A 844 millió forint mellé kellene még 341 millió.

A hvg.hu cikke szerint kevesli azt a 844,7 millió forintotKásler Miklós emberi erőforrásminiszter, amit a januárban elstartoló, de eddig elég rejtélyes Magyarságkutató Intézetre kapott. 

Kevesli a Magyarságkutató Intézetre kapott pénzt Kásler miniszter

Kásler Miklós, az emberi erőforrás minisztere beszédet mond a több mint egymilliárd forintból kialakított egészségügyi központ átadásán Kiskunfélegyházán 2019. június 14-én. A régi rendelőintézetből kialakított intézmény a város történetének legnagyobb sajáterős beruházása.

Fotó, címlapi kép: MTI/Rosta Tibor

A lap által megszerzett előterjesztés szerint még 341 millió forint kellene, mivel az első összegből nem tudnák fizetni a felvenni szándékozott 101 munkatársat. A Pénzügyminisztérium túlzónak nevezte a javaslatot, Káslerék szerint azonban a munkatársaknak havi 650 ezres fizetést akarnak adni (ez a tudományos fokozattal bíró kutatókra vonatkozik elsősorban).

Ráadásul a pénzt úgy kéri Kásler miniszter, hogy a mostani kiegédzítés 2020-tól kezdve már hozzáadódna az előző támogatáshoz, vagyis jövő évtől 1,186 milliárd forintos központi költségvetési támogatással számolnak. 

Kásler ezen felül is kért még pénzt, mivel két múzeumot is alapítana.

Az egyikre, amelyik a pécsi Megyeházán lenne, 4,5 milliárd forintot kért, és a Magyar Eredet Múzeuma lenne.

A másik, a Magyar-Hun Múzeum Budapesten a városligeti Vajdahunyad várában kapna helyet, "a – néhol interaktív – tárlaton végighaladva sem magyar, sem külföldi látogató számára nem lenne több kérdés, a magyarság, mint ősi nép létjogosultságát Európában és a világban" – olvasható a cikkben. Erre 150 milliót áldoznának első körben.

Ezen felül az egészséges patriotizmust is erősítenék 3-tól 30 éves korig a cikk szerint.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Ezeknek az Isten pénze sem elég! Még, hogy magyarságkutató Intézet! Mi a fenének?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Bizonyára varga nihály pénzügyminiszter is igy kezdte, hogy kevesellte a várba költözéshez kapott pénzt, ezért aztán kapott még hozzá 6,5 milliárdot.Kásler is rinyáljon, aztán majd azt vesszük észre, hogy a "magyarság kutatás" valójában vizes vb.
szegfue
Szerintem teljesen felesleges "kutatni a magyarságot", hiszen itt élnek Magyarországon a magyarok. A külföldön élő magyarok pedig -- ha akarnak -- emlékeznek arra, honnan jöttek, hol éltek, kapcsolatot tartanak fenn az itt élőkkel, tehát őket sem kellene keresni, hiszen nem "tüntek" el... viszont ha nem akarnak emlékezni a "gyökereikre", akkor meg mi a fenének kellene keresni, kutatni őket?!
1magyar
Mekkora baromság ez már megint: Ilyen hülyeségekre pénzt pazarolni??? Hihetetlen!
kokopelli
@szegfue: ...lassabban,mert nálam kimutathatnák,hogy fele-fele (magyar-német) vagyok,és
akkor csak fele támogatást kaphatnék! A másik felét kérjem Berlinben €-ban!
szegfue
@kokopelli: Ne röhögtess!:))) Miféle támogatást remélsz? Nem "megtalálni" akarnak, hanem csak keresni... micsoda különbség?!:)))
Klubtag
@szegfue: ...így van, mivel ha egy kis Bibót olvasnának, rájönnének, hogy ennek a népnek nem kell az igazság...a hamis történelmi, és egyéb tudományok felkent képviselői által közzétett hazugságok jobban kellenek... az passzol az együgyűségükhöz...a többi lenyúlás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.