A fesztiválozók személyi adatainak rögzítéséért nyújtott be törvényjavaslatot Gulyás Gergely és Kocsis Máté (Fidesz), valamint Nacsa Lőrinc (KDNP) országgyűlési képviselő.

Listázná a magyar kormány a fesztiválozókat
Fotó: Mohai Balázs/MTI

A parlament honlapján közzétett, kedden benyújtott javaslat szerint a képviselők a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló törvényt azzal egészítenék ki, hogy

a több mint huszonötezer jegyet eladó, "zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó tömegrendezvény" szervezőjének rögzítenie kell a rendezvény látogatóinak személyi adatait.

A szervezőnek még a rendezvényre belépés előtt, a tömegrendezvény helyszínén vagy a jegyek forgalomba hozatalát követően – legfeljebb a tömegrendezvény kezdetének időpontját megelőző kilencven napon belül – előzetesen rögzítenie kell

a látogatók nevét, állampolgárságát, születési idejét, személyazonosításra alkalmas okmányát és arcképét. Az előzetesen rögzített adatokat a látogatónak a helyszínen okmánnyal kell igazolnia.

A javaslat kitér arra is, hogy a rendezvény szervezője az adatokat kilencven napig kezeli, azokat írásos megkeresésre bűnüldöző szerveknek át kell adnia.

A benyújtók szerint a törvénymódosításra

a rendezvényen részt vevők biztonsága, a bűncselekmények – különösen terrorcselekmények – megelőzése, felderítése érdekében van szükség.

Magyarországon a belépőjeggyel látogatható élőzenei tömegrendezvényeket sokszor nagy kiterjedésű szabadtéri helyszíneken rendezik, amelyek nem állnak folyamatos őrzés-védelem alatt, és előzetes teljes körű átvizsgálásuk sem valósítható meg. A fokozott biztonsági kockázatú sportrendezvények esetében a törvény kötelezővé teszi a – széles körű biometrikus adatok kezelésével is járó – beléptetőrendszer alkalmazását a nézőtéri erőszak visszaszorításáért – írták az indoklásban.

A Sziget Zrt. szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a cég üdvözli a szabályozást, amely megerősíti korábbi törekvéseiket és gyakorlatukat, valamint véget vet annak, hogy – speciális és kötelező szabályozás hiányában – különbözőképpen lehetett értelmezni a potenciális biztonsági problémákat.

Remélik, hogy a törvénytervezetet elfogadják, és akkor

a Szigeten az új jogszabálynak minden szempontból megfelelő, hatékonyan működő check-in rendszerrel ellenőrzik majd a látogatóik személyi azonosságát

- tudatták.

Kiemelték azonban, hogy a VOLT Fesztiválon és a Balaton Soundon még alkalmazhatják a rendszert, mivel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elmarasztalta a Sziget Zrt.-t eddigi gyakorlatáért, a törvényjavaslat pedig legkorábban az elfogadását követő 15 napon belül léphet életbe.

Ennek ellenére mindent megtesznek a látogatók biztonságáért és a jegyekkel visszaélés ellen – tették hozzá.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Ez már a Kínai Népköztársaság?
Innen már csak egy lépés, hogy kivel jött, kivel aludt, mit ivott, mennyit ivott hányszor és hova hányt, viselkedése megfelel-e a szocialista erkölcs szabályainak.Mindent pontoznak és kilépéskor mindenki megkapja a megfelelő büntit.
Idióták!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Nem értem, nem mer szólni nekik senki, hogy ne hirdessék, hogy nagyon látszik, mennyire be vannak szarva a néptől, aki kétharmaddal imádja őket?
Yoda69
Es aki nem fideSS hovo azokat egybol kuldenek Gulagra. Alakul.
Nessy
Ennél egyszerűbb, ha mindenki a születése pillanatában kap egy chippet, oszt jó napot! Természetesen azonnali DNS profillal együtt! Ujj lenyomat csak később.
nezelodo
@Nessy: De mi lesz ha nem lesz szerencsétlen alattvalónak ujjlenyomata mint az Orbán család előkelő barátjának Faraon nemzetközi körözött professzornak? Na még ezt is beszopták a szavazók! Jó volt ez próbának, hogy ettől még nagyobb képtelenséget is elhisznek.
Eladott Ország
A nagy testvér figyel téged.
zsurpubi.hu/shared/hirek/belpol/Ettore/Nagytestver_Orban.jpg
III/III-as módszerekkel listázza az embereket a fidesz. Belefér, nem? Kormányzás, érdemi munka, jóhiszemű közösségi szolgálat helyett király. Papok, hittantanárok, prolik, tökmindegy. Be kell szervezni őket, számon kell tartani őket, minden személyes adatukkal rendelkezni kell (az állampárt sem csinálta jobban), majd pedig alattomosan rábírni őket, hogy önként-dalolva, bármilyen ellentételezés nélkül terjesszék az igét. És működött és működni fog.
magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/iii-iii-as-modszerekkel-listazza-az-embereket-a-fidesz-3847057/
Eladott Ország
Orbán a volt ifjúkommunista és ügynök, már csak tudja a hatalombeszervezési technikákat, hogy kell becserkészni a fiatalokat, pártállam szervezetébe. Az egész nem más, mint a fidesz nyilvántartásának frissítése.
hirpress.hu/cikkimg/201503/15227.jpg
djnaploja.files.wordpress.com/2015/03/orban_2_.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.