeni, emellett pedig adókedvezményekkel és egyéb ösztönzőkkel támogatnák a lakásépítéseket.
Borzasztóan nagy szükség van új lakásokra, ezért a kormány átfogó offenzívát indít
- mondta videóüzenetében a kancellár, aki szerint Németország egyik legégetőbb problémája a megfizethető lakhatás. Németországban valóban eléggé elszabadultak a lakásárak az elmúlt években. Tavaly például a Knight Frank nevű ingatlan-tanácsadó cég listája szerint Berlin világelső volt a lakásárak növekedésében, egy év alatt több mint 20 százalékkal drágultak a lakások, de a cég top 10-es listájára még három másik város, Hamburg, München és Frankfurt is fölfért (ezen a listán Budapest is szerepel, a magyar főváros az ötödik leggyorsabban dráguló ingatlanpiac volt a világon).
A lakásárak mellett természetesen az albérletárak is elszabadultak, amit Berlinben például eddig az albérletárak maximálásával igyekeztek kezelni. Hogy ez hogy működik, arról itt írtunk bővebben. Az új állami bérlakások építése az albérletárak emelkedését is enyhítheti majd. """
.
Hol van ez a magyar anyák prosti törvényétől!
papa.49
Azért én szeretném hallani az igazságot is a németektől, mert a novákszatyor nagyon szeret hazudni !!!
kokopelli
@papa.49: ...azt sem tudják,hogy ki a csaj!Ő is a hátsópados ismeretlen politikusokat említi,aki-
ket senki nem ismer! A Hayekkel meg kissé késő példálódzni,de a Fukuyamát is idézhette volna,
mert az is jól hangzik azoknak akiknek fingja sincs róla,hogy mivel foglalkoztak a fószerok!Utá-
na lehet keresni a "Net"-en,mert a filozófusok nem a földön állnak kétlábbal! (pl.:"Ende der Ge-
schichte" stb...! (;-)))
Eladott Ország
@papa.49: Remélem a németek is rájöttek, hogy szar került a palacsintába és nem várják meg, hogy a szar a nyakig
érjen.
Commenter
@Eladott Ország: A szar már a ventillátorban van, szanaszét csap rájuk is, és még most sem veszik észre...
Clavigo
Vazzzze...ez a kanca,,biztos ,hogy nem a kiszeltünde ??
kereső
"Magyarország harminc éve a német újraegyesítéshez lehetőséget teremtő határnyitással járult hozzá Európa és Németország sorsának egy történelmi jelentőségű fordulatához, most pedig azt vallja, hogy "akár határkerítések építésével is meg kell védeni ugyanazt az Európát" – emelte ki az államtitkár."- katalin kedves, éppen most radirozzátok ki Magyarország történelméből azokat a poltikusokat/ Németh Miklós,Horn Gyula/ ,akik a legtöbbet tették ezért. És a 30 évvel ezelőtti valódi demokratikus ellenzéket. Törlitek-mintha nem is léteztek volna/ csak orbán, meg a szűrös mátyások,lezsákok,boross péterek...
és remélni merem, hogy a "magyarbarátság" nem a fidess=orbán barátságát jelenti.Bár az, hogy az az álláspont, amit Magyarország képvisel ezt látszik erősiteni. Akkor pedig, a "magyarbarát" német politikusok nem a magyarok barátai.
SystemError
Akkor ők német fidesz szemmel idegen lelkű antinémetek, ha így testvérek mi..:)
kokopelli
@Horizont: azt nem mesélték el anno,hogy a keletnémetek már a határnyitás előtt
hónapokkal az NDK nagyvárosaiban un. "Montagsdemonstráció"-kat tartottak és hóna-
pokkal azelőtt nagyon sokan családostól a Prágai német követségre menekültek,mint
semleges területre!Az NSzK-ba akartak kiutazni,aminek megtagadása lehetetlen lett!!
