Hétvégén ne lepődjön meg senki az Erzsébet és Szabadság híd között a budai oldalon, újfajta biciklis útvezetést tesztelnek. 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint június 22-én és 23-án újfajta biciklis útvonalvezetést tesztelnek a Szent Gellér rakparton a Szabadság és Erzsébet hidak közti szakaszon. 

Bicikliutat tesztelnek a Szent Gellért rakparton a hétvégén, ne megszokásból vezessen

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A közlemény szerint a "budai felső rakpart gyalog- és kerékpárútjának egyik legszűkebb szakasza az Erzsébet híd és a Szabadság híd között található. A létesítmény a budai oldal legfontosabb észak-déli kerékpárforgalmi útvonalának része, továbbá a Duna menti panorámának is köszönhetően nagy a gyalogos forgalom. A szűk sávban rendelkezésre álló terület hatékonyabb, városlakókat középpontba helyező kihasználása érdekében az alábbi ideiglenes beavatkozás kerül bevezetésre.

A Szabadság híd és a Rudas gyógyfürdő villamosmegálló közötti szakaszon az északi irányú gépjárműforgalom a villamossínekre lesz terelve. A felszabaduló forgalmi sávon kétirányú kerékpárutat használhatnak majd a kerékpárral közlekedők. Így a gyalogos és a kerékpáros forgalom számára is nagyobb hely áll majd rendelkezésre."

Az elgondolást – amely a Magyar Kerékpárosklubtól származik – már tesztelték június elején, a mostani lesz a második kör.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.