A Századvég legfrissebb felmérése szerint az őszi önkormányzati választás jelenlegi főpolgármester-jelöltjei közül a kormánypárti Tarlós Istvánra szavaznának a legtöbben.

Századvég: Tarlós magabiztosan vezet, a budapestiek fele rá szavazna
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben azt írták: a Századvég megvizsgálta a főpolgármesteri tisztségre pályázók népszerűségét. A kutatás eredménye szerint

Tarlós Istvánra a válaszadók 50 százaléka voksolna, ami "szélesebb körű támogatást jelent, mint a politikai jobboldal jelenlegi fővárosi bázisa".

A legnépszerűbb ellenzéki jelölt Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltje, de őt csak 21 százalék választaná. A Demokratikus Koalíció jelöltje, Kálmán Olga a harmadik helyen áll a jelöltek rangsorában: a biztos szavazók 15 százaléka voksolna az egykori televíziós műsorvezetőre.

A független Puzsér Róbertnek és a Momentum jelöltjének, Kerpel-Fronius Gábornak nincs releváns támogatottsága: előbbi 8, utóbbi 6 százalékon áll a biztos szavazók körében – részletezték a felmérés eredményét.

Kitértek Tarlós István munkájának megítélésére is.

A biztos szavazók 57 százaléka elégedett a jelenlegi főpolgármester tevékenységével. A megkérdezettek 41 százaléka inkább elégedetlen a Fidesz-KDNP jelöltjének teljesítményével, míg 2 százalékuk nem foglalt állást a kérdésben

- olvasható a közleményben.

A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatása június 15-18. között 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú budapesti megkérdezésével készült, CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el attól az eredménytől, amely Budapest összes felnőtt lakosának megkérdezésével alakult volna ki.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
A biztos szavazók 57 százaléka elégedett a jelenlegi káosszal, anarchiával, a beépített ligetekkel, a nulla jogkörrel, a parkoló maffiával, a mutyival.
Hihetetlen a kontraszt a fő jelölt gőgös, bunkó, aljas csaholása és a magyarok által képviselt közöny között.
Mert ja. Az állatkertben is van akinek a patkány meg a keselyű tetszik, nem a sün vagy épp a cukormókus!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
Századvég,az a dagadt törpe közvélemény kututatója.
Akkor az ötven az 25-30.
idppp
@Shikari: Maga barom, a Századvég a Fidesz által pénzelt intézménye, egy szava sem igaz! Érdekes, a többi közvélemény-kutatónál pont fordítva van! Ezt csak az önálló gondolkodásra képtelen, agymosott, lebutított, fideszes seggnyalók hiszik el!
kereső
@Eriksson: Ha úgy lesz ahogyan mondod, az a végső haláluk. Onnantól kezdve nem mondhatják ellenzéknek magukat- az adott szó kötelez!! Nem vonatkozik ez azokra az indulókra, akik nem vettek részt az előválasztáson- azokra meg nem szabad szavazni, mert az egyenlő a tarlósra leadott szavazattal.
Eriksson
@kereső: Nagyon igazad van. Leírok itt egy lehetséges verziót:
Ha valaki elszánt szimpatizáns valamely jelölt irányában, akkor nemcsak a szavazatával, de minden erejével azon lesz, hogy ő legyen ennek a cirkusznak a nyertese. De ha kiderül, hogy mégse ő a befutó mert egy másik párt favoritja lett az, onnantól piszkosul nem fogja érdekelni, hogy miben egyeztek meg, vagy miben nem az indító pártok, tojik az egészre. Vagy el se megy a választásra, vagy direkt a nyerő ellen szavaz. Ha nem lehet az akit ő akar, akkor legyen inkább a régi, vagy akárki más.
Tehát hiába egyezkednek a pártok, hogy ki mögé állnak be, úgyis a választó dönt.
csak úgy....
@Eriksson:a lehetséges verzió? :) az igazságról fingod nincs de ontod a lehetöségeket ...
ha belöled és az okoskodó buta fajtádból kevesebb lenne ,akkor több 100évvel késöbb halna ki az emberiség...
csak úgy....
Eva Kovacs von focebook...
"Egyetlen palyazo sem alkalmas a fopolgarmesteri allas betoltesere...Tarlos Urral egyutt vigyazzatok arra a beautiful fovarosra...mar most is megtelt uloszkek mellett indul a repulo oda es vissza. Valasztoknak kivanunk bolcs szavazast a kozel jovoben...Figyeljuk a fejlemenyeket. take care"
az ember esze megáll,már kanadából is szavazhat egy ,hogy is mondják finoman...,vén pritscha ,hogy ki pógármesterkedjen budapesten ! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.