Az,hogy valaki segít ,azt ne hozza minden alkalommal szóba!Nem tudom,hogy hány ezer
"ostblock" menekültet fogadtak be azelőtt a nyugatra menekült túristák közül a nyugatné-
metek! Még a "hazug "Mándokit is befogadták, aki egy kalandos mesét tálalt fel anno a né-
met Yard-nak! Hány ezren léphettek le a bécsi túristaútjuk során is? (;-))
Eladott Ország
És azt tudták, hogy Novák Katalin, a haza legbölcsebb női princípiumát – aki látványosan megdolgozik a miniszterelnökúr belé helyezett bizalmáért és aljasság tekintetében lassan utoléri a sufnijogász nehézfiúkat – kitüntette a lengyel illiberális kormány. Elismerték a világhírű magyar családpolitika hímes mezején összekapirgált elévülhetetlen érdemeit. Novák beszédet is mondott ebből az ünnepi alkalomból, iderakom azt a részt, amitől elgurultak a gyógyszereim:
A lengyel és a magyar társadalom hagyományosan családközpontú. Ez szerinte a fiatal nemzedékre is érvényes, akkor is, ha a fiatalok “kevesebb gyermeket vállalnak, mint amennyit szeretnének”. Ennek kapcsán az elmúlt évtizedek “nagyon nagy bűnének” nevezte, hogy “megpróbálták elhitetni velünk: nincs szükségünk a gyermekekre”, hogy a család “nem a szeretetről szól, nem a gondoskodásról, (…) a bizalomról, az erős közösségről”, hanem “a családon belüli erőszakról, konfliktusokról, anyagi nehézségekről”. (MTI)
Lehet valaki ennyire aljas? Vajon kik voltak azok, akik ilyen baromságokkal nyomorgatták ennek a némbernek az életét? Ki mondott olyat neki, hogy nincs szükség gyermekekre és hogy a család nem a szeretetről szól? Ki mondott ilyet az elmúlt évtizedekben? Mutassa meg, nevezze meg, hogy ki mondott olyat, hogy a családon belüli erőszakról szól a család!!! Ki az, aki mai napig nem ratifikálta az Isztambuli Egyezményt és ívesen tesz a nők elleni erőszakra? Ki a vak komondorok védőszentje? Családbarát ország, családbarát kormány? A büdös francot! Nézzék már meg mennyit adóznak a gyerekes családok! Mindössze 5 darab OECD-tagország van, ahol jobban adóztatják a fizetéseket, mint Magyarországon. Nem találok szavakat erre a nőszemélyre. www.napi.hu/fototar/fototar/201904/orig/image1554988016.jpg/780/
papa.49
@Clavigo: Az ész béli képességeik kb. megegyeznek )))))))))))))
kereső
@Eladott Ország: Ezek szerint a fidess előtt nem is volt család? Ezt mondja ez a hülye tyúk? Komolyan honnan szedik ezeket a baromságokat- és vannak akik el is hiszik nekik. Csak azt nem tudom, hogy akik most nováknak mindezt elhiszik- milyen NEM családban nőttek fel, nevelődtek?
kokopelli
@Eladott Ország: ...igen van,ha már (költőien) kérdezed! Úgy hívják,hogy Varga Judit aki-
ről már írtam! Ugyanaz az alom,ugyanaz az "ellés" és ugyanaz a külföldre történő hivatkozás!
Clavigo
@papa.49: :) :) Meg a szemöldök is..:) :) :)
papa.49
@Clavigo: Nekem egyformán UNSZIMPI mindkettő ...
kokopelli
@Horizont: ...én meg rákattintottam a német politikus-csajra,aki a hesseni parlamentben ül
és a tartomány EU-s dolgaival foglalkozik,ergo "légyszar a naptáron"! Volt ő akár még polgár-
mester is valamelyik hesseni kisvárosban,ami azt bizonyítja,hogy egy profi politikus,a többezer
hasonló "futottak még" személyek között! Így van az,ha a keresztény titánok találkoznak!...
...hogy el ne dobjam magam! (csak úgy kuriózumként:az átlagnémet még mindig összekeveri Bu-
dapestet és Bukarestet,amennyiben még nem volt egyik fővárosban sem!)...de a Puskást ismerik (;-))
Eladott Ország
@kereső: ma 14:40; Novák Katalin és Varga Judit, Szájer Jocikával együtt a bölcsek tanácsának fideszes tagjai is az ország demokratikus helyzetének vizsgálatánál, amit a Néppárt vizsgál. Ez a hülyék gyülekezete, beszarás az egész!
uploads.disquscdn.com/images/9da71bced0e41c7ed138ee893e08c028dc16a91f7ffe47da4d1ba784e948bbcc.jpg?w=600&h=772
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--r06iDK1C--/h_1482,w_1160/7HdDAm5AZT1HPrX2s.jpeg
Commenter
@kereső: barátja ennek a Novák némbernek és a gazdájának a lyoni hóhér...
