A rendszerváltás óta nem volt olyan kritikus helyzet az igazságszolgáltatásban, mint ma. A 444 videója a legfontosabb szereplőkről és konfliktusokról, a magyar politika szándékairól, és a kormány mozgásterét korlátozó nemzetközi gazdasági érdekekről. Az elmúlt hetekben a végsőkig kiéleződtek a magyar igazságszolgáltatás körüli konfliktusok. A Fidesz különbíróságot csinált volna a politikailag kényes ügyeknek, de ebből az unió nyomására az utolsó pillanatban vissza kellett lépniük. Közben a meglévő bírósági rendszer legbefolyásosabb szereplői is összecsaptak egymással. És nagyon úgy néz ki, hogy a politika ugyanazokon a csatornákon igyekszik befolyásolni a független bíróságokat, mint amiket a rendszerváltás előtt is használtak. Készítették: Botos Tamás, Erdélyi Péter, Halász Júlia, Kiss Bence

Forrás: 444.hu
Feltöltő: SystemError
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
@Shikari: 23:46 Az igazi házmester.. Amúgy levágósan csak polgárpukkasztást nyomod a státuszodból fakadóan. Nem a román kettősre állampolgárságra gondolok, ami elterjedt itt valamiért, hanem a szerepedre.. Van igazi véleményed is vagy csak a fizetett szarfolyam?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Shikari: Szerintem ne rakj több fát a tűzre a csicska fenyegetőzve könyörgéssel is, ami amúgy igen beszêdes, hogy valójában kurva nagy bajba kerűlnél, kerülnétek. Ismerjük ezt a náci táncot a törvények határán, persze ez addig tánc, amíg nem nyilvános, hogy kik csinálják.. Már pedig az alperes és felperes képbe szoktak ezzel kerülni. Szerintem ezt egyikünk sem akarja magának... Szóval fejezd be a fórumon lévő emberek fenyegetését. Ezt a náci félrebeszélêst is. Szabadság van, mindenki azt mond amit akar, de ezzel átléptek egy határt, ha ezt nem lehet megérteni, akkor nem fogok szólni többet, hanem kb úgy 6 hónap múlva kapni fogsz egy idézést, mire átmegy a rendszeren. irj, amit akarsz, de aztán ne csodálkozz...
Eladott Ország
Heiko Maas a Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság Europa Forum című rendezvényén elmondott beszédében kiemelte, hogy az Európai Uniót (EU) három alapérték, a szabadság, a demokrácia és a jogállamiság tartja össze, és ezen értékek tiszteletétől függ a közösség nemzetközi hitelessége. Hozzátette: az EU-ból “profitáló” tagállamoknak “tudniuk kell, hogy nemcsak jogok, hanem kötelezettségek is vannak, ezért helyes, hogy Brüsszel nagyon hangsúlyosan felhívja erre az olyan kormányok figyelmét, mint Orbán Viktoré Magyarországon”. A német diplomácia vezetője a beszéd után tartott pódiumbeszélgetésen arról is szólt: “nagyon nyilvánvaló”, hogy a magyar kormány azok közé tartozik, amelyek úgy vélik, csak jogaik vannak, és kötelezettségeik nincsenek, ezért “a jövőben talán azt a kérdést is fel kell tennünk, hogy nem kellene-e a jogállamiság EU-s alapértékének betartásához kötni az EU-s támogatási alapok forrásainak szétosztását”. Orbán hangosan toporzékol minden egyes alkalommal, amikor szankciókkal illetik a magyar kormányt, amiért az visszaél a hatalmával. Mint ahogy toporzékol akkor is, amikor az uniós támogatások – amelyből kiépítette a NER rendszerét – befagyasztásán gondolkozik az EP. A pénz kell a felcsútinak, azonban amikor a kifizetéseket feltételekhez kötik, azonnal borul a bili. uploads.disquscdn.com/images/bbe361f5a3146e88528a01b43517f0e5cced6937da1700906ef01b4f14cce773.jpg?w=600&h=684
SystemError
@Shikari: Ha valóban megérted a különbséget szidalmak és fenyegetés vagy burkolt fenyegetés között, akkor egyetértek a kölcsönös elnézést kérésben és elnézést kérek én is! Bármilyen furcsa amúgy ez számodra, de nem szabad mondanivalódban akarlak korlátozni. Eztán sem veszem bűnnek, ha geci leszek valamiért, de a testiépségemet, szabadságomat önkényes törvényértelmezési alapon való fenyegetését annak veszem. Szerintem szükség van még a suttyó színvonalú véleménycserékre is, amiben lássuk be mindketten tudunk alkotni, ha szükség úgy hozza, ahogy az utcán sem értelmiségi vita lenne, hiába értelmes az ember..de ez a tipusú egyén és embercsoportok burkolt fenyegetése nem illik ide. Ebben értsünk egyet, mert szeritem a kurvaanyádozásokért és hasonlókért egy szavam ilyen téren nem volt..Akármit is csinálsz, csináltok itt a fórumon legyen ez a határ. Úgy érzem ez nyilvánvaló lett mindenki számára és, hogy világos is legyen ez, én most tartom a fenyegetésre tett igértemet, hogy mi lesz belőle, ha folytatod...Az amiben egyetértek, hogy ne menjünk bele egy 6 éves bírósági hercehurcába, ha lehet, aminek nem egymás sértegetése, hanem nyilvános fenyegetés, megfélemlítés lenne a tárgya. Valószínűleg részemről a feléd éreztett sértő stílus is ebből fakad, ami meg fog szűnni, ha "csak" kurvanyázva, libsizve, de fenyegetés nélkül kommunikálsz itt az emberekkel... Hidd el nem ezzel van bajom, ez magánemberként idegesít, de érted te ezt szerintem. Ne keverjük a sértő és fenyegető megnyilvánulásokat!
SystemError
@Shikari: Én most csak a magam részéréről, mint magánember tudok nyilatkozni. Én senkit nem fenyegettem egyes szám első személyben a testi épsége rongálásával. Igen olyan volt, ha jönnének értem, akkor mi lenne, de lássuk be írhattad volna, hogy ezért jönni fog értem TEK vagy akárki, de szándékosan kapott egy olyan színezetet, amire én is olyan színezettel válaszoltam. Szerintem itt az önvédelmi jogászkodást hagyjuk, mindketten tudjuk mit mire írtunk és mit szerettünk volna vele éreztetni a másiknál. Ezt a fenyegetés témát zárjuk le. mondom most beszélgethetünk jogászkodva meg úgy is, ahogy érzékeltetni szerettük volna egymásnak, hogy mekkora faszunk:) Meg fogsz lepődni, de nekem rengeted barátom jobbikos, betyársereges stb . Hidd el nem vagyok magyarellenes, sőt.. Ebben soha nem fogunk egyetérteni, de nem a fidesz nemzet politikája mentém határozom meg a magyarságtudatomat. Pontosan annyira vagyok liberális, mint amennyira a természet is az és annyira vagyok konzervatív, ahogy a természetben is ugyanúgy ismétlődnek dolgok évmilliók óta. Ezt csak az arctalan jelzőkre írom, amit egymásra aggatunk ismeretség nélkül.

