Sem Karácsony Gergely, sem pedig Kálmán Olga nem tudná megverni Tarlós Istvánt egy most vasárnapi főpolgármester-választáson – derül ki a Nézőpont Intézet által a Magyar Nemzet című napilap számára készített telefonos közvélemény-kutatásából.

Felmérés: ez lenne az eredmény, ha most tartanák a főpolgármester-választást
Fotó: Kovács Tamás/MTI

A felmérés szerint, amit szombaton az MTI-hez is eljuttattak,

a budapestiek 71 százaléka úgy véli, Tarlós István nyerne, ha most hétvégén tartanák a voksolást.

A Nézőpont Intézet azt írta: míg Tarlós Istvánt a budapestiek közel kétharmada (62 százalék) alkalmasnak tartja a főpolgármesteri tisztség betöltésére, addig Karácsony Gergelyről (35 százalék) és Kálmán Olgáról (31 százalék) csak a fővárosiak egyharmada vélekedik így.

A kutatás összegzése szerint a regnáló polgármester legyőzésére Karácsony Gergelyt, illetve Kálmán Olgát a budapestiek egynegyede (27-27 százalék) tartja esélyesnek, míg Puzsér Róbertet a válaszadók 8, Kerpel-Fronius Gábort pedig 4 százalékuk gondolta befutónak.

Hangsúlyozták:

Tarlós Istvánra legalább 10 százalékponttal többen szavaznának, mint Karácsony Gergelyre, aki a szavazatok 36 százalékát szerezné meg a jelenlegi polgármester 50 százalékos támogatottsága mellet, míg 48 százalék ellenében Kálmán Olga 38 százalékra számíthatna. Kerpel-Fronius Gábort pedig még ennél is jobban, 54-22 arányban verné el a jelenlegi polgármester, mint ahogy Puzsér Róbertet is, 55-18 arányban.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2019. június 14. és 19. között készült 1000 budapesti lakos telefonos megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb budapesti lakosságra nem, kor, és iskolai végzettség szerint. Ennél a mintanagyságnál a maximális mintavételi hiba 3,1 százalék.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@fergeteg:Gondoltam válaszolok, de megsemmisültem az érveid miatt. Mocsok kemény vagy, nem engeded megülni az ész diadalát...
memegenerator.net/img/instances/43984171/a-nagy-bds-lfaszt.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
@evacica: Nem csak e miatt hozza ki ezt az eredményt, hanem a miatt is, mert már le van játszva a meccs, így könnyű dolguk van.
Mindegy ki-kire szavaz, az eredménynek Tarlósra kell kijönnie. Mint az utóbbi három-négy szavazásnál, az utasítás meg volt.
Minden budapesti lakós menjen el szavazni, ez kötelesség, érdek, mindenki érdeke.
Ha minden szavazóhelyiségben ott lesz az ellenzék, akkor legalább a számolásnál vért kell izzadniuk majd.
Azt is össze kellene írni, hogy hány új budapesti lakós adja le a szavazatát. Ezt a lakcímkártyáról könnyű lenne kiírni. A 2018-ban a mi kerületünk a szavazás előtt pár nappal 2000 fővel növekedett. Kevés volt, a krumpli meg rossz :)
Eladott Ország
@Pegero: "a magyar emberek úgy döntöttek, hogy nem akarnak bevándorlókkal együtt élni" - kivéve, ha letelepedési kötvényt vásárolnak, vagy ha munkavállalási engedélyt kapnak - akkor jöhetnek tízezer szám. Gyalázat, hogy sértődött nyílt levelekben erkölcsi és elvi politizálásról lamentál az az ember, akinek dicsőséges önkényuralmi rezsimje az ellenségnek bélyegzett civil szervezeteknek a nyilvánosság előtti meghurcolását, listázását, Soros-zsoldosozását kormányprogrammá emelte. Aki a hatalmát arra használja, hogy eltiporja azokat a civil szervezeteket, amelyek nem csupán olyan kormányzati feladatokat vállalnak át, amelyeket a kormány magasról leszar, hanem amelyek vállaltan a magyarországi kormányzati korrupció és az átláthatóság hiánya ellen emelnek szót. Ekkor szokott jönni a szuverenitási és a belügyeinkbe való beleszólási hagymáz. Az viszont mindennek a teteje, hogy Magyarország miniszterelnöke, aki a világtörténelem legsötétebb időszakaira emlékeztető kék plakátokon hergelt egy országot és elcsatolt részeit egy magyar állampolgár ellen, egy nyílt levélben, mindenféle bizonyítékok nélkül rágalmazza az illető magyar állampolgárt azzal, hogy személyesen felelős az európai antiszemitizmus növekedéséért. Adatok, tények, bizonyítékok hiányában vádol meg egy embert azzal, hogy ő személyesen szállította Európába az antiszemita elemeket, miközben saját magának tényszerűséget, tiszteletet és méltányosságot követel.
jesz
a mostani felmérés csak néphülyítés...majd az októberi választás előtt két nappal kellene egy friss felmérést közzétenni...ugyanis akkorra a még talpon lévő jelöltek alaposan be lesznek sározva...

most egy kávé mellől is bármilyen felmérést prezentál egy kezdő gyakornok...nincs jelentősége, csak a kattintásért járó fillérnek..
Sámannus
Mondjuk az agyzsibbasztás jobban megyen a pohoséknak mint a munka. A maffia úgy tesz mintha ezek a kupcihér hazaárulók kormányoznának, közben a seggüket törlik ki velük Leszarják velük együtt Budapestet is és az országot is.
Csak és kizárólag a szarkavaráshoz értenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.