Eriksson
@Horizont: ... és mit szólsz Klausmann Viktorhoz?
Eriksson
@Horizont: Vona annak idején nem arrafelé sántikált?
Én nemigen hiszek ebben a női politikus ideálban. Egyfelől idegileg nagyon megterhelő, kevés nő van aki ezt a stresszt a helyén tudja kezeli. Lásd még a férfiak is mekkora hisztit le tudnak vágni, ha szóhoz jutnak.
Eriksson
@Horizont: A beírásodból is kitűnik, hogy pl. te mennyire és miben vagy erős. Isten őrizzen a magadfajtáktól a közéletben.
Eriksson
@Horizont: Éppenhogy a magamfajták irtóznak az olyan nőktől, akik a bugaci csikósokat megszégyenítő modorral "áldott" meg az ég.
libellle
@papa.49: Az afd politikusokra gondolt a hölgy.
libellle
"ismertette a júliusban induló családvédelmi akciótervet is, amelyet külföldön, így Németországban is nagy figyelemmel kísérnek, hiszen például a négygyermekes édesanyák teljes mentessége a személyi jövedelemadó megfizetése alól Németországban "szinte elképzelhetetlen lehetőség".jobb lett volna egy kicsit jobban átolvasni az adótörvényeinket mielött ekkorát hazudik
Eladott Ország
@libellle: Nem a német fiatalok illetve aktív dolgozók jönnek ide dolgozni, hanem fordítva. Építőipari Hazahívó Börzéket szervez az ÉVOSZ – München volt az első állomás. Óriási a szakember munkaerőhiány szinte minden szinten, minden szakmában.
www.epitesimegoldasok.hu/epitoipari-hazahivo-borzeket-szervez-az-evosz-munchen-volt-az-elso-allomas.html
staro2
Boci visszajött szabadságról és újra kezdi az " egy hét ,két marhaság" turnét.
nezelodo
Lehet, hogy azok a "magyarbarát politikusok" is szeretnének a kertjük végébe egy potya stadiont!
evacica
Katika! Vegyétek már tudomásul, hogy nem a magyar emberekkel van probléma ha nem az Orbán által,vezetett korrupt hazug kormánnyal! Az emberekkel csak az a gond, hogy még nem söprűztek ki benneteket!
Eladott Ország
@black mirror: Kedves Novák Katalin néni! Mi kapunk családi pótlékot. Kettőnkre huszonhatezer-kilencszáz forintot. Ezer éve ennyit. A néni mit szokott csinálni ennyi sok pénzzel? Mi ebből eszünk egészen tíz napig. Ha eljönnek hozzánk, elmondom, miért utálom a legjobban az Orbán Viktort. Ide a faluba nehogy merjen stadiont építeni. Megmondom miért. Mert annak az árából mi a tesómmal kaphatnánk bicót, lenne szép ruhánk, sok könyvünk, kifesthetnénk a szobát, a konyhát. Elutazhatnánk a tengerhez, nem mennénk egészen Afrikáig. Sőt, a tesóm járhatna zongorázni és nyelvet tanulni, mert az apuék ki tudnák fizetni. Én megelégednék egy újszülöttel. Dehogy baba! Egy picike oroszlánnal, mert, ha Katalin néniék jobban támogatnának bennünket, akkor lehetnék dzsungel vadász.
kolozsvaros.com/2019/04/02/kedves-novak-katalin-neni-nalunk-a-szuleim-szavanak-van-hitele/
libellle
@Eladott Ország: Már irtam, hogy itt a örnyékünkön rengeteg magyar van és egyre többen. 10 napja itt töllünk 200 meterre az olasz fagyisnál találkoztunk két családdal. Fiatalok és kiderült az egyik majdnem melletünk lakik ket gyermekével. Azt mondta nemetül beszeltünk én nem olyan jol bezsélek, hogy nem is gondolnak arra, hogy visszaterjenek oda Magyarországra. A két gyermek itt született igy mar nemet állampolgarok és nagyon jol erzik magukat itt
Lepényleső
Sok,- bár annak mindegyiknek van fydes pártkönyve?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.