Nem lehet kihagyni a V4-es országokat az európai uniós tisztségek elosztásából – mondta Galló Béla politológus kedd este az M1 aktuális csatornán.

Mint közölte, a visegrádi országok jó ideig meg fogják őrizni az egységüket az unión belül. Megfogalmazása szerint azt rebesgetik, hogy szlovák politikus kerülhet Federica Mogherini, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének helyére.

A politológus ezt azért nevezte különösen pikánsnak, mert a V4-es országok "köztudottan más álláspontot képviselnek, például a migráció ügyében", mint a politikai fősodor.

Galló Béla azt is lehetségesnek tartotja, hogy az Európai Tanács (ET) csütörtökön és pénteken esedékes ülésén még nem születnek meg végleges személyi döntések, azokról prognózisa szerint június végén döntenek majd.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Két seggnyalás közt egy galló bella interjú, amelyben egy kissé elszállt.
Gauntlet
milyen az a más álláspont? azt se tudják mit akarnak ! egyszer azt mondják: adják ki nemzeti kézbe, majd azt legyen maga az Unió menekültellenes vezetővel ! A kettő úgy üti egymást mint két boxoló !
verőce21
Hát persze, hogy szüksége van az EPP-nek a Fideszre, mert csak így kap a pártszövetség több és jelentősebb biztosi helyeket!
kereső
Valahogy nem fér a fejembe, hogy mindenki csak a fidessre gondol, ha az úniós tisztségek betöltéséről van szó. Miért ne lehetne vezető tisztségviselő a nyolcak egyike. Ő is ugyanúgy V4 politikus,mint egy fidesses.
papa.49
@kereső: Mert a politológus elvtársnak csak a fütyisz számít !!!
verőce21
Nem csoda! Akik tisztelik az uniós elveket, azok tiszteletet és elismerést kapnak…

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.