Újabb húsz településen kezdődhetnek bölcsődei fejlesztések mintegy kétmilliárd forint költségvetési támogatásból a bölcsődei fejlesztési program keretében – tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t.

A pénzügyminiszter kiemelte: a tavaly indult program eddig összesen 3,2 milliárd forintot biztosított bölcsődék létrehozására és fejlesztésére, amelynek révén több mint 600 új férőhely jön létre.

A családvédelmi akciótervhez kapcsolódóan minden korábbinál jelentősebb bölcsődefejlesztés valósul meg, amely fontos lépés a családbarát Magyarország megteremtéséhez – hangsúlyozta Varga Mihály.

Mint mondta, ennek elérésében – a rendelkezésre álló uniós források mellett – kiemelt szerep jut a hazai költségvetésnek is.

A tavaly beérkezett pályázatok eredményeként 14 önkormányzatnál 1,3 milliárd forintos támogatással kezdődhetett el 263 új bölcsődei férőhely kialakítása. A mostani döntéssel újabb húsz településen indulhat bölcsődefejlesztés, így további 346 gyermek számára biztosítható elhelyezés – ismertette a pénzügyminiszter.

A program célja, hogy lehetőleg minél több településen legyen elérhető a hároméves kor alatti gyerekek napközbeni felügyelete, ami a család és a munka összehangolásához kíván segítséget nyújtani a szülőknek. Ezzel összhangban az önkormányzatok továbbra is pályázhatnak, ugyanis évente több alkalommal, a pályázatok beérkezésének üteméhez igazodva születhet támogatói döntés – hangsúlyozta Varga Mihály.

A pályázatok benyújtásának végső határideje 2020. március 19., a támogatott települések listája a kormany.hu oldalon érhető el.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
csak lassan már bolt nincs meg a kocsma is bezár ! egyes helyeken már furgon viszi a kaját!
Commenter
Nováknak meg Vargának add be ezt a dajkamesét!
tudode
Na jó!
.
Ha szabad lenne feltenni a kérdést, hogyan aránylik a bölcsődei férőhelyek a betontekNŐCÖKHÖZ
.
Ime:
.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--nbmQ2Qd6--/7JNlb5lJzTWfKfBcs.png?_ga=2.81613073.74795448.1556100614-1867191411.1556100614
.
Ha elszállnak mint a győzelmi zászló netán a Jóisten fogja fenntartani ezeket a BETON CSÚFSÁGOKAT, már ma is gondot okoz vagy bölcsőde, vagy a meg sem születettek nyughelyét tartsák fenn, trükközve az adó froncsiKÁKKAL!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.