Részemről pont tegnap oltottam le valakit, aki Viktort halálát kivánta itt, valami xym vagy mi a neve, csak hogy lásd ezt a részét rohadtul nem párpolitikai alapon tolom.

Mint magánember én nem tudok a teljes magyar sajtó minden ügyében oda-vissza nyilatkozni, felelősséget vállalni.

Amin itt igazából kiborult a bili részemről, hoyg te asszociációs párhuzamokat vonva célozgattál begyűjtésekre, ahol te is ott leszel, gázosítás, stb..:) Hagyjuk már ezt a részét, de ha akkor azt írod, hogy ez és ez törvénysértő és a rendőrség jön értem az nem ugyanaz, mint egy ilyen jellegű célozgatás na. Nem kell írni erre semmit, de tudod, hogy tudom, hogy tudod miről beszélek. Ilyen országban senki nem akar élni, mert az évek haladtával ezzel oda vissza lehetne játszani, hogy ki mit sugall az aktuális hatalomtechnika ismeretében. Ja és ha már itt tartunk, igen...
SystemError
@Shikari: ...Ja és ha már itt tartunk, igen ellenzéki vagyok, de hányok az MSZP-től, LMP-től, DK-tól és az összes ilyen régi légynapszemüveges, szockós május 1-és nyuggeres párttól.

Na ezeket azért írtam, mert most ettől nem fogjuk leszopni egymást, de ne is képzeljük oda azokat a végleteket egymásra, ami nincs.

Ritka pillantok egyike, de szép napot neked is! :)
SystemError
@Shikari: Na látod van amiben egyetértünk, nagyon sokat gondolkodtam, hogy miért vagyunk feltaláló nemzet. Népesség arányban a világban messze mi vezetünk szerintem egy főre jutó innovációban. Amellett, hogy egy nagyon szép nyelv. Szerintem ezért a sok találmány, mert nem csak a nyelvünk sokszínű, de emiatt a gondolataink is bonyolultabbak. Na meg persze a szocializáció, ami egyik oldalról lesújtó, másik oldalról edzetté tesz. Ha itt egyszer teljes jólét lenne sok "ügyeskedés" megszűnne a nyugalom miatt:)
Ez elég beszédes: www.szeretlekmagyarorszag.hu/wp-content/uploads/2015/10/nyelvcsaladok.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.